Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010

H Ίντερ νίκησε τη Σιένα με 4-3

Κανένα νόημα δεν έχει να συνεχιστεί το Campionato, καθώς η Ιντερ ό,τι κι αν κάνει στο τέλος κερδίζει. Οπως με την Σιένα, από την οποία έχανε με 3-2 ως το 88' και τελικά νίκησε 4-3!

Στο «Τζιουζέπε Μεάτσα» η πρωτοπόρος Ιντερ υποδέχθηκε την ουραγό Σιένα του Αλμπέρτο Μαλεζάνι και άπαντες προέβλεπαν έναν υγιεινό περίπατο. Τελικά, όντως οι νερατζούρι κέρδισαν αλλά με 4-3 σε ένα ματς-θρίλερ! Οι Τοσκανοί ήταν αυτοί που μπήκαν καλύτερα στο ματς και άνοιξαν το σκορ στο 18' με τρομερό σουτ του Μακαρόνε. Η απάντηση των νερατζούρι ήρθε στο 24' με υπέροχο πλασέ του Μιλίτο από πλάγια θέση, για να γίνει το 2-1 στο 36' με εκτέλεση φάουλ του Σνάιντερ. Ολοι πίστεψαν ότι εκεί τελείωσε το ματς, αλλά η Σιένα δεν τα παράτησε και αντέδρασε με εντυπωσιακό τρόπο! Ισοφάρισε με τη σέντρα, στο 37', από κοντινό πλασέ του Εκνταλ και στη συνέχεια ήλεγξε σε απόλυτο βαθμό το παιχνίδι.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Μαλεζάνι έπαιζε σαν τη γάτα με το ποντίκι την Ιντερ μέσα στο «Μεάτσα», με τους τιφόζι των γηπεδούχων να αποδοκιμάζουν συνεχώς από τις εξέδρες. Ειδικά μετά το 2-3, που έγινε στο 65' με πλασέ του Μακαρόνε στην κίνηση. Οι νερατζούρι ήταν μπλοκαρισμένοι, δεν μπορούσαν να κάνουν ούτε μία επίθεση της προκοπής και η Σιένα έβγαινε συνεχώς μπροστά και φλέρταρε συνεχώς με το τέταρτο γκολ. Η κατάσταση φάνταζε μη αναστρέψιμη, αλλά με τη φετινή Ιντερ ποτέ κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος. Και αποδείχθηκε -με οδυνηρό για τους αντιπάλους της τρόπο- στο φινάλε του ματς.

Στο 88' ο Σνάιντερ ισοφάρισε σε 3-3 με ακόμη μία εκτέλεση φάουλ και στο 93' έγινε το 4-3 με ιδανικό πλασέ από το ύψος της περιοχής του... στόπερ Σάμουελ, που είχε περάσει σε θέση επιθετικού! Ετσι, η Ιντερ συνεχίζει την προέλαση της και περιμένει χωρίς άγχος το κυριακάτικο ντέρμπι Γιουβέντους-Μίλαν, για να δει ποια θα είναι η ομάδα που θεωρητικά -γιατί πρακτικά αποδεικνύεται ότι τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει- θα την κυνηγήσει στη μάχη του Scudetto.

Δεν υπάρχουν σχόλια: