Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010

Φινάλε με ισοπαλία για την εθνική στο χάντμπολ

Η εθνική μας ομάδα χάντμπολ των ανδρών στο τελευταίο της παιχνίδι στο διεθνές τουρνουά που έγινε στην Μπρατισλάβα, αναδείχθηκε ισόπαλη 26-26 με την Αίγυπτο.

Η ελληνική ομάδα προηγήθηκε στο ημίχρονο με 17-14 και ήταν συνέχεια μπροστά στο σκορ, στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, παρουσιάζοντας καλό σε γενικές γραμμές θέαμα. Είχε ένα κακό τρίπλεπτο, όμως στο 52ο λεπτό, με αποτέλεσμα η Αίγυπτος να περάσει μπροστά με 2 γκολ, αλλά η ομάδα μας μπόρεσε και αντέδρασε. Θα μπορούσε να πάρει και τη νίκη, αν στο φινάλε είχαν ευστοχήσει, οι Τζιμούρτος, Βασιλάκης (τετ α τετ) στις ευκαιρίες που είχαν.

Η σύνθεση και τα γκολ της εθνικής μας: Κότσιφας, Καφάτος, Μπαλωμένος 2, Μαστορογιάννης 4, Τζιμούρτος 7, Ζαραβίνας, Βασιλάκης 6, Τζούφρας 4, Χαλκίδης 1, Σανίκης, Σ. Παπαδόπουλος 2, Σαμαράς, Ναουμίδης, Μεγαλοοικονόμου, Γεωργιάδης, Ευαγγελίδης.

Τα γκολ για την Αίγυπτο: Νάσερ 6, Αλ Ελ Σάντ 2, Ελ Φετούχ 6, Αχμέτ Ζάκι 3, Μωχάμεντ Ελ Σάντ 6, Χασάν Γιόσχρι 1, Αμπαντέλ Ραχμάν 1, Ραφάϊ 1.

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής Νίκος Μάντζος δήλωσε, για το παιχνίδι και την συνολική παρουσία της εθνικής μας στο τουρνουά: "Παίξαμε τρία δυνατά παιχνίδια, με ομάδες από τρεις διαφορετικές σχολές. Έχουμε οριστικοποιήσει τα σχήματα που θα παίξουμε στην Ιταλία. Ένα θετικό στοιχείο είναι ότι στηριζόμαστε πολύ στην ομαδικότητα, κάτι που είναι πολύ σημαντικό. Χρησιμοποιήσαμε και τους 14-15 παίκτες που έχουμε σκεφτεί να παίξουμε στους αγώνες στην Ιταλία. Στο σημερινό παιχνίδι είχαμε καλό ρυθμό. Ήμασταν μπροστά σε όλη την διάρκεια και όταν κάναμε μια κοιλιά στην απόδοση μας, στο 52ο λεπτό, μπορέσαμε αμέσως και αντιδράσαμε, πολύ γρήγορα, κάτι που με ικανοποιεί απόλυτα. Αν στο τέλος ήμασταν λίγο πιο προσεχτικοί και τυχεροί στις φάσεις που είχαμε μπορούσαμε να πάρουμε και τη νίκη".

Δεν υπάρχουν σχόλια: