Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Ψηλά Γιόχανσον, Γκάλο, σε άνοδο ο Μπαρμπόσα!


Ψηλά Γιόχανσον, Γκάλο, σε άνοδο ο Μπαρμπόσα

Ο Σουηδός και ο Βραζιλιάνος διακρίνονται σε πολλές στατιστικές κατηγορίες και με βάση και τους αριθμούς αποτελούν μέχρι τώρα τους πιο συνεπείς παίκτες της «Ένωσης» στη σεζόν. Aνεβαίνει ο Μπαρμπόσα.

Το δικό του πρώτο γκολ στο πρωτάθλημα, άνοιξε τον δρόμο για την δεύτερη εκτός έδρας επικράτηση στην φετινή σεζόν. Η τοποθέτηση του, στη θέση του δεξιού εσωτερικού μέσου δικαίωσε και τον Πογιέτ που πιστεύει πάρα πολύ στις δυνατότητες του και είναι αλήθεια πως ο Σουηδός, εξελίσσεται με την πάροδο του χρόνου, στην πολυτιμότερη μονάδα της ΑΕΚ. Άλλωστε δεν είναι συμπτωματικό, πως όταν ο Σουηδός δεν βρίσκεται σε καλή ημέρα, τα αποτελέσματα για την «Ένωση» δεν είναι θετικά.

Του Κώστα Μιαούλη

Ο Γιόχανσον αυτή τη στιγμή, είναι εκείνος που ξεχωρίζει σε αρκετούς στατιστικούς τομείς από τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ. Είναι 2ος στα κλεψίματα με 38, την στιγμή που μπροστά του είναι μόνον ο Αλέξανδρος Τζιόλης με 42. Βρίσκεται στην 8η θέση στους συνολικούς πόντους αξιολόγησης με 182. Παρά το γεγονός πως κύριο μέλημα του είναι η προστασία της άμυνας, ο Γιόχανσον είναι μέσα στην πρώτη 25άδα και στις επιθετικές ενέργειες (Actions) με 107. Γεγονός που προφανώς ενισχύει την πρόθεση του Πογέτ, να του αναθέσει έναν πιο επιθετικό ρόλο.

Επιπλέον ο Σουηδός, ρίσκεται μέσα στην 25άδα και στην στατιστική της ομαδικής συνεργασίας (23ος με 107). Μαζί με τους Μπαρόχα και Γκάλο, είναι οι τρεις που έχουν αγωνιστεί και στα 1037 λεπτά που έχει αγωνιστεί η «Ένωση». Έχει συμμετοχή μέχρι τώρα σε 3 γκολ με 1 γκολ, 1 ασίστ ενώ από το δικό του σουτ και την ασθενή επέμβαση του τερματοφύλακα, ήρθε το 5-1 από τον Μπουοανότε στο ματς με τον Ηρακλή.

Ψηλά ο Γκάλο, σε άνοδο ο Μπαρμπόσα

Ψηλά σε μια άλλη στατιστική κατηγορία, βρίσκουμε μόνο έναν ακόμα ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ. Ο λόγος για τον Ροντρίγκο Γκάλο, που είναι δεύτερος στις εύστοχες σέντρες με 20, πίσω από τον Μπράνα Ίλιτς που έχει 22. Ο δεξιός μπακ της ΑΕΚ είναι 13ος στους συνολικούς πόντους αξιολόγησης με 168, ενώ είναι 6ος στις επιθετικές ενέργειες (Αctions) με 163 και 5ος στην ομαδική συνεργασία με 139.

Ο Έλντερ Μπαρμπόσα είναι ο έτερος που αρχίζει να ξεχωρίζει στις ατομικές στατιστικές κατηγορίες από την πλευρά της ΑΕΚ. Ο Πορτογάλος βρίσκεται πλέον στην 6η θέση του πίνακα των παικτών με τα κερδισμένα φάουλ με 28, είναι 8ος στις συνολικές ασίστ (είτε κατέληξαν σε γκολ, είτε όχι) και 16ος στον μέσο όρο αξιολόγησης με 0.209 και 17ος στους συνολικούς πόντους με 159.

Η πρωτιά του Enano

Για την μέχρι στιγμής παρουσία του Μπουονανότε έχει γίνει πολλή συζήτηση. Ο Enano ωστόσο, έχει αυτή τη στιγμή την πρωτιά σε μια στατιστική κατηγορία, που αφορά την αποτελεσματικότητα. Είναι ο πιο εύστοχος παίκτης στην Σούπερ Λίγκα, αφού έχει κάνει γκολ τις μισές του προσπάθειες. Στον σχετικό πίνακα, στην 10η θέση με 4/15 βρίσκεται ο Βάργκας που όμως μαζί με τον Μακ του ΠΑΟΚ, μοιράζεται την πρωτιά στις ξεκάθαρες χαμένες ευκαιρίες, με τους δύο ποδοσφαιριστές να έχουν από 5. Ο Βενεζουελάνος επιπλέον είναι και ο ποδοσφαιριστής με τα περισσότερα λάθη από τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ με 56.

Από την άλλη ο Πέτρος Μάνταλος βρίσκεται στην 8η θέση στον πίνακα evaluation index ((συνολικός δείκτης αξιολόγησης με βάση όλα τα στατιστικά δεδομένα των παικτών ανάλογα με τον χρόνο συμμετοχής του καθενός) με 0.244, 16ος στους πόντους αξιολόγησης με 162 και 19ος στα κερδισμένα φάουλ, ωστόσο είναι σαφές πως στους πιο δημιουργικούς τομείς, δεν βρίσκεται ακόμα στο φουλ της φόρμας του.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: