Σάββατο 24 Απριλίου 2010

«Πράσινη υπεροχή»

Παρά το «κίτρινο» παρελθόν του, ο Θεόδωρος Τζιόλας εκτιμά ότι ο Παναθηναϊκός έχει τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση της νίκης στον αποψινό τελικό του Κυπέλλου με τον Άρη.

Ο παλιός παίκτης της ομάδας της Θεσσαλονίκης, στάθηκε στο γεγονός ότι οι «πράσινοι» διαθέτουν το πλεονέκτημα της έδρας, ενώ θεωρεί ότι θα έχουν λιγότερο άγχος με δεδομένο ότι ήδη κατέκτησαν το Πρωτάθλημα.

- Kύριε Τζιόλα, Παναθηναϊκός και Άρης διεκδικούν το Κύπελλο στον τελικό του ΟΑΚΑ. Εκτιμάτε ότι κάποια από τις δύο ομάδες έχει τον πρώτο λόγο;
- Κατά την άποψή μου, ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί στο παιχνίδι αυτό. Κυρίως γιατί ο αγώνας θα γίνει στην έδρα του αλλά και γιατί έχει ήδη κατακτήσει το Πρωτάθλημα, πράγμα που σημαίνει ότι η χρονιά θεωρείται ήδη πετυχημένη. Άρα, οι παίκτες του θα έχουν λιγότερο άγχος από τους αντίστοιχους του Άρη, που θα προσπαθήσουν να πάρουν έναν τίτλο.

- Άρα, εκτιμάτε πως η ομάδα σας θα αρχίσει το ματς έχοντας μειονέκτημα;
- Μπορεί ο Παναθηναϊκός να έχει περισσότερες πιθανότητες αλλά σε ένα ματς όπως αυτό, όλα μπορούν να συμβούν. Ο Άρης διαθέτει πολύ καλή ομάδα και ικανούς ποδοσφαιριστές, κάτι που απέδειξε και στη διάρκεια του Πρωταθλήματος. Αν τον αφήσουν να παίξει όπως μπορεί και δεν υπάρξουν σφυρίγματα από αυτά που συνηθίζουν να παίρνουν ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός, τότε μπορεί να διεκδικήσει με αξιώσεις τη νίκη και το Κύπελλο.

- Τι πρέπει να προσέξει ο Άρης σε επίπεδο τακτικής;
- Με δεδομένο ότι ο Παναθηναϊκός είναι αρκετά δυνατός στη μεσαία γραμμή και στην επίθεση, πρέπει να δώσει έμφαση στα χαφ ώστε να μη χάσει το χώρο της μεσαίας γραμμής. Να προσπαθήσει να αποφύγει τις κάθετες πάσες και στην ουσία να «κόψει» τους κεντρώους από τους επιθετικούς του Παναθηναϊκού. Ο Άρης πρέπει να έχει κοντά τις γραμμές του και να επιδιώξει να κάνει τη ζημιά στον αντίπαλό του αξιοποιώντας τους γρήγορους επιθετικούς του.

- Υπάρχουν παίκτες –εκατέρωθεν- που μπορούν να κάνουν τη διαφορά στο ματς;
- Και οι δύο ομάδες διαθέτουν εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές. Ποιος μπορεί να αμφιβάλει για την ποιότητα του Σισέ, του Νίνη, του Κάμπορα; Όμως, το ζητούμενο είναι να βρεθούν σε καλή ημέρα. Κανένας δεν μπορεί να γνωρίζει αν θα είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση στο ματς, άρα δεν μπορεί να γίνει κάποιου είδους πρόβλεψη.

- Ορισμένοι υποστηρίζουν πως ο Άρης υπερέχει σε επίπεδο προπονητή. Συμφωνείτε;
- Νομίζω πως σε αυτόν τον τομέα, ο Άρης πράγματι υπερτερεί. Ο Νιόπλιας είναι αρκετά καλός προπονητής. Νέος άνθρωπος με νέες ιδέες. Όμως, ο Άρης μπορεί να ποντάρει πολλά στην εμπειρία του Έκτορ Ραούλ Κούπερ. Η εμπειρία παίζει καθοριστικό ρόλο σε τόσο κρίσιμα παιχνίδια. Βέβαια, ο τομέας της προπονητικής ίσως να επηρεάζει κάθε ματς σε ποσοστό 10%. Το υπόλοιπο 90% έχει να κάνει με την εμφάνιση των παικτών.

- Τέλος, τι μορφή περιμένετε να έχει το παιχνίδι;
- Πιστεύω ότι στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου μέρους, οι δύο ομάδες θα είναι επιφυλακτικές και θα «μετρούν» τον αντίπαλο στον αγωνιστικό χώρο και τις διαθέσεις του. Από εκεί και πέρα, αν θα σημειωθεί κάποιο τέρμα, θα αλλάξει η μορφή του ματς αναλόγως με το ποιος το έχει πετύχει αφού ο αντίπαλος θα υποχρεωθεί να βγει μπροστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: