Κυριακή 2 Μαΐου 2010

Εκτός Τσάμπιονς Λιγκ η «Γιούβε»!

Στο Γιουρόπα Λιγκ θα αγωνίζεται την επόμενη σεζόν η Γιουβέντους, απόρροια της καταστροφικής χρονιάς που είχε φέτος…Οι «μπιανκονέρι» δεν τα κατάφεραν στο «Άντζελο Μασιμίνο» απέναντι στην Κατάνια, με την οποία αναδείχτηκαν ισόπαλοι 1-1. Ο Σιλβέστρε άνοιξε το σκορ για τους Σικελούς στο 24’, ο Μαρκίζιο ισοφάρισε για την «μεγάλη κυρία» στο 52’΄αλλά στην συνέχεια η «Γιούβε» όχι απλά δεν μπόρεσε να απειλήσει την αντίπαλη εστία με προϋποθέσεις αλλά στο 90’ είδε τον Μπουφόν να σταματά το κοντινό σουτ του Μάξι Λόπεζ, στην μεγάλη ευκαιρία της Κατάνια να πάρει το ματς.

Η τέταρτη και προνομιούχος θέση είναι αποκλειστική υπόθεση της Σαμπντόρια και της Παλέρμο και μία από τις δύο θα έχει την ευκαιρία του χρόνου να αγωνιστεί για πρώτη φορά στην ιστορία της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι «μπλουτσερκιάτι» νίκησαν, όπως αναμενόταν, εύκολα την Λιβόρνο στο «Λουίτζι Φεράρις» με 2-0 ενώ οι «ροσανέρο» έφυγαν με το «διπλό» από την Σιένα, επικρατώντας της ομάδας του Αλμπέρτο Μαλεζάνι με 2-0. Στην έκτη θέση και πάνω από την Γιουβέντους πέρασε η Νάπολι με την νίκη της με 2-1 στην Βερόνα επί της Κιέβο, δεν προλαβαίνει όμως να διεκδικήσει την τέταρτη θέση στα δύο τελευταία παιχνίδια.

Όπως και η Λιβόρνο, η Σιένα από σήμερα ανήκει και τυπικά στην Serie B. Η τρίτη ομάδα που θα τους ακολουθήσει θα είναι πιθανότατα η Αταλάντα που στο κρίσιμο ματς του Μπέργκαμο, αναδείχτηκε ισόπαλη 1-1 με την Μπολόνια. Μάλιστα, οι «ροσομπλού» πήραν τον βαθμό της ισοπαλίας στο 83’ με αυτογκόλ του Πελούσο και διατήρησαν την διαφορά των πέντε βαθμών από τους «νερατζούρι», δύο αγωνιστικές πριν πέσει η αυλαία. Στην Σαρδηνία, η Ουντινέζε πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας (2-2) από την Κάλιαρι και δεν κινδυνεύει, ενώ στο πιο «αδιάφορο» ματς, η Μπάρι επικράτησε με 3-0 της Τζένοα στο «Σαν Νίκολα».

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα της 36ης αγωνιστικής της Serie A:

Αταλάντα-Μπολόνια 1-1
23’ Γκουαρέντε/ 83’ αυτ. Πελούσο
* Στο 45’ αποβλήθηκε ο Πελεγκρίνο της Αταλάντα

Μπάρι-Τζένοα 3-0
57’ Μετζορίνι, 85’ Καστίγιο, 89’ Μπαρέτο
* Στο 59’ αποβλήθηκε ο Μετζορίνι της Μπάρι

Κάλιαρι-Ουντινέζε 2-2
15’ Λατσάρι, 58’ Τζεντά/ 26’Ντι Νατάλε, 28’ Σάντσεζ

Κατάνια-Γιουβέντους 1-1
24’ Σιλβέστρε/ 52’ Μαρκίζιο

Κιέβο-Νάπολι 1-2
75’ Γκρανότσε/ 45’ Ντένις, 86’ Λαβέτσι

Σαμπντόρια-Λιβόρνο 2-0
5’ Κασάνο, 84’ Τσίγκλερ

Σιένα-Παλέρμο 1-2
80’ Καλάιο/ 24’ Καβάνι, 59’ Μίκολι

Δεν υπάρχουν σχόλια: