Κυριακή 2 Μαΐου 2010

Σάντος: «Κερδίσαμε δίκαια»



Δίκαιη χαρακτήρισε τη νίκη της ομάδας του ο Φερνάντο Σάντος, ο οποίος πάντως ήταν εκνευρισμένος με τη συμπεριφορά των παικτών του αναφορικά με τις κίτρινες κάρτες. «Μπήκαμε πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο. Πιέσαμε πολύ τον αντίπαλο από το πρώτο λεπτό. Δεν επιτρέψαμε στον Άρη να ξεκινήσει από πίσω τις επιθέσεις του όπως συνήθως. Το είχε κάνει σε προηγούμενα παιχνίδια. Οπότε καταφέραμε και μπλοκάραμε όλους τους ποδοσφαιριστές του Άρη και με την πίεση αυτή καταφέραμε να είμαστε κοντά στην περιοχή του Άρη με προϋποθέσεις να προκαλέσουμε κίνδυνο», ανέφερε αρχικά ο Σάντος και συνέχισε:

«Καταφέραμε να πετύχουμε δύο γκολ. Στην ανάπαυλα είπαμε στους ποδοσφαιριστές ότι ήταν πολύ σημαντικό να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό και κυρίως στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους ώστε να μην πιστέψει ο Άρης ότι μπορεί να διεκδικήσει το παιχνίδι. Συνεχίσαμε πραγματικά πολύ καλά και είναι κρίμα που δεν βάλαμε άλλο γκολ, όπως στην κλασική ευκαιρία του Βιεϊρίνια που πρέπει να πετύχει το γκολ και το παιχνίδι εκεί να τελειώσει. Παρόλ΄ αυτά μένουμε με το 2-0 που είναι καλό αποτέλεσμα. Μετά την χαμένη αυτή ευκαιρία, ελέγξαμε το κέντρο και δεν νομίζω ότι απειληθήκαμε καθόλου, οπότε είμαστε δίκαιοι νικητές».

«Παραπάνω η πίεση στα ντέρμπι Θεσσαλονίκης»

Στην συνέχεια πρόσθεσε: «Σίγουρα για εμάς το πιο σημαντικό ήταν η νίκη ανεξάρτητα από την κούραση κάθε ποδοσφαιριστή. Είναι ένα ντέρμπι της Θεσσαλονίκης κάτι που σημαίνει ότι υπάρχει μία παραπάνω ψυχολογική πίεση. Θέλαμε και τη νίκη γιατί παίζαμε και στην έδρα μας και θα είχαμε πλεονέκτημα. Από την στιγμή που έχουμε παιχνίδι την Τετάρτη και με μία ημέρα λιγότερη να ξεκουραστούμε σε σχέση με την προηγούμενη φορά, θα προσπαθήσουμε να φτιάξουμε μία ομάδα ώστε να παίξει του ίδιου τύπου ποδόσφαιρο».

Για το αν προγραμματίζει κάποιες αλλαγές στο ματς με τον Ολυμπιακό, καθώς η βασική ενδεκάδα έπαιξε για πολύ ώρα στο ντέρμπι με τον Άρη τόνισε: «Σίγουρα πρέπει να υπάρξει ένα rotation στους ποδοσφαιριστές κι αυτό θα εξαρτηθεί από τον καθένα ποδοσφαιριστή. Πόσο έτοιμος θα νιώθει και πόσο θα θέλουν να ξεκουραστούν. Υπάρχουν παίκτες που έχουν μεγαλύτερα περιθώρια ξεκούρασης. Το σίγουρο είναι ότι δεν μπορεί να παίζει η ίδια ομάδα και στα έξι παιχνίδια. Νομίζω ότι είναι συνδυασμός συζήτησης με τους ποδοσφαιριστές. Εμείς σίγουρα έχουμε κάποια στοιχεία στην κατοχή μας όμως το πιο σημαντικό είναι να μιλήσεις με τον παίκτη για να καταλάβεις πως νιώθει»

«Έβγαλα τον Ίβιτς για να μην πάρει κόκκινη»

Για τον λόγο που απέσυρε τον Ίβιτς επισήμανε: «Ζήτησε να βγει αλλαγή γιατί ο διαιτητής του έλεγε συνέχεια ότι θα του βγάλει δεύτερη κίτρινη».

Για την ωριμότητα που έδειξε η ομάδα του είπε: «Ξεκάθαρα ήταν σημάδι θετικό αυτό του Ίβιτς που αντέδρασε έτσι γιατί προτίμησε να βγει για να μην παίξει η ομάδα με δέκα ποδοσφαιριστές. Θεωρώ ότι οι έξι κίτρινες κάρτες σε αυτό το παιχνίδι είναι υπερβολή».

Για το αν είναι παιχνίδι της χρονιάς ο αγώνας της Τετάρτης με τον Ολυμπιακό είπε: «Για τον ΠΑΟΚ γιατί; Έχουμε κάνει ήδη 32 παιχνίδια. Σίγουρα τα επόμενα δύο παιχνίδι θα καθορίσουν πάρα πολλά όμως ως εκεί».

«Παράξενο αυτό που συμβαίνει με τον ΠΑΟΚ»

Τέλος, για το αν διακρίνει ότι υπάρχει προστασία των αντιπάλων σε σκληρά μαρκαρίσματα σε παίκτες του ΠΑΟΚ τόνισε: «Φαίνεται ότι οι διαιτητές ποτέ δεν προστατεύουν τους δικούς μου ποδοσφαιριστές. Δεν με ενδιαφέρουν οι αντίπαλοι. Ο Βιεϊρίνια στο πρώτο λεπτό δέχθηκε ένα πολύ σκληρό χτύπημα που έμεινε ατιμώρητο.

Ενώ είδα σε αντιστοιχία στο παιχνίδι με τον Άρη στο δικό τους γήπεδο, που ένας ποδοσφαιριστής μας πήρε την μπάλα με το χέρι για να την τοποθετήσει και δέχθηκε κάρτα στο πρώτο λεπτό. Δεν έχει να κάνει με την ομάδα του Άρη. Απλώς αρχίζω να πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ δημιουργεί πρόβλημα σε κάποιους. Είναι πολύ παράξενο αυτό που συμβαίνει. Λέω παράξενο γιατί όποτε βρισκόμαστε σε πλεονεκτική θέση συμβαίνουν τέτοια πράγματα. Πλέον έχουμε φθάσει πάλι στο όριο των καρτών για πολλούς ποδοσφαιριστές».

Κούπερ
Ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ παραδέχθηκε την ανωτερότητα του ΠΑΟΚ στην διάρκεια του αγώνα τονίζοντας ότι: «Ο ΠΑΟΚ ήταν ανώτερος από εμάς και αυτό πρέπει να το παραδεχθούμε. Μας πίεσε ψηλά και καλά και δεν μπορέσαμα να αντιδράσουμε. Δεν κάναμε παραπάνω από μία-δύο καθαρές ευκαιρίες» είπε χαρακτηριστικά υπογραμμίζοντας για την απουσία του Σέρχιο Κόκε από την ενδεκάδα πως: «Εγώ βρίσκομαι κάθε μέρα με τους ποδοσφαιριστές και γνωρίζω πολύ καλά πως είναι ο καθένας. Ο Κάμπορα ήταν πιο φρέσκος και θεώρησα ότι πρέπει να παίξει μαζί με τον Τζόνσον». Ο Αργεντινός τεχνικός έδωσε το εναυσμα και για την συνέχεια: «Πρέπει να συνεχίσουμε και να δούμε μπροστά. Ακολουθούν δύσκολα παιχνίδια και πρέπει να ετοιμαστούμε»

Δεν υπάρχουν σχόλια: