Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Κάποιος να σταματήσει τον Βενγκέρ

Ο πρόεδρος της Στόουκ, Πίτερ Κόουτς δεν πρόκειται να σταματήσει να ζητά την τιμωρία του Αρσέν Βενγκέρ για αυτά που δήλωσε κατά της ομάδας του. Η μοναδική περίπτωση να κάνει πίσω είναι εάν ο Αλσατός τεχνικός της Άρσεναλ ζητήσει συγνώμη από τον Ράιαν Σόουκρος για αυτά που τον κατηγόρησε.


«Ο Βενγκέρ έκανε μια δήλωση που εκ των πραγμάτων είναι άκυρη. Αυτό που πρέπει να κάνει ο συγκεκριμένος προπονητής είναι να ζητήσει συγνώμη και να παραδεχτεί το λάθος του. Καταλαβαίνω πως είναι ένας πολύ καλός τεχνικός αλλά δεν μπορούμε να αφήνουμε ελεύθερο τον κάθε προπονητή να βγαίνει και να κατηγορεί τον Ράιαν ή οποιοδήποτε άλλο παίκτη της ομάδας μας για πράγματα που ποτέ δεν έγιναν. Για αυτό έχουμε ζητήσει από τις αρμόδιες αρχές να ανασκευάσει ο εν λόγω. Εμείς κάναμε διαμαρτυρία στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία και πλέον είναι στο χέρι τους», δήλωσε στην “Stoke Sentinel” ο ισχυρός άνδρας των “Potters”.

Για να δείξει μάλιστα πως οι «κανονιέρηδες» είναι πιο σκληρή ομάδα από την δική του ο Κόουτς στάθηκε σε κάποια στατιστικά που επιβεβαιώνουν τα λεγόμενα του. Παράδειγμα πρώτο. Η Άρσεναλ έχει υποπέσει σε ελαφρώς περισσότερα φάουλ από την Στόουκ- 78 έναντι 74- ενώ έχει και δώδεκα κάρτες την στιγμή που η ομάδα του Κόουτς έχει μια λιγότερη(11). Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως οι “Potters” δεν έχουν δεχθεί ακόμα κόκκινη κάρτα σε αντίθεση με τον σύλλογο του βόρειου Λονδίνου που έχει ήδη δύο. Υπάρχουν και άλλα τέτοια στατιστικά αυτά όμως είναι τα πιο αντιπροσωπευτικά.

«Αυτή είναι μια ενδιαφέρουσα σύγκριση με την Άρσαεναλ που ενισχύει τις απόψεις μας. Ο Βενγκέρ πάντα διαμαρτύρεται και προσπαθεί να επηρεάσει τους διαιτητές αλλά τα στοιχεία άλλα δείχνουν. Οι ψευδείς κατηγορίες που εκτόξεύει κάνουν κακό στην ομάδα μας. Δημιουργούνται στερεότυπα και τα Μέσα περνάνε προς τα έξω το προφίλ μιας σκληρής ομάδας. Και αυτό μας κοστίζει στον αγωνιστικό χώρο», κατέληξε ο Κόουτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: