Κυριακή 2 Μαΐου 2010

Το σήκωσε στην παράταση η Παρί, 1-0 την Μονακό!

Μετά από έναν πολύ ωραίο τελικό, ο οποίος κρίθηκε στην παράταση, η Παρί Σεν Ζερμαίν επικράτησε 1-0 της Μονακό και κατέκτησε το Κύπελλο Γαλλίας.Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Γκιγιάμ Oαρό, ο οποίος σημείωσε και το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου της παράτασης.

Γενικά το θέαμα ήταν αρκετά καλό, με δύο ομάδες να δημιουργούν ευκαιρίες και να ψάχνουν το γκολ σε όλη τη διάρκεια του 90λεπτου. Στην παράταση η Παρί ήταν πιο τυχερή, σκόραρε πρώτη και στην συνέχεια έπαιξε άμυνα και κράτησε το υπέρ της σκορ που της χάρισε την κούπα.
Αμφίρροπο ματς, δίκαια παράταση…
Οι δύο ομάδες μπήκαν ορεξάτες στο γήπεδο, όμως αυτή που μπόρεσε να επιβάλλει τον ρυθμό της από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ήταν η Παρί, η οποία είχε και τις πρώτες καλές ευκαιρίες. Μετά την συμπλήρωση όμως των πρώτων είκοσι λεπτών, η Μονακό ισορρόπησε το ματς, κέρδισε κάποιες μάχες στην μεσαία γραμμή και μπόρεσε επιτέλους να πατήσει στην αντίπαλη περιοχή. Παρά τις καλές στιγμές που είχαν όμως και οι δύο ομάδες στο πρώτο μέρος, τα 45 λεπτά ολοκληρώθηκαν χωρίς να έχουμε κάποιο γκολ. Ίδιο σκηνικό περίπου παρακολουθήσαμε και στην επανάληψη με τις δύο ομάδες να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στην άμυνα και να ψάχνουν τους κενούς χώρους για να χτυπήσουν στις αντεπιθέσεις.

Στα τελευταία δέκα λεπτά, η Παρί ανέβασε πολύ τους ρυθμούς της, περιόρισε στο μισό γήπεδο την Μονακό, ωστόσο δεν μπόρεσε να δημιουργήσει την κλασική ευκαιρία. Έτσι λοιπόν, το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση, με την ισοπαλία να είναι σίγουρα το πιο δίκαιο αποτέλεσμα για την εικόνα του ματς.
Ήρωας ο Oαρό!

Στην παράταση η Μονακό ήταν αυτή που μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και έψαξε το γρήγορο γκολ. Μάλιστα, είχε και την πρώτη καλή στιγμή του έξτρα χρόνου, όταν στο 94’ το δυνατό γυριστό σουτ του Παρκ μέσα από την περιοχή, έφυγε ελάχιστα πάνω από την εστία. Η Παρί μετά το πέρας των πρώτων πέντε λεπτών ισορρόπησε το ματς, ενώ στο 97’ είχε και μία τεράστια ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, όταν ο Γκιγιάμ Oαρό βρέθηκε τετ α τετ με τον Ρουφιέ, όμως δεν μπόρεσε να κοντρολάρει σωστά τη μπάλα. Οι Παριζιάνοι στα επόμενα λεπτά συνέχισαν να πιέζουν και τελικά στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου της παράτασης ευτύχησαν να κάνουν το 1-0.

Συγκεκριμένα, ο Μακελελέ «έκοψε» υπέροχα τη μπάλα μέσα στην περιοχή για τον Γιαλέτ, που έκανε το δυνατό σουτ από πλάγια θέση. Ο Ρουφιέ σωστά τοποθετημένος απέκρουσε αρχικά, όμως η μπάλα στην συνέχεια πήγε στον Oαρό, που με κοντινή κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα και έκανε το 1-0. Το γκολ αυτό έδωσε άλλον αέρα στην Παρί, η οποία στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξε περισσότερο αμυντικά και με στόχο να κρατήσει το υπέρ της σκορ. Η Μονακό προσπάθησε να απειλήσει με κάποιες σέντρες και μακρινά σουτ, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Έτσι λοιπόν με τελικό σκορ 1-0 και πρωταγωνιστή της αναμέτρησης τον Γκιχιάμ Χορό, η Παρί κατέκτησε το Κύπελλο Γαλλίας.

ΜΟΝΑΚΟ: Ρουφιέ, Μοντεστό, Μονγκονγκού, Πιγκρενιέ, Ντζιμί Τραορέ, Εντουάρντο Κόστα (111' Σαγκμπό), Μανγκανί (55' Αρουνά), Αλεχάντρο Αλόνσο, Πινό (86' Μααζού), Νενέ, Παρκ.

ΠΑΡΙ: Εντέλ, Ζαλέ (115' Σαμί Τραορέ), Ζουμανά Καμαρά, Σακό, Αρμάν, Μακελελέ, Κλεμέν, Ζιουλί (77' Λουϊντουλά), Σεσενιό, Oαρό , Ερντίνγκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: