Σάββατο 24 Απριλίου 2010

«Έπιασε» την Μπάγερν η Σάλκε!

Δραματικό αναμένεται και φέτος το φινάλε στην Μπουντεσλίγκα αφού δύο αγωνιστικές πριν το τέλος, δύο ομάδες μοιράζονται την κορυφή.Αυτό συνέβη διότι το Σάββατο η Μπάγερν απώλεσε το προβάδισμα των δύο βαθμών από την Σάλκε, αφού έμεινε στο 1-1 στο ματς με την Γκλάντμπαχ στο «Μπορούσια Παρκ». Μάλιστα, οι Βαυαροί απειλήθηκαν ακόμα και με ήττα αλλά μια κεφαλιά του Μίροσλαβ Κλόζε (είχε αντικαταστήσει τον Μίλερ στο 66’) στο 75’ τους έδωσε τουλάχιστον τον ένα βαθμό, που σε αυτό το προχωρημένο στάδιο του πρωταθλήματος μπορεί να αποδειχτεί εξαιρετικά πολύτιμος.

Την ίδια ώρα στο «Ολιμπιαστάντιον» του Βερολίνου, η Σάλκε πανηγύριζε μια δραματική νίκη επί της Χέρτα που βρίσκεται πια μια ανάσα από τον υποβιβασμό. Η ομάδα του Φέλιξ Μάγκατ τα βρήκε «σκούρα» αλλά πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης στο 87’, όταν ο Ντρόμπνι απέκρουσε κεφαλιά του Φαρφάν και ο Βέστερμαν που ακολουθούσε «έγραψε» το τελικό 1-0. Η Σάλκε υποδέχεται την Βέρντερ την επόμενη αγωνιστική και φιλοξενείται από την Μάιντς στο φινάλε ενώ η Μπάγερν Μονάχου έχει θεωρητικά πιο εύκολο έργο, αντιμετωπίζοντας κατά σειρά τις Μπόχουμ (εντός) και Χέρτα (εκτός).

Στην μάχη για την τρίτη θέση, Λεβερκούζεν και Ντόρτμουντ πήραν τις νίκες που ήθελαν και περιμένουν να δουν τι θα κάνει λίγο αργότερα η Βέρντερ Βρέμης που υποδέχεται στο «Βεζερστάντιον» την Κολωνία. Οι «ασπιρίνες» επικράτησαν εύκολα με 3-0 του Ανόβερο, με τον Στέφαν Κίσλινγκ να πετυχαίνει δύο γκολ και να φτάνει τα 21 φέτος, επίδοση που τον τοποθετεί ξανά στην κορυφή της σχετικής λίστας. Όσο για τους Βεστφαλούς, νίκησαν με 3-2 την Νυρεμβέργη στην έδρα της, με χατ τρικ του Λούκας Μπάριος που έφτασε τα 18 γκολ στην πρώτη του χρονιά στην Μπουντεσλίγκα. Μάιντς και Άιντραχτ ήρθαν ισόπαλες με 3-3 στο «Μπρούχβεγκ», σε ένα ματς στο οποίο αγωνίστηκε για λίγο στο τέλος και ο Νίκος Λυμπερόπουλος.

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα της 32ης αγωνιστικής της Μπουντεσλίγκα:

Γκλάντμπαχ-Μπάγερν Μονάχου 1-1
60’ Ρους/ 73’ Κλόζε

Νυρεμβέργη-Ντόρτμουντ 2-3
30’ Φραντς, 84’ Έιγκλερ/ 27’, 62’, 78’ Μπάριος

Χέρτα-Σάλκε 0-1
87’ Βέστερμαν

Λεβερκούζεν-Ανόβερο 3-0
25’, 88’ πεν. Κίσλινγκ, 64’ Καπλάν

Μάιντς-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 3-3
45’, 86’ Μπανσέ, 56’ Σίμακ/ 13’, 20 Μέιερ, 62’ Κορκμάζ

19:30 Βέρντερ Βρέμης-Κολωνία

Κυριακή 25/04

16:30 Χοφενχάιμ-Αμβούργο
18:30 Φράιμπουργκ-Βόλφσμπουργκ

Από την Παρασκευή

Μπόχουμ-Στουτγκάρδη 0-2
14’ Κακάου, 18’ Μαρικά

Δεν υπάρχουν σχόλια: