Τρίτη 16 Ιουνίου 2009

Aυτή τη φορά υπήρξε απαρτία...



Από τη Γενική Συνέλευση της Λέσχης Φίλων Αρη Ολοκληρώθηκε η μαραθώνια τακτική γενική συνέλευση της Λέσχης Φίλων Αρη, στη διάρκεια της οποίας εγκρίθηκε ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός του διοικητικού συμβουλίου, καθώς και η τροποποίηση του καταστατικού. Μετά από ψηφοφορία, πρόεδρος της συνέλευσης ήταν ο Νίκος Παπαδόπουλος, ενώ να υπενθυμίσουμε ότι αυτή ήταν η επαναληπτική Γ.Σ., αφού σε αυτή του Σαββάτου (13/06) δεν υπήρξε απαρτία.

Τον «χορό» των τοποθετήσεων άνοιξε ο πρόεδρος της Λέσχης, Ασημάκης Ηλιάδης, ο οποίος τόνισε: «Θέλω να θυμίσω το διοικητικό συμβούλιο της Λέσχης: Παναγιώτης Αλεξανδρίδης, Θεόδωρος Εμμανουηλίδης, Αναστάσιος Δεσύπρης, Ελεάννα Ιωαννίδου, Νικόλαος Παπαδόπουλος, Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος. Προχωρήσαμε στις ενέργειες ώστε να πάρουμε το 28,8% των μετοχών της ΠΑΕ Αρης. Ήδη σε εμάς έχει μεταβιβαστεί το 21,1% από τα φυσικά πρόσωπα. Αυτή την στιγμή η Λέσχη έχει το 26,6%. Παράλληλα έχουμε πάρει και πληρεξούσια και το ποσοστό συνολικά φτάνει το 58,73%. Η Λέσχη φίλων ’ρη είναι ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ. Για πρώτη φορά ψηφίσαμε σε εκλογές, ώστε να αναδείξουμε τη νέα διοίκηση της ΠΑΕ ’ρης. Ήταν κάτι πρωτοποριακό για στην Ελλάδα και βέβαια για τον ίδιο τον σύλλογο. Πιστεύω ότι καταφέραμε να σταθούμε ικανοποιητικά. Σίγουρα θα υπάρξουν αντίθετες απόψεις, όμως ελπίζουμε την επόμενη φορά το διοικητικό συμβούλιο να είναι ακόμη πιο έτοιμο. Ανανεώσαμε το site της Λέσχης. Έχει γίνει πλέον πιο φιλικό για αυτόν που θα το επισκεφθεί. Είναι σύγχρονο και κάθε μέλος θα μπορεί να έχει τον προσωπικό του χώρο. Μέσα στο καλοκαίρι θα έχει ολοκληρωθεί στο 100% η ιστοσελίδα μας. Προχωρήσαμε στην στελέχωση εθελοντικών ομάδων. Υπάρχει ομάδων πρώτων βοηθειών. Από το Σεπτέμβριο μάλιστα θα υπάρχουν άνθρωποι για να προσφέρουν πρώτες τις πρώτες βοήθειες, τόσο στο «Αλεξάνδρειο», όσο και στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Θα υπάρχουν άνθρωποι που θα είναι ειδικευμένοι. Προσπαθήσαμε να αναδείξουμε το κοινωνικό πρόσωπο της Λέσχης. Υπήρξε συνεργασία με το «Χαμόγελο του παιδιού» και με τη «Λάμψη». Διοργανώσαμε βραδιά Λέσχης κάθε Δευτέρα, ώστε να ανταλλάσσονται απόψεις. Αλλάξαμε το σήμα της Λέσχης και βάλαμε τον Θεό Aρη, χωρίς την ασπίδα, καθώς εμείς ήμαστε η ασπίδα του Aρη. Σχεδιάσαμε νέες κάρτες μελών οι οποίες θα είναι έτοιμες σε 10 μέρες. Πραγματοποιήσαμε εκδηλώσεις, ώστε να ενημερωθεί ο κόσμος για τη Λέσχη».

Ο κ. Ηλιάδης αναφέρθηκε και σε άλλα ζητήματα που απασχόλησαν την Λέσχη: «Για την πολιτική μας προς τον Τύπο, θεωρήσαμε πως δεν πρέπει να αντιδράσουμε σε δημοσιεύματα. Η καλύτερη απάντηση που δώσαμε ήταν εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ. Για την καλύτερη διαφήμιση σε κάθε παιχνίδι μπάσκετ εντός έδρας είχαμε τόσο έξω από το γήπεδο όσο και μέσα σε αυτό είχαμε ειδικό στάντ. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι θέλαμε να κάνουμε ακόμα περισσότερες ενέργειες για την καλύτερη διαφήμιση της Λέσχης. Θέλαμε τηλεοπτικό χρόνο από την διαφήμιση της ΠΑΕ στην κρατική τηλεόραση, όμως αυτός δεν μας δόθηκε. Aποψή μας είναι ότι η Λέσχη δεν έπρεπε να φθείρεται με ανακοινώσεις. Βγάλαμε ανακοίνωση κατά της ΕΡΤ που καθυστέρησε τα χρήματα, αλλά και για τους μειωτικούς χαρακτηρισμούς προς την ομάδα. Προσεγγίσαμε και γράψαμε στην Λέσχη αθλητές του Α.Σ., αποφασίσαμε στην κατάργηση του ποσού της εγγραφής στα μέλη των συνδέσμων και τέλος συμμετείχαμε στην κοπή πίτας του Ενιαίου Aρη και βρήκαμε το καταστατικό. Περισσότερες εγγραφές έγιναν τον Ιούνιο και τον Μάιο. Το σύνολο των μελών είναι 3.644 μέλη. Και τα οικονομικά τακτοποιημένα 3.194".

Κατά τη διάρκεια της τακτικής γενικής συνέλευσης εγκρίθηκε ο οικονομικός και ο διοικητικός απολογισμός του διοικητικού συμβουλίου. Ακόμα έγινε απαλλαγή του απερχόμενου διοικητικού συμβουλίου. Επίσης εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός της σεζόν 2009-2010, καθώς και η τροποποίηση του καταστατικού.

ΕΣΟΔΑ: 416.097 ΕΥΡΩ

ΕΞΟΔΑ: 339.713,59 ΕΥΡΩ

ΤΑΜΕΙΟ: 76.383,68 ΕΥΡΩ

Με την απόφαση για τη διεξαγωγή των εκλογών της Λέσχης οριστικά για τις 29 Ιουνίου ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος της διαδικασίας. Τα μέλη του οργάνου αποφάσισαν να γίνονται δεκτές οι ανανεώσεις των εγγραφών, αλλά και οι νέες εγγραφές μέχρι το Σάββατο (27/06) και πιο συγκεκριμένα από τις 11 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ, ενώ οι υποβολές των υποψηφιοτήτων για τις εκλογές είναι μέχρι το απόγευμα (18.00 μ.μ.) της Τρίτης (16/06).

Στη συνέχεια, πρώτος ομιλητής ήταν ο -μέχρι πρότινος- πρόεδρος της ΚΑΕ Αρης- Θανάσης Τζεβελέκης, ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά. «Στις κουβέντες που είχαμε κάνει, υπήρξε η πρόθεση και η δέσμευση, στο πλαίσιο του Ενιαίου Αρη να παρουσιάσουμε σήμερα το πλάνο μας, αλλά τελικά δεν θα το κάνουμε σήμερα. Η ομάδα που έχει αναλάβει τη διαδικασία θέλει να το κάνει χωρίς λάθη και για αυτό θα περιμένουμε. Το θέμα είναι πιο περίπλοκο από όσο φανταστήκαμε. Το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό και αποφασίσαμε ότι πρέπει να εξεταστεί σε μια ειδική γενική συνέλευση και σε μια τέτοια θα το φέρουμε σε πέρας.

Ακούω τον τελευταίο καιρό διάφορα, ότι ο Τζεβελέκης θέλει τα λεφτά από την ΠΑΕ, ο Τζεβελέκης το ένα, ο Τζεβελέκης το άλλο. Κάποιοι εντέχνως αλλοίωσαν τα λόγια μου. Επειδή για πρώτη φορά βλέπουν τον Αρη να ορθώνεται κάνουν τα πάντα να τον εμποδίσουν. Δεν μπορούν να το δεχτούν. Ο τελευταίος που θα δημιουργήσει προβλήματα είμαι εγώ, πόσο μάλλον απέναντι σε ένα Δ.Σ. της ΠΑΕ που εξελέγη με τόσο μεγάλη διαφορά. Τόσες πολλές ανοησίες δεν έχω ακούσει ποτέ στη ζωή μου. Θέλει χρόνο το σχέδιο και είναι δύσκολο. Για να προχωρήσει πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι δεν υπάρχει αλλοίωση και ότι δεν έχουμε άλλα πράγματα στο πίσω μέρος του κεφαλιού μας. Πιστεύω ότι όλοι σας πιστεύετε σε αυτό το εγχείρημα. Δείτε τι κάνει η Ρεάλ Μαδρίτης. Προκαθορισμένο μπάτζετ μεταγραφών το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ. Μπορούμε να ακολουθήσουμε αυτό το μοντέλο σε μικρογραφία. Πρέπει όμως να πούμε «όχι» στον δηλητηριασμό των σκέψεων. Να μην αφήνουμε άλλους εσκεμμένως να αλλοιώνουν σκέψεις λόγια και απόψεις. Θα μείνω στρατιώτης, δεν έχω τρέλα με προεδρία, το απέδειξα πριν από λίγες μέρες. Θα παλέψω όσο μπορώ για το καλό του Αρη. Είναι δεδομένο ότι θα είμαι δίπλα, έστω όχι σαν πρόεδρος. Όλοι να είστε δίπλα. Ή όλοι κοντά στο εγχείρημα του ενιαίου Αρη ή κανένας».

Τον λόγο στη συνέχεια πήρε ο Γιάννης Κόντης, ο οποίος αναφέρθηκε και στο θέμα του Βίκτορ Βιτόλο: «Όλοι είμαστε υπέρ της ιδέας του ενιαίου Αρη, κάτι που δεν είναι μόνο ιδέα του κ. Τζεβελέκη. Περιμένουμε να το δούμε και να πράξουμε αναλόγως. Σαν πρώτες μέρες μιας νέας διοίκησης στην ΠΑΕ, έχουμε επικεντρωθεί σε ορισμένους στόχους που είχαμε και πριν, αλλά για λόγους στρατηγικής δεν είχαμε αποκαλύψει. Κινούμασταν και σε άλλες περιπτώσεις στην πραγματικότητα. Βρέθηκα σήμερα στην Αθήνα και είδα πως βλέπουν τον Αρη πλέον. Αυτό που ξεκινήσαμε φέτος θα συνεχιστεί με τη βοήθεια όλων σας. Το κομμάτι με τα διαρκείας και την στήριξη που μας παρέχει ο κόσμος, μας γεμίζει με ικανοποίηση. Υπάρχει όραμα, το βλέπω, το αισθάνομαι. Ο Αρης είναι ικανός για μεγάλα πράγματα. Είναι λάθος να στεκόμαστε σε πρόσωπα που δεν θέλουν να μείνουν στην ομάδα. Θέλω να αναφερθώ συγκεκριμένα στον Βιτόλο. Σταθήκαμε δίπλα του όταν τραυματίστηκε. Εγώ προσωπικά δεν είδα το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης γιατί πήγα στο νοσοκομείο. Ακόμη και στη Θεσσαλονίκη πήγαμε τον είδαμε στο νοσοκομείο και από τότε είχαμε κάνει πρόταση για ανανέωση συμβολαίου. Γνωρίζουμε όλοι τους λόγους που πάγωσαν οι συζητήσεις. Η πρόταση μας ήταν για πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ τον χρόνο. Πλέον, όμως, το κεφάλαιο Βιτόλο έχει κλείσει. Δεν θα τον περιμένουμε άλλο. Οπως και να έχει, πιστεύω ότι δεν πρόκειται να πάει στην ομάδα που φημολογείται.

Οι παίκτες έχουν αποκτηθεί με συγκεκριμένες παραμέτρους και οψιόν αγοράς. Αν θέλουμε μπορούμε να τους αγοράσουμε. Στο σημερινό ποδόσφαιρο μετράει η θέληση του κάθε ποδοσφαιριστή. Αν δεν θέλει αυτός μια, εμείς δέκα. Οι ποδοσφαιριστές που έχουμε πάρει έχουν δώσει την εντύπωση, ότι είναι ότι καλύτερο στην Ελλάδα φέτος. Σπάει τα ρεκόρ ο Αρης για τα διαρκείας. Να σας ευχαριστήσω όλους. Όλοι μαζί ενωμένοι θα δούμε τον Αρη εκεί που θέλουμε».

Ο Δημήτρης Σαρρής, που πήρε τον λόγο, επισήμανε: "Αν θέλει κάποιον παίκτη ο Αρης θα τον πάρει. Καταφέραμε να κάνουμε δύο από τις μεγαλύτερες μεταγραφές στην ιστορία του Αρη. Τον Γκρασιάν και τον Αμπρέου. Έρχονται και άλλες μεταγραφές, πολύ μεγάλες. Πλέον οι χορηγοί κυνηγούν εμάς και όχι εμείς αυτούς."

Μετά πήρε τον λόγο ο Αλέξανδρος Νικολαϊδης. Ο Ολυμπιονίκης, που θα είναι υποψήφιος για το διοικητικό συμβούλιο της Λέσχης ήταν ιδιαίτερα ευδιάθετος και αισιόδοξος για την πορεία της Λέσχης.

"Έχουμε πολύ κόσμο σήμερα, αν σκεφτούμε το πόσοι ήμασταν πέρυσι. Έχουν περάσει τόσες ώρες και όμως οι περισσότεροι αν όχι όλοι είναι εδώ και εδώ θα κάνω μια ευχή. Του χρόνου τέτοια μέρα να ψάχνουμε άλλο χώρο να κάνουμε την συνέλευση, γιατί εδώ δεν θα χωράμε".

Δεν υπάρχουν σχόλια: