Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Βραδιά… εκκαθαρίσεων!!


Βραδιά… εκκαθαρίσεων

Ξεκαθαρίζει το τοπίο της πρόκρισης στο Champions League αυτό το διήμερο. Στη «σκιά» του Μπάγερν-Ολυμπιακός ξεχωρίζουν τα Μπαρτσελόνα-Ρόμα, Πόρτο-Ντιναμό Κιέβου και Ζενίτ-Βαλένθια.

Ε’ Όμιλος
19:00 ΜΠΑΤΕ-Λεβερκούζεν
21:45 Μπαρτσελόνα-Ρόμα


Με την ψυχολογία στα ουράνια μετά το 4-0 επί της Ρεάλ στη Μαδρίτη, η Μπαρτσελόνα φιλοξενεί τη Ρόμα και αρκείται σε ισοπαλία για να τερματίσει πρώτη στον όμιλο. Μασεράνο και Ραφίνια θα λείψουν από τους «μπλαουγκράνα». Στον αντίποδα, οι «τζιαλορόσι» ταξίδεψαν στη Βαρκελώνη χωρίς Τότι, Σαλάχ, Ζερβινιό και με αμφίβολο τον Ντε Ρόσι. Η ΜΠΑΤΕ παίζει πρακτικά το τελευταίο της χαρτί για την Ευρώπη υποδεχόμενη χωρίς Ροντιόνοφ και Στάσεβιτς τη Λεβερκούζεν, που πήγε αποδεκατισμένη στη Λευκορωσία. Στη Γερμανία έμειναν οι ασθενείς Κίσλινγκ, Μπέντερ, Χίλμπερτ, Γεβντάι, ενώ τιμωρημένοι είναι Παπαδόπουλος και Τοπράκ.

Βαθμολογία: Μπαρτσελόνα 10, Ρόμα 5, Λεβερκούζεν 4, ΜΠΑΤΕ 3.
Επόμενη αγωνιστική (9/12): Λεβερκούζεν-Μπαρτσελόνα, Ρόμα-ΜΠΑΤΕ.

Στ’ Όμιλος
21:45 Μπάγερν-Ολυμπιακός
21:45 Άρσεναλ-Ντιναμό Ζάγκρεμπ


Την ώρα που ο Ολυμπιακός θα δοκιμάζεται στο Μόναχο, η Άρσεναλ φιλοξενεί τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Οι «κανονιέρηδες» μόνο με νίκη διατηρούν πιθανότητες πρόκρισης και ελπίζουν σε ήττα των Πειραιωτών στη Γερμανία για να τα παίξουν όλα για όλα την τελευταία αγωνιστική στο «Καραϊσκάκη». Πάντως σε πρώτη φάση θέλουν τρίποντο για να εξασφαλίσουν την ευρωπαϊκή τους συνέχεια, έστω και μέσω Europa League. Ο Αρσέν Βενγκέρ δεν υπολογίζει στους Κοκλέν, Αρτέτα, Γουίλσιρ, Γουόλκοτ, Γουέλμπεκ, Ροσίτσκι και Τσάμπερλεϊν, αλλά επανέρχεται ο Ράμσεϊ. Ο τραυματίας Σίλντενφελντ, ο τιμωρημένος Πίβαριτς και ο Αντέμι που είχε βρεθεί θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ θα λείψουν από τους Κροάτες.

Βαθμολογία: Μπάγερν 9, Ολυμπιακός 9, Ντιναμό Ζάγκρεμπ 3, Άρσεναλ 3.
Επόμενη αγωνιστική (9/12): Ολυμπιακός-Άρσεναλ, Ντιναμό Ζάγκρεμπ-Μπάγερν.

Ζ’ Όμιλος
21:45 Πόρτο-Ντιναμό Κιέβου
21:45 Μακάμπι Τελ Αβίβ-Τσέλσι


Η Τσέλσι δεν έχει περιθώρια για απώλειες στη Χάιφα απέναντι στην… άποντη Μακάμπι. Ο Ζοσέ Μουρίνιο, που «ανάσανε» με τη νίκη επί της Νόριτς, δεν θα έχει στη διάθεσή του Κουρτουά και Φαλκάο. Η Πόρτο αναμετράται με τη Ντιναμό Κιέβου και σε περίπτωση νίκης εξασφαλίζει την πρόκριση, ενώ κάνει μεγάλο βήμα για την πρώτη θέση. Ο Μαϊκόν θα λείψει από τους «δράκους» και οι Βίντα και Μόροζιουκ για τους Ουκρανούς, που μάλλον δεν βολεύονται ούτε με ισοπαλία.

Βαθμολογία: Πόρτο 10, Τσέλσι 7, Ντιναμό Κιέβου 5, Μακάμπι Τελ Αβίβ 0.
Επόμενη αγωνιστική (9/12): Τσέλσι-Πόρτο, Ντιναμό Κιέβου-Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Η’ Όμιλος
19:00 Ζενίτ-Βαλένθια
21:45 Λιόν-Γάνδη


Μια ισοπαλία αρκεί στη Ζενίτ κόντρα στη Βαλένθια για να εξασφαλίσει και την πρωτιά, ωστόσο οι πρωταθλητές Ρωσίας θέλουν να διατηρήσουν το απόλυτο, έστω κι αν θα παραταχθούν από τον Αντρέ Βίλας-Μπόας χωρίς τον τραυματία Φαϊζούλιν και τους τιμωρημένους Ανιούκοφ και Γκαρθία. Πολλά τα προβλήματα για τις «νυχτερίδες», που πήγαν στην Αγία Πετρούπολη χωρίς Άλβες, Μουστάφι, Μπαραγκάν, Πιάτι, Ροντρίγκο και Νεγρέδο. Η Λιόν παίζει το τελευταίο της ευρωπαϊκό ματς στο «Ζερλάν» πριν μετακομίσει στο νέο της γήπεδο και υποδέχεται τη Γάνδη θέλοντας μόνο νίκη, για να προλάβει τουλάχιστον το τρένο του Europa League. Πολλά τα προβλήματα για τη γαλλική ομάδα, καθώς Φεκίρ, Γκρενιέ, Ουμτιτί, Καλούλου, Ζαλέ, Φοφανά και Γκοναλόν δεν υπολογίζονται.

Βαθμολογία: Ζενίτ 12, Βαλένθια 6, Γάνδη 4, Λιόν 1.
Επόμενη αγωνιστική (9/12): Βαλένθια-Λιόν, Γάνδη-Ζενίτ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: