Τρίτη 16 Ιουνίου 2009

"Ανοιξε" ο δρόμος για Λάκη, προτάθηκε ο Φάτι

Ο Καφές μαρκάρει τον Λάκη Σε συμφωνία για την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας τους, κατέληξαν τη Δευτέρα, ΠΑΟΚ και Βασίλης Λάκης, ανοίγοντας έτσι ακόμη περισσότερο το δρόμο για την Καβάλα, που ενδιαφέρεται για το 33χρονο διεθνή μέσο. Ο Ελληνας μεσοεπιθετικός πέρασε από τα γραφεία της ΠΑΕ και ενημερώθηκε με τον πλέον επίσημο τρόπο (από τα χείλη του Ζήση Βρύζα) πως δεν υπολογίζεται από τον Φερνάντο Σάντος για την επόμενο περίοδο.

Ηταν μια προγραμματισμένη εξέλιξη για την οποία ήταν προετοιμασμένος ο Λάκης που πλέον αναζητά νέα ποδοσφαιρική στέγη για να συνεχίσει την καριέρα του. Το συμβόλαιο του έληγε κανονικά το επόμενο καλοκαίρι και έτσι ο "δικέφαλος" θα γλιτώσει τις 250.000 ευρώ, δηλαδή τις προβλεπόμενες αποδοχές του παίκτη για τον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του. Βέβαια, θα πρέπει πρώτα και τυπικά να λυθεί το συμβόλαιο του παίκτη, ώστε να περάσει στη φάση των ουσιαστικών διαπραγματεύσεων η Καβάλα, που ξέρει πολύ καλά, ότι στην προσπάθεια αυτή, θα έχει αρκετούς αντιπάλους.

Ανάλογες εξελίξεις αναμένονται τις επόμενες μέρες και με τον Παντελή Κωνσταντινίδη, που επίσης δεν υπολογίζεται για τη νέα σεζόν και οι "Αργοναύτες" θέλουν να τον εντάξουν στο αριστερό άκρο της άμυνας τους.

Ενα από τα τελευταία ονόματα που έχουν προταθεί και εξετάζονται πολύ σοβαρά στην ομάδα της Καβάλας είναι και αυτό του Ρικάρντο Φατί. Πρόκειται για έναν γνωστό ποδοσφαιριστή, κυρίως από την θητεία του στην Γαλλία. Ο Φατί που είναι 23 ετών, ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στο Στρασβούργο, μέχρι το καλοκαίρι του 2006 που αποκτήθηκε από την Ρόμα.

Την σεζόν 2006-07 έκανε 11 συμμετοχές με τους "τζιαλονέρι" στο "καμπιονάτο" κάτι που αναμφίβολα δεν μπορεί να είναι τυχαίο. Η Ρόμα τον παραχώρησε με την μορφή δανεισμού στην Μπάγερν Λεβερκούζεν την επόμενη χρονιά, όμως εκεί είχε μόνο μία συμμετοχή. Για τον λόγο αυτό αποχώρησε τον Δεκέμβριο, μετακομίζοντας στην Γαλλία και την Ναντ, πάλι με την μορφή δανεισμού. Στη Ναντ έπαιξε 37 παιχνίδια και είχε τρία γκολ. Οπως γίνεται κατανοητό, η περίπτωση του είναι δύσκολη και ασφαλώς χρειάζεται να δαπανηθεί ένα πολύ σημαντικό ποσό για να αποκτηθεί. Ο Φατί είναι πολύ ψηλά στην λίστα της Καβάλας και γίνονται μεγάλες προσπάθειες, ώστε να βρεθεί μία φόρμουλα ώστε να παίξει στον ΑΟΚ. Θα είναι σίγουρα μία από τις μεγαλύτερες μεταγραφές του καλοκαιριού αν τελικά αποκτηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: