Τρίτη 16 Ιουνίου 2009

Ναφτί: "Δεν περίμενα να το ζήσω..." - Πιο κοντά στον Αρη ο Μαρκές



Παρουσιάστηκε και επίσημα από τον Αρη ο Ναφτί «Είναι μεγάλη τιμή που βρίσκομαι εδώ. Αυτό που έζησα στο αεροδρόμιο πραγματικά δεν το περίμενα και πολλές φορές πρέπει να ζήσεις κάποια πράγματα για να τα καταλάβεις. Η αλήθεια είναι ότι γνώριζα ότι στην Ελλάδα, και ειδικά στην ομάδα μου, το κλίμα για το ποδόσφαιρο είναι απίστευτο, αλλά όπως είπα, έπρεπε να το ζήσω για να καταλάβω», είπε αρχικά ο Μεχντί Ναφτί.

Ο Γαλλοτυνήσιος ποδοσφαιριστής παρουσιάστηκε επισήμως την Τρίτη από την ΠΑΕ Αρης και συνομίλησε με τους δημοσιογράφους. «Αρχισα σιγά-σιγά, με τις επαφές που είχα στο ξενοδοχείο, με κόσμο του Αρη που με πλησίασε, να καταλαβαίνω πόσο σημαντικό είναι να φοράς τη φανέλα του Αρη. Θέλω να ανταποδώσω με την εικόνα μου στο γήπεδο την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν ο πρόεδρος, η διοίκηση, ο κόσμος», είπε ακόμη και πρόσθεσε: «Είμαι αμυντικό χαφ, μου αρέσει να αγωνίζομαι, να τρέχω, να κλέβω μπάλες, να τα δίνω όλα για την ομάδα. Δεν θα έλεγα ότι μου αρέσει να είμαι το αστέρι της ομάδας. Επιλέγω να κάνω το καλύτερο για την ομάδα, να κυνηγάω τη νίκη, γιατί τότε σημαίνει ότι έχω κάνει σωστά τη δουλειά μου και έτσι γίνονται χαρούμενοι οι συμπαίκτες μου και ο κόσμος».

Ολοκληρώνοντας επεσήμανε: «Όταν έμαθα για την πρόταση του Αρη έψαξα στο διαδίκτυο και είδα ότι έχω εδώ έναν πρώην συμπαίκτη, τον Μάριο Ρεγκέιρο, με τον οποίο δεν έχουμε μιλήσει ακόμη. Πήρα πληροφορίες για την πόλη, για την ομάδα και για τους φιλάθλους και το κλίμα που δημιουργούν στο γήπεδο».

Στο μεταξύ, ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ Αρης, ο Γιάννης Κόντης, επενέβη για να μιλήσει σχετικά με τις μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας: «Το όραμα έχουμε το δικαίωμα να το έχουμε στη ζωή. Η διοίκηση αναγνώρισε την αγάπη του κόσμου με τα διαρκείας. Στην Ελλάδα αυτή την στιγμή ο Αρης είναι πρώτος στην πώληση διαρκείας και είναι κάτι που δείχνει πολλά. Οι παίκτες που αποκτώνται έχουν αντιληφθεί πως έρχονται σε μεγάλη ομάδα και ελπίζω να το δείξουν στο γήπεδο.

Το να μην παίζει ο Αρης στην Ευρώπη για μας είναι απώλεια, λείπει το κερασάκι από την τούρτα και φέτος πρέπει να το ξεπληρώσουν οι παίκτες. Ο Ναφτί θα δώσει πολλά, είναι παίκτης ομάδας και σε χαρακτηριστικά και εμπειρίες έχει πολλά περισσότερα απ' κάθε άλλο παίκτη που αγωνίζεται σε αυτή τη θέση".

Σχετικά με τον Βιτόλο, σημείωσε: "Κάναμε την υπέρβαση με τον Βιτόλο, δώσαμε περισσότερα από όσα πρέπει. Είμαστε ομάδα που σέβεται τον εαυτό της και τον κόσμο της».

Τέλος, αναφερόμενος στον Ρονάλντο Γκιάρο, διευκρίνισε: «Επιστρέφει στην ομάδα. Τον θέλει ο προπονητής, είναι καλός στα αποδυτήρια. Θα του βγάλουμε εισιτήριο για να γυρίσει. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ενδεχόμενο παραχωρήσεων. Αν έρθει πρόταση καλή για παίκτη, τότε τα πάντα είναι συζητήσιμα. Μέχρι την έναρξη της προετοιμασίας τα μεταγραφικά θα είναι και πρέπει να είναι λυμένα. Θα υπάρχουν και αλλαγές με το υπάρχον ρόστερ, περιμένουμε και διάφορα θέματα, όπως το κοινοτικό διαβατήριο του Νέτο».

Πιο κοντά στον Αρη ο Μαρκές
Πληροφορίες από το στρατόπεδο του Ηρακλή, αναφέρουν ότι ο Φερνάντο Μαρκές μένει ελεύθερος. Οι "κυανόλευκοι" δεν τον υπολογίζουν και σε συνδυασμό με ένα σημαντικό ποσό που του οφείλεται, ανοίγει ο δρόμος για να αποδεσμευθεί. Αν ο Μαρκές έχει χαρίσει τα χρήματα που έχει δουλέψει, τότε έχει αγοράσει την ελευθέρας του και όλα δείχνουν ότι οδεύει στον Αρη που ενδιαφέρθηκε να τον αποκτήσει εδώ και μερικές εβδομάδες.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Κολιάδης, μεταφραστής και επιμελητής του αγωνιστικού τμήματος, πήγε στην Ισπανία, τον συνάντησε και βρέθηκε η χρυσή τομή. Ο Μαρκές, οδεύει για το "Κλεάνθης Βικελίδης".

Δεν υπάρχουν σχόλια: