Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Αν είσαι Ρέντη, θα παίξεις!!


Αν είσαι Ρέντη, θα παίξεις

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει στο sport-fm.gr για το μότο και τη δικαιοσύνη του Μάρκο Σίλβα. Όποιος του δείχνει πράγματα, παίζει! Πιο τρανταχτή περίπτωση ο Σάσα Ζντίελαρ!

Πολλοί ήταν αυτοί που θέλησαν να «προβλέψουν» την κίνηση του Σίλβα απ΄ τον πάγκο μετά την αποβολή του Σάσα Ζντίελαρ. Ενδεχομένως κάποιοι να ήταν κι έτοιμοι να ποντάρουν το «μαρούλι» πάνω στον Παϊτίμ Κασάμι.

Έπεσαν έξω και μάλιστα πανηγυρικά. Η επιλογή του προπονητή ήταν ο Μπουχαλάκης, σε πείσμα μάλιστα όσων θεωρούν ότι ο νεαρός μέσος είναι ανέτοιμος για ν' ανταποκριθεί και πάλι στις υψηλές απαιτήσεις που υπάρχουν.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Αυτοί όμως που ζουν καθημερινά τον Σίλβα, που έχουν καταλάβει βασικές αρχές της... κοσμοθεωρίας του, δεν είχαν αμφιβολία για το ποιος θα ήταν ο παίκτης που θα περνούσε στο ματς. Κι αυτοί, θα πόνταραν στον Μπουχαλάκη. Ποια είναι λοιπόν η σταθερά που καθορίζει τις επιλογές του 39χρονου τεχνικού, τόσο σε ότι αφορά την κατάρτιση της εντεκάδας όσο και τις αλλαγές στη διάρκεια ενός αγώνα;

Η παρουσία ενός παίκτη στις προπονήσεις, το αν είναι Ρέντη ή ready (για να κάνουμε και το... λογοπαίγνιο) δίνοντας τον καλύτερο του εαυτό στις προπονήσεις. Ο Ανδρέας Μπουχαλάκης λοιπόν, που έμεινε εκτός για πεντέμιση μήνες, «ήταν» Ρέντη και ειδικά τον τελευταίο καιρό έδειξε στον προπονητή του πως «διψάει» για να παίξει.

Ο προπονητής το είδε, τον χρησιμοποίησε και το ίδιο έχει κάνει κι άλλες φορές στη διάρκεια της σεζόν. Όταν είδε αυτά που ήθελε απ' τον Κασάμι τον καθιέρωσε στην εντεκάδα, σε μια περίοδο μάλιστα (στην αρχή της σεζόν) που όλοι εκτιμούσαν ότι ο Ελβετός μέσος δεν είχε μέλλον στην ομάδα του Πειραιά.

Προφανώς όταν ο Σίλβα είδε πράγματα που δεν του άρεσαν στις προπονήσεις ο Κασάμι έμεινε εκτός. Κάτι ανάλογο έγινε με τον Μαζουάκου, το ίδιο έγινε με τον Φορτούνη.

Και όταν ο προπονητής δείχνει ότι δεν έχει πρόβλημα ν' αφήσει εκτός το μεγάλο αστέρι μιας ομάδας, τότε καταλαβαίνει εύκολα κάποιος πως δεν αλλάζει τη φιλοσοφία του για κανένα λόγο.

Άλλο χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Φουστέρ, ο οποίος έπαιξε αλλαγή στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Ο Σίλβα βλέπει καθημερινά στου Ρέντη πως ο Ισπανός δεν πάει στην προπόνηση για να... περάσει η ώρα. Πάει για να παλέψει και να πείσει τον προπονητή του ότι αξίζει έστω και αυτό το δεκάλεπτο απέναντι στον ΠΑΟΚ. Ο Σίλβα το εκτίμησε την προσπάθεια του Φουστέρ και δεν τον έκανε στην «άκρη». Το εύκολο θα ήταν το αντίθετο αλλά ο Πορτογάλος δείχνει πως όταν κάποιος προσπαθεί στις προπονήσεις τότε θα υπάρξει και ανταμοιβή.

Για το φινάλε αφήσαμε την πιο «τρανταχτή» περίπτωση. Σάσα Ζντίελαρ. Έδωσε μεγάλες «μάχες» στου Ρέντη και ο Σίλβα το εκτίμησε. Τώρα ο νεαρός Σέρβος από 25ος παίκτης στο ξεκίνημα της σεζόν είναι βασικός και πρώτος μάγκας. Μέσα απ' τη δουλειά στην προπόνηση. Το επαγγελματικό moto του Σίλβα είναι ξεκάθαρο.

«Αν είσαι (στου) Ρέντη θα παίξεις».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: