Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010

Ρόμα Κίεβο 1-0

Η Ρόμα υποδέχθηκε την Κιέβο με στόχο τη νίκη που θα τη διατηρούσε κοντά στην πρώτη τετράδα, αλλά και για να αφήσει πίσω της την απίστευτη ισοπαλία κόντρα στην Κάλιαρι πριν λίγα 24ωρα. Και φρόντισε να την εξασφαλίσει αυτή τη νίκη από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Ντε Ρόσι με κεφαλιά άνοιξε το σκορ και το 1-0 παρέμεινε μέχρι και το τέλος του ματς, το οποίο πάντως ήταν... περιπετειώδες. Στο 11' η αντίπαλος του Παναθηναϊκού στο Europa League -που είχε τον Τόνι για πρώτη φορά ως βασικό- έμεινε με 10 παίκτες, καθώς ο τερματοφύλακας Ντόνι αποβλήθηκε επειδή απέκρουσε εκτός περιοχής. Ο Ρανιέρι έβγαλε από το ματς τον σέντερ φορ Βούτσινιτς για να μπει ο Λόμποντ κάτω από τα δοκάρια και η Ρόμα συνέχιζε να έχει τον έλεγχο του ματς και να δημιουργεί κάποιες καλές φάσεις. Στο 44', πάντως, χρειάστηκε η επέμβαση του Λόμποντ με τα πόδια, σε προσπάθεια του Αμπρουτσάτο, για να παραμείνει το 1-0.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης η Κιέβο πίεσε και έχασε ευκαιρίες, αλλά τη μεγαλύτερη την έχασε η Ρόμα στο 55'. Ο Τόνι κέρδισε πέναλτι, την εκτέλεση ανέλαβε ο Πιζάρο αλλά νικήθηκε από τον Σορεντίνο, που έπεσε στη σωστή γωνία και απέκρουσε. Λίγα λεπτά μετά ο Ρίισε έχασε... διαδοχικές ευκαιρίες από καλή θέση εντός περιοχής για να σκοράρει, ενώ ο Ρανιέρι απέσυρε στο 81' τον Τόνι, βάζοντας στη θέση του τον Μπαπτίστα. Στις καθυστερήσεις, πάντως, ο Λόμποντ χρειάστηκε να επέμβει σε εκτέλεση φάουλ, για να κρατήσει την πολύτιμη νίκη για τους τζιαλορόσι.

Η σύνθεση της Ρόμα: Ντόνι, Κασέτι, Μπουρντίσο, Ζουάν, Ρίισε, Ντε Ρόσι (64' Μπρίγκι), Πιζάρο, Ταντέι, Περότα, Βούτσινιτς (12' Λόμποντ), Τόνι (81' Μπαπτίστα).

Δεν υπάρχουν σχόλια: