Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010

ΠΑΟΚ Μαλεζάς: Νίκες στα ντέρμπι


Μόνο οι νίκες στα ντέρμπι με τους τρεις της Αθήνας λείπει από τον ΠΑΟΚ, σύμφωνα με τον Στέλιο Μαλεζά. Ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός τόνισε πως η έως τώρα πορεία του «Δικέφαλου» του Βορρά είναι ικανοποιητική, ενώ υπογράμμισε πως η καλή αμυντική λειτουργία της ομάδας του οφείλεται στην νοοτροπία που έχει περάσει στους παίκτες ο Φερνάντο Σάντος.

Ο Μαλεζάς δήλωσε αρχικά: «Απ' ό,τι φαίνεται ναι... Αυτό είναι το πιο αρνητικό κομμάτι της εφετινής μας πορείας... Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μέχρι και πριν από ενάμιση χρόνο, η ομάδα βρισκόταν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας... Από τότε και μετά, έχουν γίνει άλματα σε όλους τους τομείς της ομάδας, από την διοίκηση που ανέλαβε να εξυγιάνει την ΠΑΕ και τους φιλάθλους που στηρίζουν ασταμάτητα την προσπάθεια, έως το αγωνιστικό τμήμα που καταβάλει μεγάλες προσπάθειες να οδηγήσει τον ΠΑΟΚ ψηλά... Δε γίνονται όλα, όμως, μονομιάς και ειδικότερα αυτό είναι δεν είναι εφικτό, είναι η δημιουργία μίας ομάδας που να κερδίζει τους πάντες και τα πάντα... Χρειαζόμαστε χρόνο, αλλά είναι δεδομένο ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο».

Στην συνέχεια συμπλήρωσε για την συνεργασία του με τον Σαβίνι: «Έχουμε παίξει αρκετές φορές μαζί στην προπόνηση, αλλά για πρώτη φορά σε επίσημο παιχνίδι. Νομίζω ότι τα πήγαμε αρκετά καλά, ωστόσο η συνολική λειτουργία της ομάδας είναι δομημένη με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε η αμυντική γραμμή να στηρίζεται από όλες τις υπόλοιπες γραμμές. Το μυστικό είναι ότι είχαμε τρομερή αλληλοκάλυψη και πετύχαμε τον στόχο μας».

Επίσης, υπογράμμισε: «Σε αυτό έχει παίξει ρόλο το γεγονός ότι η αγωνιστική λειτουργία της ομάδας είναι τέτοια, που βοηθάει τους αμυντικογενείς παίκτες να φαίνονται ίσως λίγο περισσότερο... Το σύστημα και η τακτική που ακολουθούμε, έχουν σαφείς αμυντικούς προσανατολισμούς, γεγονός που καθιστά τον ρόλο των αμυντικών παικτών αρκετά σημαντικό. Όλη την εβδομάδα, δουλεύουμε πολύ στο αμυντικό κομμάτι και αυτό βγαίνει στο γήπεδο».

Σχετικά με το ότι ο ΠΑΟΚ δεν έχει ηττηθεί με αυτόν στη βασική ενδεκάδα τόνισε: «Μπορεί να είναι και λίγο τυχερό αυτό το στατιστικό στοιχείο, γιατί κακά τα ψέματα δεν έχω παίξει σε κανένα από τα ντέρμπι με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, Άρη και ΑΕΚ... Μακάρι αυτό να σημαίνει πραγματικά κάτι... Θα είναι καλό και για μένα και για την ομάδα γενικότερα. Βασικά, έχει να κάνει με τον τρόπο παιχνιδιού μας... Προσπαθούμε συνεχώς να αποτρέπουμε τις επιθέσεις των αντιπάλων μας και σε αυτήν προσπάθεια, σημαντική είναι η συνεισφορά των μέσων αλλά και των επιθετικών της ομάδας, οι οποίοι προσπαθούν να μας διατηρούν φρέσκους έτσι ώστε να είμαστε αποτελεσματικοί, όταν η πίεση είναι πραγματικά ασφυκτική... Το γεγονός ότι έχουμε δεχθεί τα λιγότερα γκολ στο πρωτάθλημα, οφείλεται σε συλλογική προσπάθεια... Δεν υπάρχει παίκτης της ομάδας μας που να μην αμύνεται. Νομίζω ότι μετά την 5η αγωνιστική του 1ου γύρου, έχουμε μία σταθερά ανοδική πορεία κι έκτοτε μετράμε εννέα νίκες, μία ισοπαλία και δύο ήττες, έχοντας δεχθεί μόλις τρία γκολ! Η ομάδα δουλεύει σκληρά και προσπαθεί να παίζει καλό ποδόσφαιρο, αλλά κυρίως να κυνηγάει τους τρεις βαθμούς της νίκης! Αυτός είναι αρχικά ο αντικειμενικός μας στόχος και θέλω να πιστεύω ότι θα διατηρηθούμε σε αυτή την ανοδική τροχιά».

Όσον αφορά στους στόχους του ΠΑΟΚ την εφετινή σεζόν δήλωσε: «Κατά βάση να μπούμε στα πλέϊ-οφ, να εξασφαλίσουμε τη συμμετοχή μας στο Europa League και από 'κει και πέρα να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε... Εκτιμώ ότι ο Παναθηναϊκός έχει ξεφύγει αρκετά στην βαθμολογία και φαντάζει αρκετά δύσκολο να τον απειλήσουμε, αν και εύχομαι να το πετύχουμε».Τέλος, στα αγωνιστικά τη Δευτέρα θα δει σε τι κατάσταση βρίσκονται οι Μουσλίμοβιτς, Σορλέν και Τσιρίλο, ο Φερνάντο Σάντος. Ο Πορτογάλος τεχνικός θα αποφασίσει τις επόμενες ημέρες σε ποιο ματς θα εκτίσει την ποινή των καρτών ο Βλάνταν Ίβιτς, ενώ ήδη έχει αποφασίσει να μείνει εκτός για τον ίδιο λόγο στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης ο Αραμπατζής. Στη διάθεση του τεχνικού του «Δικέφαλου» του Βορρά τέθηκε ο Κοντρέρας, ο οποίος εξέτισε την ποινή του

Δεν υπάρχουν σχόλια: