Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010

Πανιώνιος Ηλυσιακός 84-71

Ύστερα από δύο συνεχόμενες ήττες από Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ, ο Πανιώνιος αναζητούσε την επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα. Και τα κατάφερε επικρατώντας με 84-71 του Ηλυσιακού με κορυφαίο τον Ζόραν Έρτσεγκ (26π.,7ρ.).

Η εβδομάδα κύλησε με προβλήματα για τους Νεοσμυρνιώτες καθώς ο Δημήτρης Παπανικολάου τέθηκε νοκ άουτ λόγω της γρίπης των χοίρων ενώ ο Τρέβον Μπράιαντ δεν κατάφερε να γυμναστεί λόγω της θλάσης που έχει στον δικέφαλο του δεξιού του ποδιού και το τεχνικό επιτελείο δεν ήθελε να τον πιέσει. Από την άλλη πλευρά ο Ηλυσιακός έψαχνε μια νίκη εκτός προγράμματος προκειμένου να επιστρέψει δυναμικά στη μάχη της παραμονής, ειδικά μετά την ήττα της περασμένης εβδομάδας από τα Τρίκαλα.

Περιθώρια για… επιλογές παιχνιδιών δεν υπάρχουν πλέον και οι παίκτες του Στέργιου Κουφού μπήκαν δυνατά στο ματς, παίρνοντας κεφάλι στο σκορ με 12-6 στα πρώτα λεπτά. Ο Έρτσεγκ με γκολ φάουλ μείωσε σε 12-9, με τον Σέρβο φόργουορντ να κρατά όρθιο τον Πανιώνιο σε αυτό το διάστημα έχοντας σημειώσει τους εφτά πόντους των φιλοξενούμενων σε αυτό το διάστημα. Μάλιστα με δίποντο του Έρτσεγκ ο Πανιώνιος πήρε κεφάλι στο σκορ για πρώτη φορά στο παιχνίδι κάνοντας το 15-16 στο 7’. Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι «κυανέρυθροι» διατηρούσαν σταθερά το προβάδισμα, με τον Ηλυσιακό να προσπαθεί να κρατήσει επαφή με το σκορ με τον Κάμινγκς.

Ο Ιωάννου μείωσε σε 31-36 αλλά ο Ζορόσκι με τρίποντο διαμόρφωσε το 31-39 στο 17’. Στη συνέχεια η διαφορά έφτασε στο +11 (35-46) για τον Πανιώνιο πριν ο Ηλυσιακός μειώσει σε 45-52 στα -1’48’’ πριν από τη λήξη της τρίτης περιόδου. Οι γηπεδούχοι δεν ήταν διατεθειμένοι να τα παρατήσουν μειώνοντας σε 56-61 με τον Κάμινγκς στο 34’ αλλά το τρίποντο του Έρτσεγκ έκανε το 58-66 στα μέσα του τέταρτου δεκαλέπτου. Με 2/2 βολές του Γιάνκοβιτς οι Νεοσμυρνιώτες προηγήθηκαν ξανά με +10 (62-72) ενώ κλείδωσαν τη νίκη με δύο συνεχόμενα καρφώματα του Έλντερ που έκανε το 69-78 λίγο πριν από τη λήξη.

Τα δεκάλεπτα: 23-22, 31-42, 53-58, 71-84
Ηλυσιακός (Κουφός): Κάρτερ 11, Καρύδας 12, Κάμινγκς 19 (2), Παπανικολάου 20 (4), Χατζής 5, Αθανασούλας 2, Σιούτης, Μπέντον, Ιωάννου 2, Κασελάκης
Πανιώνιος (Μάρκοβιτς): Ράις 8 (2), Γιαννόπουλος, Ζορόσκι 11 (3), Έρτσεγκ 26, Χαριτόπουλος 6, Καλαμπόκης 9 (1), Γιάνκοβιτς 6, Παραγιός 5, Έλντερ 13 (1)

Μάρκοβιτς: «Ζήτημα... προϊστορίας»

O Nέναντ Μάρκοβιτς δήλωσε μετά τη λήξη του ματς: «Προερχόμαστε από μία σειρά δύσκολων αγώνων και δύσκολων καταστάσεων, καθώς εδώ και καιρό κάνουμε προπόνηση με 8-9 παίκτες. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθεια. Μεν τον Ηλυσιακό είχαμε… προϊστορία, αφού μας είχε κερδίσει δυο φορές σε φιλικά και ήρθαμε εδώ πεισμωμένοι. Στο τέλος χάσαμε κάπως τον έλεγχο στο πρέσινγκ των αντιπάλων μας, όμως δεν μπορώ να έχω παράπονα από τα παιδιά», τόνισε ο τεχνικός των "κυανέρυθρων".

Κουφός: «Είμαστε λίγοι»

Από την πλευρά του, ο Στέργιος Κουφός δήλωσε: «Πολλές φορές νιώθω πως δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω. Είμαστε λίγοι. Και μην ξεχνάμε πως οκτώ παιδιά είναι ρούκις στην Α1. Ακόμη κι έτσι πάντως αν τα 9 λάθη που κάναμε σήμερα τα είχαμε στα Τρίκαλα θα είχαμε νικήσει 100%... Δυστυχώς πρέπει να ζητήσω ακόμη περισσότερα από τα παιδιά, να δώσουν ότι έχουν και δεν έχουν προκειμένου να πετύχουμε το μεγάλο θαύμα της παραμονής. Γιατί αν μείνουμε στην κατηγορία θα πρόκειται για πολύ μεγάλο θαύμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: