Κυριακή 2 Μαΐου 2010

Και τώρα… οι δυο τους!

Μάντσεστερ Σίτι και Τότεναμ έφυγαν με αυτό που ήθελαν από τα παιχνίδια της 37ης αγωνιστικής και συνεπώς η τέταρτη θέση της «Πρέμιερ Λιγκ» που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ, θα κριθεί την Τετάρτη.Τα «σπιρούνια» επικράτησαν δύσκολα της Μπόλτον στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν», παίρνοντας την νίκη με 1-0 χάρις σε ένα όμορφο σουτ του Τομ Χαντλστόουν στο 38’.

Στο «Σίτι οφ Μάντσεστερ», Μάντσεστερ Σίτι και Άστον Βίλα έδιναν ένα παιχνίδι… «ο θάνατος σου, η ζωή μου». Αυτή που επιβίωσε ήταν η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι που επικράτησε με 3-1, παρότι ο Τζον Κάριου είχε δώσει από νωρίς το προβάδισμα στους «χωριάτες», με σουτ στο 16’. Ο Κάρλος Τέβες ισοφάρισε με πέναλτι στο 41’, ο Κάριου είχε δοκάρι στο 43’ και στο ίδιο λεπτό ο Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ έδωσε το προβάδισμα στους «πολίτες». Η Άστον Βίλα πίεσε για την ισοφάριση στην επανάληψη, όμως σε μια αντεπίθεση στο 90’, ο Κρεγκ Μπέλαμι έδωσε οριστικό τέλος στο ματς, διαμορφώνοντας το τελικό 3-1 με σουτ.

Η Τότεναμ εξακολουθεί να έχει ένα βαθμό παραπάνω από την Μάντσεστερ Σίτι. Την Τετάρτη όμως θα πρέπει να περάσει από τα Ίστλαντς, σε εξ΄ αναβολής παιχνίδι των δύο ομάδων που διεκδικούν την έξοδο τους στο Τσάμπιονς Λιγκ, για πρώτη φορά στην ιστορία τους! Τα αποψινά αποτελέσματα, πάντως, ενδέχεται να έχουν αντίκτυπο και στην μάχη του τίτλου, αφού η Λίβερπουλ έχασε κάθε ρεαλιστική ελπίδα να βρεθεί του χρόνου στο Τσάμπιονς Λιγκ και μαζί πολύ από το ενδιαφέρον της για το κυριακάτικο ντέρμπι με την Τσέλσι

Τα υπόλοιπα δύο ματς που έγιναν το απόγευμα του Σαββάτου, δεν είχαν την ίδια βαθμολογική σημασία. Η Έβερτον μένει οριστικά εκτός Γιουρόπα Λιγκ αφού «συμβιβάστηκε» στο 0-0 με την Στόουκ στο «Μπριτάνια» ενώ η καταδικασμένη Πόρτσμουθ πήρε μια νίκη γοήτρου με 3-1 απέναντι στην Γουλβς, στο «Φράτον Παρκ»

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της 37ης αγωνιστικής της «Πρέμιερ Λιγκ:

Μπέρμιγχαμ-Μπέρνλι 2-1
29’ αυτ. Γένσεν, 31’ Τζόνσον – 87’ Tόμπσον

Μάντσεστερ Σίτι-Άστον Βίλα 3-1
41’ πεν. Τέβες, 43’ Αντεμπαγιόρ, 90’ Μπέλαμι/ 16’ Κάριου

Πόρτσμουθ-Γουλβς 3-1
20’ Ντιντάν, 39’ Ουτάκα, 67’ Μπράουν/ 35’ Ντόιλ

Στόουκ-Έβερτον 0-0

Τότεναμ-Μπόλτον 1-0
38’ Χάντλστοουν

Κυριακή 02/05

15:30 Λίβερπουλ-Τσέλσι
17:00 Φούλαμ-Γουέστ Χαμ
18:00 Σάντερλαντ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Δευτέρα 03/05

15:30 Γουίγκαν-Χαλ
19:00 Μπλάκμπερν-Άρσεναλ

Δεν υπάρχουν σχόλια: