Κυριακή 2 Μαΐου 2010

Το μυαλό στο φάιναλ φορ ο Ολυμπιακός νίκησε 75-63 τον Άρη

ΑΝΕΤΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, 75-63 ΤΟΝ ΑΡΗ ΣΤΟ ΣΕΦ. ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ «ΚΙΤΡΙΝΩΝ» ΣΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ. «ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟ» ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΣΤΑ ΠΛΕΙ ΟΦ.Με το μυαλό στο φάιναλ φορ του Παρισίου και στον ημιτελικό της Παρασκευής με την Παρτιζάν, ο Ολυμπιακός επικράτησε 75-63 του Άρη στο ΣΕΦ και απέκτησε προβάδισμα πρόκρισης στην επόμενη φάση των πλέι οφ.

Στο ξεκίνημα του αγώνα ο Άρης αιφνιδίασε τον Ολυμπιακό. Οι «κίτρινοι» με απίστευτα ποσοστά ευστοχίας από τα 6,25 (6/7 τρίποντα) πήραν προβάδισμα 6 πόντων στο πρώτο δεκάλεπτο (20-26). Στην δεύτερη περίοδο ήρθε η άμεση αντίδραση των «ερυθρολεύκων». Οι Πειραιώτες έδεσαν την άμυνα τους, βρήκαν τις επιθετικες λύσεις, που χρειάζονταν για να φέρουν το ματς στα ίσα και να πάρουν κεφάλι στο σκορ, το οποίο διατήρησαν μέχρι το τέλος της αναμέτρησης, παίρνοντας τη νίκη.

Καταιγισμός τριπόντων από τον Άρη

Ο Άρης έπιασε στον ύπνο τον Ολυμπιακό στην έναρξη του παιχνιδιού και με τρια συνεχόμενα τρίποντα προηγήθηκε 2-9 στο 2’. Ο βομβαρδισμός των «κίτρινων» όμως από τα 6,25 δεν σταμάτησε εκεί, αφού με δυο επιπλέον τρίποντα (100% ευστοχία) αύξησε τη διαφορά στο +12 (9-21). Από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός με τις προσπάθειες του Τσίλντρες και του Παπαλουκά πλησίασε στο σκορ και η περίοδος έκλεισε με τους Θεσσαλονικείς να προηγούνται με 6 πόντους (20-26).

«Ερυθρόλευκη» επαναφορά
Στη δεύτερη περίοδο οι «ερυθρόλευκοι» επέστρεψαν δυναμικά στο παιχνίδι, έτρεξαν ένα επί μέρους 12-2 και ισοφάρισαν σε 33-33 στο 17’. Στη συνέχεια η ομάδα του Πειραιά με πρωταγωνιστές τους Μαυροκεφαλίδη και Κλέιζα πήραν για πρώτη φορά το προβάδισμα (37-35) και πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι 40-35.

Στην επανάληψη η τριάδα των Τεόντοσιτς, Κλέιζα και Τσίλντρες έδωσε λύσεις σκοραρίσματος στον Ολυμπιακό, με αποτέλεσμα οι Πειραιώτες να ανεβάσουν τη διαφορά στο +13 (53-40). Η τρίτη περίοδος έκλεισε με τους «ερυθρόλευκους» να προηγούνται 59-49.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός δεν είχε διάθεση για εκπλήξεις, διατήρησε το προβάδισμα και έφτασε σε μια σχετικά εύκολη νίκη (75-63).

Δεκάλεπτα: 20-26, 40-35, 59-49, 75-63

Ολυμπιακός (Γιαννάκης): Παπαλουκάς 5, Πεν, Τσίλντρες 17, Βούισιτς 2, Βασιλόπουλος, Μπουρούσης 3, Παπανικολάου , Κλέιζα 19, Μαυροκεφαλίδης 6, Μπέβερλι 4, Τεόντοσιτς 9 , Σχορτσιανίτης 10.

Άρης (Μπλατ): Κλαρκ 14, Αργυρόπουλος, Μάιλς, Μπετς 8, Γουόλς 10, Ρίτσαρντσον 9, Χατζηβρέττας 8, Ντικούδης 2 , Σκορδίλης, Πάουνιτς 2, Κακιούζης 8, Μπάρλος 2,


Την ανωτερότητα του Ολυμπιακού παραδέχτηκε ο Ντέιβιντ Μπλατ, μετά την ήττα του Άρη στο πρώτο παιχνίδι των πλέι οφ.Ο τεχνικός των «κίτρινων» τόνισε ότι οι παίκτες του έκαναν μεγάλη προσπάθεια, ενώ δεν παρέλειψε να χαρακτηρίσει ως παίκτη-κλειδί των «ερυθρόλευκων» τον Πάτρικ Μπέβερλι.

Ο Ντέιβιντ Μπλατ δήλωσε συγκεκριμένα: «Συγχαρητήρια στον Παναγιώτη Γιαννάκη και την ομάδα του για τη νίκη. Ήταν ένα σκληρό παιχνίδι και δεν ήταν εύκολο για κανέναν από τους δύο. Ο Μπέβερλι ήταν ο παίκτης-κλειδί. Δεν χρειάζεται να σημειώσεις του περισσότερους πόντους για να είσαι ο κορυφαίος στο παιχνίδι. Ξέραμε πως παίζαμε με μία ομάδα πανίσχυρη που πάει για μεγάλα πράγματα, όμως -με όλο το σεβασμό- θεωρώ πως έγιναν κάποια... αστεία πράγματα κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Πρέπει να συγκεντρωθούμε και να παίξουμε καλά τη Δευτέρα για να νικήσουμε. Ο Ολυμπιακός έπαιξε πιεστική άμυνα, που χάλασε τη ροή μας στην επίθεση. Πρέπει να παίξεις το καλύτερό σου από την αρχή μέχρι το τέλος κι όχι μόνο στα πρώτα λεπτά για να πάρεις το θετικό αποτέλεσμα σ' ένα τέτοιο ματς. Υστερήσαμε μόνο σε κάποιες στιγμές κι αυτό μας στοίχισε».

Ουόλς: «Κοιτάζουμε το δεύτερο ματς»

Ο Ματ Ουόλς από την πλευρά του ανέφερε: «Ξεκινήσαμε γνωρίζοντας πως ο Ολυμπιακός είναι μία πολύ δυνατή ομάδα. Ήμασταν καλοί στα πρώτα λεπτά, όμως στο δεύτερο ημίχρονο μας ασκήθηκε μεγάλη πίεση και δεν τα καταφέραμε. Κοτάζουμε το δεύτερο ματς και ελπίζουμε νικήσουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: