Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010

Επική ανατροπή από το Μάλι

Συναρπαστική εξέλιξη επεφύλασσε η πρεμιέρα του Κόπα Αφρικα με τελικό απολογισμό οκτώ γκολ και μία επική ανατροπή από το Μάλι. Το συγκρότημα του Στέφαν Κισί, αν και μέχρι το 78’ βρισκόταν πίσω με 0-4 από τη διοργανώτρια Ανγκόλα, γύρισε το αποτέλεσμα σε 4-4 προσφέροντας πλούσιο θέαμα στο πρώτο παιχνίδι του 1ου ομίλου.

Ανγκόλα – Μάλι 4-4 (36’, 42’ Φλάβιο, 67’ Ζιλμπέρτο (πεν.), 74’ Γκονζάλβες (πεν.) – 79’, 92’ Κεϊτά, 88’ Κανουτέ, 95’ Γιαταμπάρε)

Ο Φλάβιο ήταν ο πρωταγωνιστής του πρώτου μέρους, καθώς με δύο προσωπικά τέρματα, έβαλε την Ανγκόλα μπροστά στο σκορ. Στο 36ο λεπτό, μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Φλάβιο έπιασε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σιντίμπε. Το ίδιο έκανε και έξι λεπτά αργότερα μετά από σέντρα του Μαμπίνα.

Στο δεύτερο ημίχρονο μίλησαν… τα πέναλτι, καθώς οι γηπεδούχοι πέτυχαν ακόμα δύο γκολ, αμφότερα από την άσπρη βούλα. Στο 67’ ήταν ο Ζιλμπέρο που νίκησε από τα έντεκα βήματα τον γκολκίπερ του Μάλι και στο 74’ ο Γκονχάλβες, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 4-0.

Η ομάδα του Στέφαν Κισί μείωσε σε 1-4 στο 79’ με τον Κεϊτά, μετά από διαδοχικές κόντρες μπροστά στο τέρμα του Κάρλος Αλμπέρτο και στο 88’ ο Κανουτέ έκανε το 2-4. Ο Κεϊτά πέτυχε και το τρίτο γκολ του Μάλι, ενώ το τελικό 4-4 διαμόρφωσε ο Γιαταμπάρε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: