Σάββατο 13 Ιουνίου 2009

ΜΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΤΟΝ ΓΥΡΑΙΟ

Φθηνά... την γλίτωσε το ελληνικό βόλεϊ για όσα «ευτράπελα» δημιούργησαν οι οπαδοί του Ηρακλή και του Παναθηναϊκού στα φάιναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και του Κυπέλλου Συνομοσπονδίας, αντίστοιχα. Μετά την απολογία της ΕΟΠΕ και τις προτάσεις της κατά της βίας, η πειθαρχική επιτροπή της CEV αποφάσισε να μην τιμωρήσει «βαριά» την ελληνική ομοσπονδία.
Ωστόσο, στην έκθεσή της τονίζει πως οι ελληνικές αρχές, παρά τις συστάσεις και τις παρατηρήσεις από την ευρωπαϊκή συνομοσπονδία, δεν έκαναν τίποτα για να σταματήσουν τη βία στα γήπεδα. Επίσης, προειδοποίησε ότι σε περίπτωση που δεν εφαρμοστούν τα μέτρα που κατατέθηκαν, μέσω της ομοσπονδίας, στο υπόμνημα των ελληνικών ομάδων (Παναθηναϊκός, Ηρακλής, Ολυμπιακός, ΕΑΠ) για την αποφυγή φαινομένων βίας στο μέλλον, ο εμπλεκόμενος σύλλογος ή ακόμα και όλες οι ομάδες της χώρας μας μπορούν να αποβληθούν από κάθε ευρωπαϊκή διοργάνωση από ένα έως τρία χρόνια.
Από εκεί και πέρα, για τις καταστροφές που προκάλεσαν οι οπαδοί του Ηρακλή στο «O2 Arena», η ΕΟΠΕ θα πληρώσει πρόστιμο 50.000 ευρώ, ενώ ο «γηραιός» θα δώσει 30.000 ευρώ για το πλήγμα που προκλήθηκε στο κύρος του βόλεϊ. Επίσης, στον φιναλίστ Ηρακλή επιβλήθηκε τιμωρία της έδρας για ένα ματς και έτσι, στην πρεμιέρα του στο Κύπελλο Συνομοσπονδίας τη νέα σεζόν, η ελληνική ομάδα θα παίξει χωρίς κόσμο. Ακόμα, ο Ηρακλής θα αναλάβει την κάλυψη των εξόδων ενός ουδέτερου παρατηρητή, ο οποίος θα εποπτεύει όλα τα εντός και εκτός έδρας ευρωπαϊκά παιχνίδια της ομάδας.
Μάλιστα, η CEV προειδοποιεί πως θα «παρακολουθεί» την πορεία των... οπαδών του Ηρακλή, αλλά και όλων των ελληνικών συλλόγων.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΑΤΣΩΡΧΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: