Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Και το όνειρο στην Πλατεία συνεχίζεται…!!

Φέτος είναι η χρονιά του! Ο Πανιώνιος επικράτησε του Παναιτωλικού (2-0) των 10 παικτών (αποβολή Ρουσκουγιέδα 51’) και πλέον βρίσκεται με τον ΠΑΟΚ στην 4η θέση. Απίστευτη ευκαιρία του Μαρκόβσκι στο 0-0

Όσο συνεχίζει τη νικηφόρα πορεία του, ο Πανιώνιος έχει κάθε δικαίωμα να ονειρεύεται την 5άδα και τη συμμετοχή του στα play-0ff της φετινής περιόδου κι αυτό απέδειξε και κόντρα στον Παναιτωλικό του Γιάννη Μαντζουράκη που βρισκόταν σε καταπληκτική φόρμα.

Οι Νεοσμυρνιώτες έδειξαν μπλοκαρισμένοι από την οργανωμένη άμυνα των φιλοξενούμενων στο α’ ημίχρονο, ενώ είδαν τον… Χάρο με τα μάτια τους, όταν ο Μαρκόβσκι στο 15’ έχασε την ευκαιρία της χρονιάς στη φετινή Super League.

Αφού, λοιπόν, στάθηκε όρθιος στο πρώτο 45λεπτο, όλα κρίθηκαν στο 51’, όταν ο Ρουσκουγιέδα του Παναιτωλικού είδε σωστά τη δεύτερη κίτρινη του Αρετόπουλου και έκτοτε το ματς πήρε τον δρόμο του για την πλευρά των Νεοσμυρνιωτών.

inner

Το σκορ άνοιξε στο 64’ ο Ανσαριφάρντ εκμεταλλευόμενος την υπέροχη κάθετη του Μπακασέτα, σε μια φάση που ο Παναιτωλικός διαμαρτύρεται για φάουλ στον Μαρκόβσκι που έχασε την μπάλα στο κέντρο, ενώ τη νίκη «κλείδωσε» για τους γηπεδούχους ο Καραμάνος με κεφαλιά (70’), έπειτα από σέντρα ακριβείας του Τασουλή.

Με το σημερινό αποτέλεσμα ο Πανιώνιος «πέταξε» εκτός πεντάδας τον Αστέρα Τρίπολης και παράλληλα έπιασε στην 4η θέση τον ΠΑΟΚ με 34 βαθμούς, ενώ απομένουν 9 αγωνιστικές.

inner

Το ματς



Η αναμέτρηση ανάμεσα στον Πανιώνιο και τον Παναιτωλικό δεν ήταν απλά ένας αγώνας δύο ομάδων που βρίσκονται σε φουλ φόρμα, αλλά επρόκειτο για ένα άτυπο μπρα-ντε-φερ των δύο προπονητών, Μαρίνου Ουζουνίδη και Γιάννη Μαντζουράκη που έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά στο φετινό πρωτάθλημα.

Εντός αγωνιστικού χώρου αποδείχθηκε ότι Πανιώνιος και Παναιτωλικός είναι δύο πολύ καλά δουλεμένες ομάδες, αφού ήταν εμφανές ότι και οι δύο είχαν ένα πλάνο προκειμένου να φτάσουν στους τρεις βαθμούς της νίκης που θα ήταν έξτρα ώθηση για τη μάχη της 5ης θέσης που οδηγεί στα play-off.

Στα πρώτα λεπτά ο Πανιώνιος και με την ώθηση της έδρας κατάφερε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και μόλις στο 2’ έχασε μια ευκαιρία με τον Μασούρα, αλλά ο νεαρός εξτρέμ των Νεοσμυρνιωτών από τα δεξιά επιχείρησε κάτι μεταξύ σέντρας και σουτ, με τους αμυντικούς του Παναιτωλικού να απομακρύνουν.

inner

Στη συνέχεια ο Παναιτωλικός ισορρόπησε και μάλιστα κράτησε την μπάλα στα πόδια του, επιβάλλοντας το δικό του ρυθμό στο ματς. Στο 15’ σημειώθηκε η φάση του αγώνα που θα άλλαζε τα πάντα στη ροή του, καθώς ο Μαρκόβσκι κατάφερε να χάσει αυτό που δεν χάνεται. Ο Κάπελ ξεπέρασε μέσα στην περιοχή το μαρκάρισμα του Τασουλή, έδωσε έτοιμο γκολ στον Μαρκόβσκι, αλλά με την προβολή που επιχείρησε έστειλε την μπάλα πολλά μέτρα πάνω από την εστία του Διούδη.

Στο 34’ ο Κάπελ βρήκε και πάλι σε θέση βολή τον Μαρκόβσκι, αλλά το πλασέ του τελευταίου ήταν για ακόμα μια φορά κακό, με τους Νεοσμυρνιώτες να απαντούν στο 37’. Ο Σιώπης με ωραία κάθετη από τα δεξιά βρήκε τον Βλάχο, αυτός γύρισε στο ύψος του πέναλτι που ήταν ο Μπακασέτας, αλλά το πλασέ του με το αριστερό ήταν «άψυχο», δίνοντας τη δυνατότητα στον Κυριακίδη να αποκρούσει.

Στο β' μέρος όλα άλλαξαν, όταν στο 51' ο Ρουσκουγιέδα είδε (σωστά) για δεύτερη φορά την κίτρινη κάρτα του Αλέξανδρου Αρετόπουλου για φάουλ στον Μπαργκάν, αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες, προκαλώντας την «έκρηξη» του Γιάννη Μαντζουράκη που διαφώνησε με την υπόδειξη. Στα επόμενα λεπτά ο Πανιώνιος ανέβασε την πίεσή του, ο Μαρίνος Ουζουνίδης έριξε στο ματς και δεύτερο επιθετικό, τον Ανσαριφάρντ, με τον Ιρανό να αποδεικνύεται ο άνθρωπος του αγώνα για τους «κυανέρυθρους».

inner

Στο 64' ο παίκτης «ορχήστρα» για τον φετινό Πανιώνιο, Μπακασέτας, με πανέξυπνη κάθετη πάσα βρήκε τον Ανσαριφάρντ και εκείνος με ψύχραιμο πλασέ άνοιξε το σκορ και παράλληλα το δρόμο για τη μεγάλη επικράτηση της ομάδας του. Η εξέλιξη αυτή εμφανώς «έκοψε» τα πόδια των φιλοξενούμενων που στο 70' υπέστησαν και το τελειωτικό «χτύπημα», όταν ο Τασουλής με καταπληκτική σέντρα βρήκε το κεφάλι του Καραμάνου που «σκότωσε» τον Κυριακίδη για το 2-0.

Στα επόμενα λεπτά ο Πανιώνιος έχασε ακόμα μια ευκαιρία με τον Ανσαριφάρντ (77') για να κάνει τρία τα τέρματά του, ενώ και ο β' βοηθός Μπούξμπαουμ, είδε λανθασμένα οφσάιντ του Ιρανού που έβγαινε τετ-α-τετ με τον Κυριακίδη.

inner

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:



Μαρίνος Ουζουνίδης (4-2-3-1): Διούδης – Βλάχος, Κόρμπος, Οικονόμου, Τασουλής – Σιώπης, Τζανδάρης – Μασούρας (80' Μπρούνο Χαλκιαδάκης), Μπακασέτας (85' Καθάριος), Μπαργκάν (60’ Ανσαριφάρντ) – Καραμάνος.

Γιάννης Μαντζουράκης (4-2-3-1): Κυριακίδης – Μύγας, Κούσας, Μάκος, Κέβιν – Μάρκος Πάουλο, Ρουσκουγιέδα – Ουάρντα, Κλέσιο (66' Κουτρομάνος), Κάπελ (81' Μουνιός) – Μαρκόβσκι (76' Βασιλείου) *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: