Σάββατο 13 Ιουνίου 2009

ΚΑΝΤΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ!!!!!!!!!

Αν η Μαδρίτη προστατευόταν από τείχη, τότε το αργότερο στις 30 Ιουνίου οι ίδιοι οι κάτοικοί της θα τα γκρέμιζαν. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκανε χθες αποδεκτή την προσφορά -παγκόσμιο ρεκόρ για τα ποδοσφαιρικά ιστορικά- των 94 εκατ. ευρώ που έκανε η Ρεάλ Μαδρίτης για τον Κριστιάνο Ρονάλντο και η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου είναι προ των πυλών. «Antes Portas» που έλεγαν και οι Λατίνοι. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι προ των πυλών της «βασίλισσας» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, με τον πρόεδρο αυτής, Φλορεντίνο Πέρεθ, να κάνει πράξη όσα υποσχόταν στις προγραμματικές δηλώσεις προ της έναρξης της δεύτερης θητείας του στον προεδρικό θώκο της.
«Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποδέχεται την προσφορά-παγκόσμιο ρεκόρ για τον Ρονάλντο. Λόγω της επιθυμίας του ποδοσφαιριστή να αποχωρήσει απ' το σύλλογο και έπειτα από συζήτηση με τον ατζέντη του, επιτρέπουμε στη Ρεάλ Μαδρίτης να μιλήσει μαζί του» αναφερόταν στην ανακοίνωση που «ανέβασε» χθες το πρωί στην επίσημη ιστοσελίδα της η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ετσι απλά.
Αν, τώρα, όλα πάνε καλά στις διαπραγματεύσεις του Πορτογάλου ποδοσφαιριστή με τη Ρεάλ Μαδρίτης, θα αποτελέσει πραγματικότητα μέχρι τις 30 Ιουνίου η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία, όπως μπορείτε να διαβάσετε και στο γράφημα που δημοσιεύουμε. Μεταγραφή που θα μας κάνει να σταματήσουμε να αναρωτιόμαστε (ένεκα των ισοτιμιών) αν η ακριβότερη μεταγραφή είναι αυτή του Κακά, που ολοκληρώθηκε πριν από λίγες μέρες ή αυτή του Ζινεντίν Ζιντάν το 2001 και θα κάνει τον Κριστιάνο Ρονάλντο τον καλύτερα αμειβόμενο ποδοσφαιριστή στον πλανήτη. Οι ετήσιες απολαβές του απ' την ισπανική ομάδα αναμένεται να ξεπεράσουν τα 13 εκατ. ευρώ.
Οχι και άδικα, αν σκεφτούμε ότι η Ρεάλ Μαδρίτης αποκτά τον νικητή της Χρυσής Μπάλας, του βραβείου της FIFA για τον καλύτερο ποδοσφαιριστή της χρονιάς και του Χρυσού Παπουτσιού, που απονέμεται στον κορυφαίο σκόρερ της σεζόν. Ολα αυτά τα κατέκτησε (όπως και το Τσάμπιονς Λιγκ και το πρωτάθλημα Αγγλίας) ο Κριστιάνο Ρονάλντο το 2008.
Το καλύτερο δε για τους οπαδούς της Ρεάλ Μαδρίτης είναι ότι υπάρχει και συνέχεια. Ο Κακά και ο Κριστιάνο Ρονάλντο αποτελούν τις πρώτες δύο κινήσεις του Φλορεντίνο Πέρεθ. Τις μεγάλες. Τώρα έρχεται η πλαισίωση αυτών με τον επιθετικό της Βαλένθια Νταβίδ Βίγια και τον αμυντικό των «νυχτερίδων» Ραούλ Αλμπιόλ σε συμφωνία «πακέτο» που θα πλησιάσει τα 55 εκατ. ευρώ, ενώ δεν πρέπει να αποκλείεται τίποτα και για τον Γάλλο αριστερό χαφ της Μπάγερν Μονάχου, Φρανκ Ριμπερί. «Σας λέω σίγουρα ότι δεν θα πάει στην Μπαρτσελόνα» είπε χθες ο Πέρεθ για τον Γάλλο. To be continued (συνεχίζεται), που λένε και οι Αγγλοι.
ΚΑΤΣΩΡΧΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: