Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010

Οι δηλώσεις του Άρης-Ηρακλής


Έκτορ Ραούλ Κούπερ (Άρης): "Είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί είναι πολύ σημαντικό ότι φθάσαμε στις τρεις συνεχόμενες νίκες. Το παιχνίδι αυτό ήταν πολύ σημαντικό γιατί ήθελα να ελέγξουμε την ευφορία που είχε δημιουργηθεί στην ομάδα μετά τις δύο συνεχόμενες νίκες. Έπρεπε να δώσουμε έμφαση στην διατήρηση των ισορροπιών για την ομάδα. Πέραν των πρώτων λεπτών που η ομάδα δεν έδειχνε να παίρνει εύκολα μπροστά, θεωρώ ότι βελτιώσαμε κάποιους τομείς και αυτό μας έκανε να λειτουργήσουμε καλύτερα. Παρατήρησα στα τελευταία λεπτά και μετά το τέταρτο γκολ, να ησυχάζουν κάπως οι ποδοσφαιριστές μου. Εκεί η ομάδα μου έδειξε έλλειψη εξυπνάδας, αφού έπρεπε να σιγουρέψει περισσότερες μπαλιές και να μην τρέχει τόσο πολύ. Φυσικά υπήρχε ενθουσιασμός καθώς ήθελε να "κυνηγήσει" και άλλα γκολ, όμως έχουμε μπροστά μας και το παιχνίδι της Τετάρτης. Για εμάς πλέον δεν υπάρχει λόγος να σκεφτόμαστε το σημερινό παιχνίδι παραπάνω. Γνωρίζουμε όλοι πόσο σημαντικό είναι το παιχνίδι του κυπέλλου. Αυτό που θέλουμε είναι να αναθερμάνουμε τις σχέσεις με τον κόσμο όσο το δυνατόν νωρίτερα. Βρισκόμαστε σε μία στιγμή που απαιτούμε από τους ποδοσφαιριστές μας ένταση και αυτή την ένταση πρέπει να την διατηρήσουμε και για το επόμενο παιχνίδι του κυπέλλου. Σε γενικές γραμμές θεωρώ ότι κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Εκμεταλλευτήκαμε πολύ καλά το παιχνίδι των αντεπιθέσεων που ήθελε να κάνει ο Ηρακλής. Δημιουργήθηκε ένα πρόβλημα με τον Κουλουχέρη, όμως ο Λαμπριάκος αναπλήρωσε πολύ καλά το κενό του. Θα πω επομένως ότι εμείς πρέπει να διατηρήσουμε την ίδια αγωνιστική συμπεριφορά. Τώρα είναι ένα δύσκολο κομμάτι καθώς έχουμε κρίσιμα παιχνίδια σε μικρό διάστημα. Οι ποδοσφαιριστές πάντως θυσιάζονται στο γήπεδο και αυτή βέβαια είναι η υποχρέωση τους. Αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι να διατηρήσουμε την αυτοσυγκέντρωση για το παιχνίδι του κυπέλλου. Ο κόσμος είναι λογικό να ζητάει ολοένα και περισσότερα πράγματα και αυτό πρέπει να γίνει σωστά στο παιχνίδι του κυπέλλου. Πρέπει να δουλέψουμε πάνω στην συγκέντρωση μας για τις δύο επόμενες ημέρες. Έχουμε δύο κρίσιμα παιχνίδια σε μία εβδομάδα. Πρέπει να διατηρήσουμε τη νοοτροπία του νικητή και πρέπει αυτό να αποδεικνύουμε σε κάθε λεπτό που αγωνιζόμαστε ή κάνουμε προπόνηση. Έχω ένα μικρό εκνευρισμό για τα δύο γκολ που δεχθήκαμε. Εγώ θα ζητάω από την ομάδα μου πάντα το κάτι παραπάνω. Πλέον είναι δύσκολο να διατηρήσεις μία σταθερότητα και ισορροπία. Εμείς όμως πρέπει να είμαστε απαιτητικοί από τους παίκτες μας. Κι ότι λέω εγώ που δεν ξέρω αν είναι πάντα η αλήθεια, για να πάει μπροστά ένας ποδοσφαιριστής πρέπει να δουλεύει καλά κάθε μέρα".

Σάββας Κωφίδης (Ηρακλής): "Πιστεύω ότι και μετά το 1-0 ήμασταν μέσα στο παιχνίδι και δεν είχαμε ιδιαίτερα προβλήματα. Καταφέραμε να ισοφαρίσουμε και αυτό ήταν πολύ σημαντικό. Καθοριστικό ρόλο έπαιξε το δεύτερο γκολ του Άρη στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου. Δεν είχαμε ηρεμία και αυτοπεποίθηση στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους. Δεχθήκαμε εκεί δύο γκολ και εκεί τελείωσε το παιχνίδι. Αυτή την απορία την έχω κι εγώ. Δεν περιμένω από ποδοσφαιριστές επαγγελματίες να χάσουν την ηρεμία και την αυτοπεποίθηση τους γιατί δέχθηκαν γκολ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Έπρεπε να ήμασταν πιο ήρεμοι. Όπως στο πρώτο ημίχρονο. Δεν θέλω να σκέφτομαι έτσι. Αυτά είναι έξω από το αγωνιστικό. Εμείς κοιτάμε τι γίνεται στον αγωνιστικό χώρο. Δεν πρέπει να επηρεάζει τόσο πολύ έναν ποδοσφαιριστή. Το μόνο που σκέφτεται είναι το παιχνίδι και μόνο το παιχνίδι. Ήμουν σαφής και στην προηγούμενη συνέντευξη. Είχα πει ότι αν είναι να αλλάξουμε νοοτροπία ή σκέψη για το ποδόσφαιρο δεν θα μπορώ να είμαι εδώ. Αν άλλαξα λοιπόν κάτι σε ότι αφορά το ποδόσφαιρο όπως το αντιλαμβάνομαι, δεν έχω θέση. Τώρα έχουμε να συζητήσουμε για το παιχνίδι. Αυτά θα τα συζητήσουμε από αύριο".

Τόνι Κάλβο (Άρης): "Έχουμε βρει ρυθμό, όμως δεν πρέπει να σταματήσουμε, αλλά να συνεχίσουμε στο ίδιο τέμπο. Σημασία έχει να κερδίζει η ομάδα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: