Τρίτη 16 Ιουνίου 2009

Με το δεξί η Ιταλία



Ρόσι και Ντε Ρόσι πανηγυρίζουν Νικηφόρο ξεκίνημα έκανε η Ιταλία στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών, που διεξάγεται στη Νότια Αφρική, καθώς επικράτησε 3-1 των ΗΠΑ στην Πρετόρια, στο πλαίσιο του 2ου ομίλου.

Οι Αμερικανοί παρουσιάστηκαν αρκετά δυνατοί και δεν επέτρεψαν στους πρωταθλητές κόσμου να επιβάλουν το ρυθμό τους, ούτε καν μετά το 33ο λεπτό, όταν η ομάδα του Μπομπ Μπράντλεϊ έμεινε με δέκα παίκτες.

Το δρόμο προς τα αποδυτήρια πήρε πρόωρα ο Ρικάρντο Κλαρκ, που αποβλήθηκε για αντιαθλητικό φάουλ στον Γκατούζο. Εστω και με παίκτη λιγότερο, οι ΗΠΑ κατόρθωσαν να ανοίξουν το σκορ στο 41', όταν ο Λάντον Ντόνοβαν αξιοποίησε το πέναλτι που κέρδισε ο Αλτιντορ από τον Κιελίνι και πέτυχε το 1-0.

Η αντίδραση της «σκουάντρα ατζούρα» ήρθε στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Τζουζέπε Ρόσι να ισοφαρίζει με ατομική ενέργεια στο 58', μόλις ένα λεπτό μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο.

Η ανατροπή για την Ιταλία ολοκληρώθηκε στο 71', όταν ο Ντανιέλε Ντε Ρόσι με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Χάουαρντ. Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ρόσι μετά από ασίστ του Πίρλο διαμόρφωσε εύκολα το τελικό 3-1.

Διαιτητής: Πάμπλο Πόζο (Χιλή)
Κίτρινες: Μπορνστάιν - Γκρόσο, Λεγκροτάλιε
Κόκκινη: Κλαρκ (33')

ΗΠΑ (Μπομπ Μπράντλεϊ): Χάουαρντ, Μπορνστάιν (85' Κλιεστάν), Σπέκτορ, ΝτιΜέριτ, Ονιέβου, Κλαρκ, Μπράντλεϊ, Φιλχάμπερ (72' Μπίσλεϊ), Ντέμπσεϊ, Ντόνοβαν, Αλτιντορ (66' Ντέιβις)
ΙΤΑΛΙΑ (Μαρτσέλο Λίπι): Μπουφόν, Γκρόσο, Κιελίνι, Λεγκροτάλιε, Τζαμπρότα, Γκατούζο (57' Ρόσι), Πίρλο, Ντε Ρόσι, Καμορανέζι (57' Μοντολίβο), Τζιλαρντίνο (69' Τόνι), Ιακουίντα

Δεν υπάρχουν σχόλια: