Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010

Μουρίνιο: "Πέταξαν τις τηλεοράσεις από τα παράθυρα" !

Ο Πορτογάλος τεχνικός αποκάλυψε τί είπε στον έξαλλο Αλμπέρτο Μαλεζάνι λίγο μετά το τελικό σφύριγμα, έκανε λόγο για νίκη χαρακτήρα αλλά και τύχης, παραδέχτηκε ότι αν έχανε θα χαιρόταν που ο αντίπαλος ήταν η Σιένα και όχι κάποια άλλη ομάδα που αντιπαθούσε, ενώ υπέθεσε πως μετά το γκολ του Σάμουελ κάποιοι από τους ανθρώπους των Μίλαν και Γιουβέντους πέταξαν από το παράθυρο τις τηλεοράσεις τους!

"Ήταν ένας διάλογος μεταξύ προπονητών, ο ένας ήταν σούπερ χαρούμενος που είχε κερδίσει ένα παιχνίδι που φαινόταν χαμένο, ο άλλος σούπερ απογοητευμένος που έχασε ένα παιχνίδι που έμοιαζε κερδισμένο.

Πέρα από τους πόντους, το αποτέλεσμα αυτό θα τους έδινε μία τεράστια ψυχολογική ώθηση",
ξεκίνησε τις δηλώσεις του ο "special one", και συνέχισε:

"Ο Μαλεζάνι είπε ότι το τρίτο τέρμα μας προήλθε από ένα ανύπαρκτο φάουλ και του έδωσα το λόγο μου ότι θα δω τα στιγμιότυπτα και θα του πω αν ήταν.

Το έχω δει τώρα, είναι ένα φάουλ που μπορείς να δώσεις 25-30 μέτρα μακριά από την εστία, δεν ήταν μία ιδιαίτερα επικίνδυνη θέση και κατέληξε σε γκολ επειδή ο Γουέσλι Σνάιντερ είχε αυτό το εκπληκτικό σουτ.

Πήραμε τη νίκη επειδή ήμασταν τυχεροί, όμως είχαμε επίσης εκπληκτικό χαρακτήρα μίας ομάδας που δεν τα παρατάει ποτέ και έχει τεράστιο κουράγιο.

Ακόμα και όταν φέραμε το ματς στο 3-3 θα μπορούσαμε να καθήσουμε πίσω και να προστατέψουμε τον βαθμό, εμείς όμως δεν το κάναμε.

Συνεχίσαμε να παλεύουμε και πήραμε και τους τρεις πόντους. Λυπάμαι για τη Σιένα, αφού δεν άξιζαν να χάσουν και είναι οδυνηρό να χάνεις με αυτό τον τρόπο.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα μου ήρθε μία σκέψη ότι θα μπορούσε να έρθει η πρώτη μου εντός έδρας ήττα μετά από οκτώ χρόνια, απέναντι στη Σιένα και στον Μαλεζάνι. Μου άρεσε.

Θα προτιμούσα να χάσω από αυτόν και τη Σιένα παρά από μία αντιπαθητική ομάδα και έναν αντιπαθητικό προπονητή.

Για τρία τρία δευτερόλεπτα μετά την ισοφάριση σκέφτηκα ότι ήταν καλός ο ένας πόντος, μετά αποφάσισα όχι, έπρεπε να πάρουμε ρίσκο. Σε τέσσερα λεπτά μπορούν να συμβούν τα πάντα και αυτό ακριβώς έγινε".


Φυσικά, ο Μουρίνιο δεν θα μπορούσε να μην εκμεταλλευτεί αυτή τη στιγμή ευτυχίας για τον ίδιο και την ομάδα του για να "πικάρει" τους έτερους διεκδικητές του σκουντέτο, Μίλαν και Γιουβέντους, που διασταυρώνουν τα ξίφη τους το βράδυ της Κυριακής στο Τορίνο.

"Ξέραμε πως Μίλαν και Γιουβέντους είχαν απίστευτη χαρά στο 87ο λεπτό, αρκετή χαρά στο 88ο λεπτό και στο 93ο λεπτό ίσως κάποιες τηλεοράσεις πετάχτηκαν από τα παράθυρα!

Αυτό το ματς ήταν χαμένο. Ήταν χαμένο. Ένας βαθμός θα ήταν πιθανότατα δίκαιος βάσει του ποδοσφαίρου που παίξαμε εμείς και η Σιένα, αλλά ήταν μία νίκη χαρακτήρα και τύχης.

Στο 3-3 ο Σάμουελ μπορούσε να επιστρέψει στην άμυνα, αντίθετα έμεινε στην επίθεση και ήταν αυτός που σημείωσε το γκολ της νίκης".


Όσον αφορά τέλος στην πρόβλεψή του για την τελική έκβαση του ντέρμπι Γιουβέντους-Μίλαν, με την Ίντερ να απολαμβάνει πλέον διαφορά 11 πόντων από τους "ροσονέρι" (έχουν 2 ματς λιγότερα) και 12 από τους "μπιανκονέρι" (έχουν 1 ματς λιγότερο), ο τεχνικός των πρωταθλητών Ιταλίας δήλωσε:

"Ειλικρινείς ευχές και στις δύο ομάδες, δεν πιστεύω ότι θα είναι ένα παιχνίδι που θα κριθεί στην άμυνα, πιστεύω ότι θα υπάρξουν πολλά γκολ. Το αποτέλεσμα; Δεν με ενδιαφέρει".



Δεν υπάρχουν σχόλια: