Κυριακή 2 Μαΐου 2010

Οι «μπλε» στον παράδεισο!



ΝΙΚΗ ΤΙΤΛΟΥ (2-0) ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΣΕΛΣΙ ΣΤΟ «ΑΝΦΙΛΝΤ», ΜΕ ΓΚΟΛ-ΔΩΡΟ ΤΟΥ ΤΖΕΡΑΡΝΤ ΣΤΟΝ ΝΤΡΟΓΚΜΠΑ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΡΑΝΚ ΛΑΜΠΑΡΝΤ. Μια ανάσα από το τέταρτο πρωτάθλημα της ιστορίας της βρίσκεται η Τσέλσι του Κάρλο Αντσελότι. Οι Λονδρέζοι νίκησαν μέσα στο «Άνφιλντ» την Λίβερπουλ με 2-0 και ανεξάρτητα του τι θα κάνει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στα δύο τελευταία παιχνίδια, θα είναι εκείνοι που θα πανηγυρίσουν τον τίτλο αν την τελευταία αγωνιστική πάρουν το «τρίποντο» απέναντι στην Γουίγκαν, μέσα στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

Ο Ράφα Μπενίτεθ έδειξε πως ήθελε να «χτυπήσει» το ματς (παρότι η Λίβερπουλ δεν είχε μεγάλο βαθμολογικό κίνητρο) παρατάσσοντας μια ομάδα που απαρτίστηκε από τους παίκτες που «τράβηξαν το κουπί» όλη την σεζόν, συμπεριλαμβανομένου του Σωτήρη Κυργιάκου. Η Λίβερπουλ μπήκε «ζωηρά» στο ματς και είχε δοκάρι σε σουτ του Ακουιλάνι στο 11’, δείχνοντας πως δεν θα αποτελέσει εύκολη λεία για τους επίδοξους πρωταθλητές.

Η συνέχεια όμως ήταν πολύ διαφορετική. Ένα παιδαριώδες λάθος του Στίβεν Τζέραρντ στο 33', όταν γύρισε απρόσεκτα την μπάλα προς τον Ρέινα, έδωσε την ευκαιρία στον Ντιντιέ Ντρογκμπά να ξεπεράσει τον Ισπανό και να σκοράρει στην κενή εστία. Η Τσέλσι, μάλιστα, διαμαρτυρήθηκε δικαιολογημένα και για πέναλτι προς την λήξη του ημιχρόνου σε μια φάση με πρωταγωνιστές τους Καλού και Λούκας, αλλά ο διαιτητής Άλαν Γουάιλι δεν υπέδειξε την παράβαση.

Στην επανάληψη, όλα κρίθηκαν πολύ γρήγορα με το δεύτερο τέρμα της Τσέλσι που ήρθε στο 54΄, όταν ο Φρανκ Λάμπαρντ εκμεταλλεύθηκε τον συνδυασμό τον Ντρογκμπά, Ανελκά για να πετύχει ένα από τα πιο εύκολα γκολ της καριέρας του. Η Λίβερπουλ κατέρρευσε και η Τσέλσι είχε νέες ευκαιρίες με τους Μαλουντά, Ανελκά και Καλού, αλλά σε όλες τις περιπτώσεις ο Πέπε Ρέινα ήταν εκεί και απέτρεψε μια ακόμα πιο βαριά ήττα για τους «κόκκινους».

Οι «μπλε» θα στεφθούν και μαθηματικά πρωταθλητές, αν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ηττηθεί σε λίγη ώρα από την Σάντερλαντ, στο «Στάδιο του Φωτός». Σε κάθε περίπτωση, η Τσέλσι ολοκλήρωσε ένα τρομερό σερί στα ντέρμπι φέτος, κάνοντας ένα απίστευτο «6 στα 6» απέναντι σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Άρσεναλ και Λίβερπουλ!

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της 37ης αγωνιστικής της «Πρέμιερ Λιγκ:

Λίβερπουλ-Τσέλσι 0-2
33’ Ντρογκμπά, 54’ Λάμπαρντ

17:00 Φούλαμ-Γουέστ Χαμ
18:00 Σάντερλαντ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Δευτέρα 03/05

15:30 Γουίγκαν-Χαλ
19:00 Μπλάκμπερν-Άρσεναλ

Από το Σάββατο

Μπέρμιγχαμ-Μπέρνλι 2-1
29’ αυτ. Γένσεν, 31’ Τζόνσον/ 87’ Tόμπσον

Μάντσεστερ Σίτι-Άστον Βίλα 3-1
41’ πεν. Τέβες, 43’ Αντεμπαγιόρ, 90’ Μπέλαμι/ 16’ Κάριου

Πόρτσμουθ-Γουλβς 3-1
20’ Ντιντάν, 39’ Ουτάκα, 67’ Μπράουν/ 35’ Ντόιλ

Στόουκ-Έβερτον 0-0

Τότεναμ-Μπόλτον 1-0
38’ Χάντλστοουν

Δεν υπάρχουν σχόλια: