Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Νάνι... λαμπρός την οδηγεί!

Η... καταδικαστική ισοπαλία είχε αρχίσει να κάνει την εμφάνισή της στο «Όλντ Τράφορντ», όμως με γκολ στο 81' και κερδισμένο πέναλτι λίγο αργότερα ο Νάνι... ξύπνησε την Γιουνάιτεντ, οδηγώντας την στο 3-1 επί της Τότεναμ και στην κορυφή! Το δυσκολότερο παιχνίδι για την Γιουνάιτεντ μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος ήταν το εντός έδρας με την Τότεναμ, με την ομάδα του Φέργκιουσον να παίρνει, χωρίς τον Ρούνεϊ, μία αγχωτική νίκη με 3-1 και να ανεβαίνει στην κορυφή για μία τουλάχιστον μέρα (η Τσέλσι παίζει την Κυριακή). Ο Γκιγκς πέτυχε τα δύο γκολ από πέναλτι, όμως ο μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Νάνι ο οποίος ανέλαβε δράση στο τελευταίο δεκάλεπτο!

Η Γιουνάιτεντ είχε προηγηθεί με 1-0 στο 58' όταν ο Ασού-Εκότο ανέτρεψε μέσα στην περιοχή τον Εβρά και ο Γκιγκς με πανέμορφη εκτέλεση πέναλτι έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Γκόμεζ. Στο 70ο λεπτό, όμως, η Τότεναμ ισοφάρισε με κεφαλιά του Κιγνκ από την καρδιά της περιοχής έπειτα από σέντρα του Μπέιλ.

Η ισοπαλία θα ήταν καταδικαστική για την Γιουνάιτεντ, όμως στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Νάνι πήρε το... όπλο του! Ο Πορτογάλος με κοντινή λόμπα στο 81' έδωσε πάλι προβάδισμα στους γηπεδούχους, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα κέρδισε από τον Παλάσιος το πέναλτι το οποίο «κλείδωσε» την επιστροφή στην κορυφή! Ο Γκιγκς, με άπιαστη εκτέλεση και τώρα, έστειλε αυτή τη φορά την μπάλα στην αριστερή γωνία του Γκόμεζ γράφοντας το 3-1 που φέρνει την Γιουνάιτεντ στην κορυφή με 789 βαθμούς, δύο περισσότερους από την Τσέλσι που παίζει αύριο εντός έδρας με την Στόουκ.

Το πρόγραμμα, πάντως, είναι ευνοϊκότερο για την Μάντσεστερ καθώς την επόμενη αγωνιστική πηγαίνει στην έδρα της βαθμολογικά αδιάφορης Σάντερλαντ, την ώρα που η Τσέλσι θα δοκιμάζεται στο «Άνφιλντ» κόντρα στην Λίβερπουλ! Την τελευταία αγωνιστική, αμφότερες παίζουν εντός έδρας, με τους πρωταθλητές να φιλοξενούν την Στόουκ και την ομάδα του Αντσελότι να υποδέχεται την Γουίγκαν.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Τότεναμ 3-1 (58' πεν, 85' πεν. Γκιγκς, 81' Νάνι - 70' Κινγκ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: