Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010

Αστέρας Τρίπολης-Καβάλα 1-0



Πιο κοντά στην έξοδό του στην Ευρώπη βρίσκεται ο Αστέρας Τρίπολης, μετά τη νίκη του επί της Καβάλας με σκορ 1-0, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα. Το «χρυσό» όπως αποδείχτηκε γκολ σημείωσε για τους Αρκάδες ο Μαρσελάο με κεφαλιά στο 62’. Με το τρίποντο αυτό η ομάδα του Βαγγέλη Βλάχου άφησε τρεις βαθμούς πίσω της τη σημερινή της αντίπαλο, ενώ προσπέρασε (έστω και προσωρινά) Άρη και ΑΕΚ, ανεβαίνοντας στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας.

Το ματς: Μαζεμένες ξεκίνησαν τον αγώνα οι δύο ομάδες, προσπαθώντας να πάρουν τα «μέτρα» η μία της άλλης. Για δέκα λεπτά το μόνο που έκαναν οι 22 ποδοσφαιριστές ήταν πάσες μεταξύ τους, όμως το σκηνικό αυτό άλλαξε πολύ σύντομα. Ένα εξάλεπτο-φωτιά ακολούθησε το νωθρό ξεκίνημα των δύο αντιπάλων με το κοντέρ να καταγράφει επτά ευκαιρίες, πέντε για τους γηπεδούχους και δύο για τους «Αργοναύτες». Πιο απειλητική ήταν όμως η ομάδα του Βαγγέλη Γούτη, αφού το τετ α τετ του Ονουάτσι με τον Αναστασόπουλο στο 12’ θα μπορούσε εύκολα να βάλει σε θέση «οδηγού» τους φιλοξενούμενους, αν ο τερματοφύλακας των Αρκάδων δεν πραγματοποιούσε μια εξαιρετική απόκρουση.

Τη «φουρτούνα» των φάσεων ακολούθησε και πάλι νηνεμία με το παιχνίδι να κυλάει χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις μέχρι το τέλος των πρώτων 45 λεπτών. Τη μονοτονία «έσπασαν» λίγο πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια οι κεφαλιές των Καρέρα (37’) και Μαρσελάο (42’), με τον Κάλατς όμως να δηλώνει «παρών» και στις δύο φάσεις.

Η έντονη βροχή έκανε την εμφάνισή της στο δεύτερο μέρος του αγώνα μαζί με τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων, γεγονός που δυσκόλεψε πολύ τις ενέργειες των παικτών μέσα στο γήπεδο, αφού ο αγωνιστικός χώρος «βάρυνε» από το νερό. Οι στημένες φάσεις αποτελούσαν, ως επί το πλείστον, τον πιο εύκολο τρόπο για να απειληθούν οι δύο εστίες. Σε μία από αυτές (62’), ο Μαρσελάο εκμεταλλεύθηκε την αδράνεια της άμυνας της Καβάλας και με κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή των φιλοξενούμενων έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Ουριμπάρι. Μετά το γκολ ο Βαγγέλης Γούτης προσπάθησε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του, βλέποντας τους γηπεδούχους να μαζεύονται στην περιοχή τους και τον Ντάνιελ Τσέζαρεκ να μένει μόνος του και απομονωμένος στην κορυφή της επίθεσης. Για 20 λεπτά δεν υπήρξε φάση μπροστά από τις δύο εστίες, με τους «Αργοναύτες» να έχουν μια φλύαρη κατοχή μπάλας, αλλά να μην είναι απειλητικοί. Αντίθετα σε δύο αντεπιθέσεις του ο Αστέρας Τρίπολης, πρώτα με τον Τσέζαρεκ στο 85’ (πλάσαρε άουτ) και ένα λεπτό αργότερα με τον Μπαστία (έχασε μοναδική ευκαιρία σε τετ α τετ) ήταν αυτός που θα μπορούσε να διπλασιάσει τα τέρματά του. Οι κινήσεις τακτικής του Βαγγέλη Βλάχου κατάφεραν να κλείσουν τους διαδρόμους προς την εστία του Αναστασόπουλου με αποτέλεσμα το 1-0 να παραμείνει μέχρι το τελικό σφύριγμα του διαιτητή Τσινιάρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: