Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010

Oλυμπιακος Φλέρταρε με την αυτοκτονία


Αν και φλέρταρε με την αυτοκτονία, ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε με 2-1 της Λάρισας και έμεινε ζωντανός στο κυνήγι της πρώτης θέσης. Μαρέσκα και Γκαλέτι τα τέρματα των «ερυθρολεύκων», με τον Ρομέου να μειώνει για τους «βυσσινί», κορυφαίος ο Όσκαρ. Υποφερτός ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο, ξέχασε να μπει στο γήπεδο στην επανάληψη, με το συγκρότημα του Ζίκο να… καταρρέει μετά την έξοδο του Όσκαρ και την είσοδο του Ντιόγο.
Ο Ζίκο άφησε το 4-4-2 του αγώνα με την ΑΕΚ και παρέταξε τον Ολυμπιακό με το κλασικό για εκείνον 4-5-1. Τερματοφύλακας ήταν ο Νικοπολίδης, με την αμυντική γραμμή να αποτελείται από τους Γκαλίτσιο, Μέλμπεργκ, Ζεβλάκοφ και Ραούλ Μπράβο. Σε ρόλο αμυντικών μέσων, βρέθηκαν οι Μαρέσκα και Τοροσίδης, με τον Όσκαρ πιο μπροστά και τους Λεονάρντο, Γκαλέτι στα άκρα. Τέλος, στην επίθεση του νταμπλούχου, βρέθηκε ο Μήτρογλου.
Από την αντίπερα όχθη, ο Μαρίνος Ουζουνίδης, επέλεξε το 4-5-1. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Βιέρα, με την αμυντική γραμμή να αποτελείται από τους Βελάσκο, Νταμπίζα, Μελίσση και Κατσιαρό (από δεξιά προς αριστερά). Στην μεσαία γραμμή, τις μάχες έδωσαν οι Φλάβιο, Ρομέου, Κυριακίδης, Ιγκλέσια και Πούρι (από δεξιά προς αριστερά), με μόνο προωθημένο τον Κάσας.
Η… γκρίνια ήταν αυτό που κυριαρχούσε στο γήπεδο Καραϊσκάκη στο πρώτο ημίχρονο. Ο Ολυμπιακός έδειχνε χλωμό πρόσωπο στα πρώτα 30 λεπτά της αναμέτρησης, με αποτέλεσμα ο κόσμος της ομάδας να… δυσανασχετεί, χωρίς να «ξεχνάει» να αποδοκιμάσει και τον Ζίκο (ο Βραζιλιάνος άκουσε τις αποδοκιμασίες του κόσμου πριν από την έναρξη της αναμέτρησης). Οι Πειραιώτες στο πρώτο ημίωρο έδειξαν να έχουν το πάνω χέρι, ωστόσο αυτό δεν τους βοήθησε να… ματώσουν τα δίχτυα του Βιέρα, καθώς οι μόνες επικίνδυνες στιγμές τους σε αυτό το διάστημα ήταν δύο φάσεις με τον Μήτρογλου.
Από την αντίπερα όχθη, η Λάρισα, προσπάθησε να κρατήσει το μηδέν και να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις, εκμεταλλευόμενη το κέντρο του Ολυμπιακού, το οποίο ο Ουζουνίδης θεώρησε πως θα ήταν… αδύναμο, όπως στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ. Εκεί όμως, ο Ζίκο έριξε στην μάχη τον Τοροσίδη, με τα κενά που υπήρχαν στην κόντρα με την Ένωση να μην υφίστανται και τους «ερυθρόλευκους» να μην απειλούνται από τους αντιπάλους τους.
Μάλιστα, ο Ολυμπιακός ανέβασε ακόμη περισσότερο την απόδοσή του στο τελευταίο 15λεπτο του ημιχρόνου, καθώς στο 36’, μετά από μαγική μπαλιά του Όσκαρ, ο Μαρέσκα, νίκησε σε τετ α τετ τον Βιέρα και έκανε το 1-0. Το γκολ του Ιταλού, έδιωξε το άγχος από τους Πειραιώτες, οι οποίοι είδαν τον Γκαλέτι να διπλασιάζει τα τέρματα της ομάδας του τρία λεπτά αργότερα (η φάση ξεκίνησε και πάλι από τον Όσκαρ), ενώ μέχρι το τέλος του 45λεπτου, οι «ερυθρόλευκοι’ είδαν τον Βιέρα να λέει όχι σε 2-3 περιπτώσεις. Μοιραία λοιπόν το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό να έχει το προβάδισμα (2-0).
Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός δεν έδειξε διάθεση να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις για την εστία της Λάρισας, καθώς θέλησε να «πατήσει» πάνω στο 2-0 του πρώτου ημιχρόνου. Μοιραία λοιπόν οι φιλοξενούμενοι στο πρώτο 15λεπτο της αναμέτρησης είχαν το πάνω χέρι, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να απειλήσουν την εστία του Αντώνη Νικοπολίδη, καθώς η υπεροχή τους ήταν αρκετά φλύαρη.
Στη συνέχεια, ο Ολυμπιακός ισορρόπησε τον αγώνα και δημιούργησε κάποιες δύσκολες στιγμές για την εστία του Βιέρα, χωρίς ωστόσο αυτό να αλλάξει την συμπεριφορά των νταμπλούχων στο γήπεδο, καθώς ήταν φανερό πως οι παίκτες του Ζίκο είχαν πατήσει φρένο, με τους «βυσσινί» να καταφέρνουν να μειώσουν το σκορ, στο 81’, χάρη σε τέρμα του Ρομέου. Το τέρμα των φιλοξενούμενων, έκανε τον Ζίκο να ρίξει στην μάχη τον Λεντέσμα, προκειμένου να κλείσει τα κενά που είχε η ομάδα του στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης.
Μετά το τέρμα του Ρομέου, ο κόσμος του Ολυμπιακού, έδειξε την ενόχλησή του για την αγωνιστική εικόνα της ομάδας, φροντίζοντας να αποδοκιμάσει τους παίκτες των Πειραιωτών, οι οποίοι συνέχισαν να μην δείχνουν το πρόσωπο του πρώτου ημιχρόνου. Παρόλα αυτά, ο νταμπλούχος Ελλάδας κατάφερε να πάρει το τρίποντο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: