Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Αρνητικός για Κάκο και ο Γκαρσία!!


Αρνητικός για Κάκο και ο Γκαρσία

Δεν εμφανίστηκε σύμφωνος ο Πάμπλο Γκαρσία με το ενδεχόμενο να αναλάβει τιμ μάνατζερ στον ΠΑΟΚ ο Τάσος Κάκος. Οι… ρουφιάνοι του 2010 και ο τωρινός «Δικέφαλος του Βορρά».

Ο Πάμπλο Γκαρσία μίλησε για πολλά και διάφορα θέματα γύρω από τον ΠΑΟΚ στην ΕΡΤ3, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο ενδεχόμενο να προσληφθεί ως τιμ μάνατζερ ο Τάσος Κάκος (φανερώνοντας την αντίθεση του όπως κι ο κόσμος), την τωρινή ομάδα και τους… ρουφιάνους του 2010.

Αναλυτικά ο παλαίμαχος άσος και νυν τεχνικός της Κ-17 μίλησε για:

- τα πρόσφατα επεισόδια στη Λεωφόρο: «Είναι λυπηρό και πρέπει να εξαλειφθεί. Αλλά αυτά γίνονταν και παλιότερα. Πρέπει όμως να δούμε τι υπάρχει από πίσω από όλα αυτά. Ακόμη και στην FIFA. Είναι πάρα πολλοί με το ένα πόδι στη φυλακή. Το ένα φέρνει το άλλο στο ποδόσφαιρο. Δεν έχουμε ισοτιμία, δεν έχουμε αξιοκρατία. Χρειαζόμαστε μία κοινωνία χωρίς ρατσισμό».

- το πως νιώθει πως δεν παίζει πλέον ποδόσφαιρο: «Εγώ είμαι έτοιμος να παίξω...Ένα μήνα αφού σταμάτησα είχα άγχος, δεν ήμουν καλά. Τώρα αυτό έφυγε. Τώρα θέλω γίνω καλός προπονητής. Έχω έναν συγκεκριμένο στόχο. Μόνο αυτό θέλω. Τίποτα άλλο δεν σκέφτομαι».

- το αν περίμενε όλα αυτά που έγιναν από τότε που ήρθε στην Ελλάδα: «Όχι με τίποτα. Περίμενα ότι θα παίξω δύο χρόνια ποδόσφαιρο και θα φύγω στην Ουρουγουάη. Η ζωή όμως άλλαξε μέρα με την μέρα. Μετά ήταν τόσο μεγάλο το πάθος για την ομάδα που έγινε ότι έγινε...».

- το γκολ με φάουλ που είχε βάλει με τον Παναθηναϊκό: «Ήταν πολύ ιδιαίτερη στιγμή. Ήταν η περίοδος που είχα χάσει και την μητέρα μου. Τότε όλα ήταν παγωμένα για εμένα. Σούταρα και δεν κοιτούσα. Εκείνο το γκολ το έβαλε η μάνα μου…».

- το 2010 που ήταν κοντά ο ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα: «Οι διαιτητές που μας έπαιξαν τότε πόσο τιμωρήθηκαν; Δύο μήνες και μετά μπήκαν μέσα και έπαιξαν; Δεν υπάρχει αυτό το πράγμα… Ρουφιάνοι…».

- το τι του είχε πει ο Σπάθας στο Κλεάνθης Βικελίδης όταν δέχθηκε την κίτρινη κάρτα: «Αν δεν είχαν γίνει όλα όσα είχαν γίνει εκεί, θα είχαμε πάρει το πρωτάθλημα. Τώρα είναι πιο εύκολο φυσικά να τα λέμε τώρα αυτά…».

- το ότι έγινε οπαδός του ΠΑΟΚ: «Εισπράττω την ίδια αγάπη και τώρα. Στην πατρίδα μου γνώριζαν τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό και όχι τον ΠΑΟΚ τότε που σκεφτόμουν να έρθω στην Ελλάδα. Και νόμιζα ότι θα έρθω σε μια ομάδα που όλα θα είναι απλά. Αλλά γρήγορα αντιλήφθηκα που ήρθα. Από το αεροδρόμιο κατάλαβα ότι ο κόσμος έχει πάθος για την ομάδα».

- το ματς με την Φενέρμπαχτσε στην Πόλη: «Ήταν πολλά πράγματα τότε. Το ζήσαμε αυτό το παιχνίδι από πριν με πολύ μεγάλο πάθος. Ήμασταν δεμένη ομάδα. Ήμασταν όλοι μαζί».

- την τωρινή κατάσταση στον ΠΑΟΚ: «Από την πρώτη μέρα που ήρθα εδώ ακούω για… υπομονή. Δεν είναι και το καλύτερο να μιλήσω εγώ τώρα. Πριν έρθει ο κ. Άρνεσεν, είχα μιλήσει στον Σαββίδη και του είπα πως βλέπω εγώ την κατάσταση. Αν θέλει κάτι, εγώ είμαι εδώ. Ότι θέλω θα το πώ πρόσωπο με πρόσωπο. Από εκεί και πέρα ότι βλέπω εγώ, βλέπουν όλοι. Δεν ξέρω τι γίνεται στην ομάδα ή στην προπόνηση. είμαι στην Κ17, δουλεύω και περιμένω».

-Το ενδεχόμενο να αναλάβει τιμ μάνατζερ στον ΠΑΟΚ ο Τάσος Κάκος: «Είχα προβλήματα τότε μαζί του. Το ότι τον χαιρέτησα είναι κάτι άλλο και άλλο η πραγματικότητα. Η ιστορία έχει γράψει και την ιστορία πρέπει να την σέβεσαι. Ο ΠΑΟΚ έχει πολλούς βετεράνους που μπορούν να βοηθήσουν».

- τα παιδιά στις ακαδημίες πως είναι οι συνθήκες σε σχέσει με τα δικά του χρόνια: «Έχουν αλλάξει τα χρόνια. Εγώ έκανα τρεις προπονήσεις και ενδιάμεσα έτρωγα μόνο λίγο ψωμί με μουρταδέλα. Εμείς πεινούσαμε. Τώρα τα παιδιά τα έχουν όλα. Και στην δική μας την ομάδα. Ο Ζαζόπουλος τα πάει πολύ καλά. Από εκεί και πέρα πρέπει να επενδύσουμε στις ακαδημίες. Αυτό είναι το μέλλον. Η ομάδα φέτος πόσους πήρε; Πόσους θα πάρει και τον χειμώνα; Αυτό δεν είναι καλό για εμένα».

- την πορεία του στο ποδόσφαιρο: «Από μικρό που έμαθαν ότι το ποδόσφαιρο είναι πόλεμος, αλλά υπάρχει πάντα σεβασμός. Εγώ γουστάρω τους παίκτες που αισθάνονται και παίζουν την φανέλα. Κι’ εγώ έκανα λάθη στην καριέρα μου και πήρα πολλές κάρτες. Αλλά αντιδρούσα γιατί με χτυπούσαν. Αντιδρούσα γιατί ήταν δύσκολο να βλέπεις τον διαιτητή να σε κλέβει. Άλλαξα όμως μετά την πρώτη χρονιά γιατί αν δεν άλλαζα θα με έδιωχναν».

- τη δήλωση του Τσακαλώτου με το «μότο» του Γκαρσία πως: «επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς»: «Να μην το λέει μόνο, να το κάνει και πράξη. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη για όλους και όχι μόνο στην Ελλάδα και στην Ουρουγουάη».

- Ρεάλ και Μπαρτσελόνα: «Δεν υπήρχαν "γκαλάκτικος" και τότε που εγώ ήμουν στην Ρεάλ. Τα αστέρια είναι στον ουρανό. Η Ρεάλ δεν ξέρει τι θέλει να παίξει. Η Μπαρτσελόνα στηρίζεται στις ακαδημίες της και είναι σαφώς πιο δεμένη».

- τη συνεργασία του με άλλους προπονητές: «Δεν είχα καλές σχέσεις με πολλούς προπονητές και αυτό είναι αλήθεια. Ο μόνος που με κατάλαβε ήταν ο Αγκίρε. Πάντα προτιμούσα να μου λένε κάτι στα ίσια. Πολλές φορές καταλάβαινα ότι γίνονταν πράγματα από πίσω και εκεί τελείωναν όλα. Αλλά και τώρα αναρωτιέμαι πολλοί από αυτούς που είχα, από πού πήραν το δίπλωμα. Εγώ έχω πάρει το UEFA A και περιμένω το UEFA PRO. Ποτέ δεν ήμουν καλά μαθητής, αλλά τώρα πρέπει να διαβάσω».

Δεν υπάρχουν σχόλια: