Τρίτη 16 Ιουνίου 2009

Στο 90' νίκησε η Βραζιλία τους "Φαραώ"



Ο Κακά πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε με πέναλτι κόντρα στην Αίγυπτο «Με το δεξί» μπήκε η Βραζιλία στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών, καθώς νίκησε 4-3 την Αίγυπτο στο «Φρι Στέιτ Στέιντιουμ» του Μπλούμφοντεϊν, στον αγώνα με τον οποίο άνοιξε η «αυλαία» του 2ου ομίλου. Τα τέρματα των Βραζιλιάνων σημείωσαν οι Κακά (5ο, 90ο πέναλτι), Λουίς Φαμπιάνο (12ο) και Ζουάν (37ο), ενώ για τους Αιγύπτιους σκόραραν οι Ζιντάν (9ο, 55ο) και Σαούκι (54ο). Οι Αφρικανοί τελείωσαν τον αγώνα με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Αλ Μουχαμαντί στο 89ο.

Η «σελεσάο» ευτύχησε να «ανοίξει το σκορ» με τη συμπλήρωση του πρώτου πεντάλεπτου. Ο Ρομπίνιο εκτέλεσε φάουλ και ο Κακά σήκωσε δύο φορές την μπάλα ψηλά μέσα στη μεγάλη περιοχή της Αιγύπτου, όπου απέφυγε τους Χανί Σαϊντ και Γκομαά, προτού τη στείλει στο βάθος της εστίας του Ελ Χανταρί.

Οι Αφρικανοί, όμως, δεν απογοητεύτηκαν και κατάφεραν να «απαντήσουν» στο 9ο, όταν ο Αμπουτρικά έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Ζιντάν με καρφωτή κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1. Η Βραζιλία, ωστόσο, αντέδρασε και κατάφερε να προηγηθεί εκ νέου. Ο Ελάνο εκτέλεσε μακρινό φάουλ στο 12ο και η μπάλα έφτασε στην περιοχή της Αιγύπτου, όπου ο Λουίς Φαμπιάνο με γυριστή κεφαλιά την έστειλε στη δεξιά γωνία του Ελ Χανταρί. Στο 37ο οι Βραζιλιάνοι απέκτησαν προβάδισμα δύο τερμάτων, καθώς ο Ελάνο εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και ο Ζουάν με κεφαλιά «έγραψε» το 3-1.

Το ξεκίνημα του βο ημιχρόνου επιφύλαξε μια δυσάρεστη έκπληξη για τη Βραζιλία, καθώς η Αίγυπτος κατάφερε να ισοφαρίσει. Στο 54ο οι Αφρικανοί συνδυάστηκαν από αριστερά και η μπάλα στρώθηκε στον Σαούκι, ο οποίος με σουτ μείωσε σε 3-2. Σαν να μην έφτανε αυτό, ένα λεπτό αργότερα η Αίγυπτος ισοφάρισε με τον Ζιντάν, ο οποίος έγινε αποδέκτης της μπάλας από τον Αμπουτρικά. Τελικά η Βραζιλία πήρε τη νίκη στο 90ο με το εύστοχο πέναλτι του Κακά, το οποίο υπέδειξε ο Γουέμπ για χέρι του Αλ Μουχαμαντί, στην προσπάθειά του να διώξει την μπάλα πάνω στη γραμμή της εστίας της Αιγύπτου.

Διαιτητής: Χάουαρντ Γουέμπ (Αγγλία)
Κόκκινη: Αλ Μουχαμαντί (88ο)
Κίτρινες: Μοαουάντ

ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Κάρλος Ντούνγκα): Ζούλιο Σέζαρ, Λούσιο, Ζουάν, Φελίπε Μέλο, Κλέμπερ (83ο Αντρέ Σάντος), Ελάνο (62ο Ραμίρες), Ζιλμπέρτο Σίλβα, Λουίς Φαμπιάνο, Κακά, Ρομπίνιο (62ο Πάτο), Ντάνιελ Αλβες.
ΑΙΓΥΠΤΟΣ (Χασάν Σεχάτα): Ελ Χανταρί, Χανί Σαϊντ, Αχμέντ Σαϊντ, Γκομαά, Φατί, Μοαουάντ, Σαουκί, Αμπντ Ραμπού (75ο Αλ Μουχαμαντί), Χασάν (51ο Εϊντ), Αμπουτρικά, Ζιντάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: