Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010

Ολυμπιακός Κολοσσός Ρόδου 92-63


Χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερες δυσκολίες ο Ολυμπιακός κατέβαλε την αντίσταση του Κολοσσού Ρόδου στο ΣΕΦ με 92-63 και διατηρήθηκε στο ρετιρέ της βαθμολογίας. Οι ερυθρόλευκοι δεν πάτησαν... τσίτα το γκάζι, ωστόσο πήραν αυτό που ήθελαν, ενώ παράλληλα ο Παναγιώτης Γιαννάκης φρόντισε να μοιράσει το χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες του.

Αναγνωριστικό ήταν το πρώτο δεκάλεπτο, με τις δύο ομάδες να βρίσκουν σχετικά εύκολα το δρόμο προς το καλάθι. Ο Κλέιζα χάρισε το πρώτο σημαντικό προβάδισμα στην ομάδα του (16-10), αλλά ο φορμαρισμένος, Λανς Χάρις μείωσε σε απόσταση αναπνοής για το 16-18. Οι ερυθρόλευκοι σοβαρεύτηκαν πάντως στο τέλος του δεκαλέπτου και τρέχοντας ένα μικρό σερί 6-0 το έκλεισαν ιδανικά.


Η χαλάρωση που επήλθε μετά την εύκολη εξασφάλιση του +8 τιμωρήθηκε από το ξέσπασμα του Κολοσσού (24-22), το οποίο πάραυτα αποδείχτηκε παροδικό, καθώς μετά ακολούθησε... καταιγίδα! Ο Τζος Τσίλντρες έδωσε το έναυσμα με καλάθι και φάουλ (27-22), ο Μπουρούσης ξεχύθηκε στον αιφνιδιασμό σαν γκαρντ για το 40-28 και ο πρώτος σφράγισε την εμφανή υπεροχή των γηπεδούχων με τη γνωστή του σπεσιαλιτέ (κάρφωμα) για το πρώτο μέρος (48-32).


Η διακοπή δεν έκανε ιδιαίτερο καλό στον Κολοσσό, που αδυνατούσε για 3'30" να σπάσει το ρόδι στο δεύτερο ημίχρονο και όπως συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις δεν υπάρχει γυρισμός... Ο Ολυμπιακός επέβαλε τους κανόνες του στο παρκέ, πρόσφερε θέαμα και το +20 ήταν γεγονός (58-38). Εν μέσω πανηγυρισμών των λιγοστών μεν, πιστών δε θεατών (3.000), τη σκυτάλη στο σκοράρισμα πήρε ο Κώστας Σλούκας ορίζοντας νέο σημείο αναφοράς στη διαφορά (69-46).


Το ανακάτεμα της τράπουλας δεν σταμάτησε από τον Δράκο, άλλωστε η τύχη του παιχνιδιού είχε κριθεί προ πολλού και τα πειράματα επιτρέπονταν. Ο Πεν ανέλαβε εκ νέου οργανωτικά καθήκοντα, αλλά όσο έτρεχε ο ίδιος τόσο στατικός έμενε ο Ολυμπιακός, σημειώνοντας μόλις 3 πόντους στα πρώτα 4 λεπτά της τελευταίας περιόδου. Η προβληματική απόδοση των ερυθρόλευκων δεν έδωσε ούτε τώρα όμως κάποια... χείρα βοηθείας στον κάκιστο Κολοσσό, ο οποίος έμοιαζε να έχει αποδεχτεί νωρίτερα του αναμενομένου την μοίρα του. Ακολούθησαν κάποιες τελευταίες πινελιές από τον Τσίλντρες και ο Ολυμπιακός είχε έναν θεαματικό και επιτυχημένο επίλογο ή κοινώς το κερασάκι στην τούρτα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: