Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Συνέντευξη Μπαξεβανίδη: «Στα καλύτερά μας!»


Συνέντευξη Μπαξεβανίδη: «Στα καλύτερά μας!»

Στην τακτική που επέλεξε ο Ράζβαν Λουτσέσκου στάθηκε ο Δήμος Μπαξεβανίδης, μιλώντας στο sport-fm.gr για τη νίκη της Ξάνθης επί του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο.

Συνέντευξη στον Σωτήρη Ταμπάκο

Η βελτιωμένη εικόνα της Ξάνθης «αποτυπώθηκε» στη Λεωφόρο με το δεύτερο φετινό «διπλό» στο πρωτάθλημα κόντρα στον Παναθηναϊκό. Η ακριτική ομάδα είχε να νικήσει εκτός έδρας από την αναμέτρηση με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος της SuperLeague. Η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου βρίσκεται στην ένατη θέση της βαθμολογίας μετά το επιτυχημένο πέρασμα από την έδρα του Παναθηναϊκού και πλέον κοιτάζει το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία.

Ο εκ των αρχηγών, Δήμος Μπαξεβανίδης είναι από τους πιο σταθερούς σε απόδοση ποδοσφαιριστές της Ξάνθης. Ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες της Ξάνθης, στη συνέχεια έπαιξε για τρεις σεζόν στη Δόξα Δράμας και τη σεζόν 2011-2012 επέστρεψε στα πάτρια εδάφη.

Διανύει τον πέμπτο χρόνο του στην Ξάνθη και φέτος μετράει 15 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, δίνοντας πολλές λύσεις στον Ράζβαν Λουτσέσκου. Ο Ρουμάνος τεχνικός μπορεί να υπολογίζει τον 27χρονο ποδοσφαιριστή για αρκετές θέσεις. Είτε ως δεξί μπακ είτε ως δεξί χαφ, ενώ σε αρκετά παιχνίδια, όπως με τον Παναθηναϊκό αγωνίστηκε στη θέση του αριστερού μπακ. Ο Δήμος Μπαξεβανίδης μίλησε στο sport-fm.gr για τη νίκη κόντρα στους «πράσινους» και τους στόχους της Ξάνθης στο πρωτάθλημα.

Δήμο, πως έζησες το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό;

Ξέραμε ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε μία καλοδουλεμένη ομάδα και γι’ αυτό είχαμε προετοιμαστεί κατάλληλα όλη την εβδομάδα. Το τελευταίο δίμηνο είμαστε φορμαρισμένοι, αλλά είχαμε ορισμένες ατυχίες και δεν παίρναμε θετικά αποτελέσματα. Τακτικά έπρεπε να παρουσιαστούμε συμπαγείς και να μην δώσουμε χώρο στον Παναθηναϊκό. Το ματς είχε ένταση και ανεξαρτήτως αποτελέσματος το ευχαριστηθήκαμε. Βέβαια, ήρθε η νίκη, γεγονός που μας δίνει διπλή χαρά και κίνητρο για να συνεχίσουμε την προσπάθεια.

Πιστέψατε από το ξεκίνημα ότι μπορείτε να πάρετε αποτέλεσμα στη Λεωφόρο;

Υπήρχε αισιοδοξία και το δείξαμε στο γήπεδο. Διαθέτουμε αρκετούς φορμαρισμένους παίκτες το τελευταίο διάστημα. Στους αγώνες με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ αποδείξαμε ότι είμαστε σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Σίγουρα, έπαιξε ρόλο η αποβολή του Ζέκα, αλλά και με έντεκα να έπαιζε ο αντίπαλος, μπορούσαμε να πάρουμε τη νίκη.

Σε ποια σημεία εστιάσατε για να «χτυπήσετε» τον Παναθηναϊκό;

Το «κλειδί» ήταν να παρουσιαστούμε συμπαγείς και να είναι κοντά οι γραμμές ώστε να μην δώσουμε χώρους στον αντίπαλο να μας απειλήσει. Το καταφέραμε σε σημαντικό βαθμό. Ξέραμε ότι ο Παναθηναϊκός είναι μία γρήγορη ομάδα και αυτό το είδαμε στο ματς της προηγούμενης αγωνιστικής κόντρα στον Πλατανιά. Κλείσαμε τους χώρους και το πετύχαμε.

Τι σας είπε ο προπονητής σας πριν βγείτε στο γήπεδο;

Το μόνο που μας είπε ο κ. Λουτσέσκου ήταν να βγούμε στο γήπεδο, να απολαύσουμε το παιχνίδι και θα έρθει το αποτέλεσμα...

Και από την στιγμή που ο Παναθηναϊκός έμεινε με δέκα ποδοσφαιριστές άλλαξε κάτι στην τακτική;

Στην πραγματικότητα δεν αλλάξαμε κάτι. Μας είπε να κρατάμε την μπάλα και να έχουμε υπομονή στο παιχνίδι μας. Δεν χρειαζόταν να βγούμε ανεξέλεγκτα στην επίθεση. Παίξαμε πειθαρχημένα μέχρι το σφύριγμα της λήξης. Κάναμε πολύ καλή διαχείριση του αγώνα μετά το γκολ που πετύχαμε με τον Σολτάνι.

Ποια είναι η άποψη σου για την αποβολή του Ζέκα;

Είναι 100% κόκκινη κάρτα το μαρκάρισμα του Ζέκα στον Σολτάνι γιατί είναι χτύπημα εκτός φάσης.

Ο Παναθηναϊκός θεωρεί ότι το φάουλ που κάνεις στον Καλτσά στο ημίωρο του παιχνιδιού είναι για δεύτερη κίτρινη κάρτα…

Πράγματι, βρίσκω τον Καλτσά και είναι φάουλ, αλλά νωρίτερα στο 17’ ούτε φάουλ, ούτε κίτρινη κάρτα ήταν στη φάση με τον Μαρινάκη.

Παρατήρησες έναν διαφορετικό Παναθηναϊκό σε σχέση με αυτά που είχατε δει το τελευταίο διάστημα;

Περιμέναμε έναν καλύτερο Παναθηναϊκό. Το γεγονός ότι δεν ήταν σε καλή μέρα οφείλεται στη δικιά μας απόδοση.

Διανύετε την καλύτερη περίοδο στο φετινό πρωτάθλημα;

Πιστεύω ότι αυτή την περίοδο βρισκόμαστε στο καλύτερο αγωνιστικό επίπεδο. Η αλήθεια είναι ότι στα προηγούμενα ματς αδικούσαμε τον εαυτό μας. Πλέον, οι καλές εμφανίσεις συνδυάζονται με τα αποτελέσματα. Και το προηγούμενο διάστημα παίζαμε καλά, αλλά δεν έρχονταν τα αποτελέσματα.

Ποιοι είναι οι στόχοι σου με την ομάδα της Ξάνθης;

Είμαι ευχαριστημένος από την ομάδα μου και πιστεύω ότι μπορούμε να πάμε ακόμα καλύτερα στη συνέχεια. Στόχος μας είναι να πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται στη βαθμολογία και να συνεχίσουμε να παίζουμε ωραίο ποδόσφαιρο. Οι φιλοδοξίες μου περνούν μέσα από την πορεία της Ξάνθης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: