Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Κόλα: "Να βγάλουμε εγωισμό"

Ο εκτελών χρέη προπονητή, μετά την αποχώρηση του Ντούσαν Μπάγεβιτς, Μπλένταρ Κόλα, παραχώρησε την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αυριανού αγώνα της ΑΕΚ με την Ζενίτ στην Αγία Πετρούπολη, για την 2η αγωνιστική του Γιουρόπα Λιγκ. Μοιραία στάθηκε στον ψυχολογικό τομέα.

"Σαφώς, το πρώτο που αισθάνθηκα από τη πρώτη στιγμή ως τώρα είναι μια μεγάλη ευθύνη. Πέρα από τη μεγάλη τιμή να εκπροσωπώ μια τόσο μεγάλη ομάδα στον πάγκο της. Αυτή είναι η αίσθηση που έχω. Και εγώ, και οι συνεργάτες μου, προσπαθήσαμε και προσπαθούμε να δώσουμε ότι διαθέτουμε μέσα μας, ανθρώπινα και ποδοσφαιρικά, να βοηθήσουμε τα παιδιά, ώστε να ξαναβρούν τη δική τους πραγματική ταυτότητα", είπε αρχικά και στη συνέχεια συνέχισε λέγοντας:

"Γνωρίζουμε αρκετά καλά την Ζενίτ, όπως φαντάζομαι γνωρίζει κι αυτή εμάς. Δεν έχουμε προλάβει να περάσουμε κάποια τακτικά κομμάτια. Το πρώτο μέλημα μας ήταν η ψυχολογική και νοητική κατάσταση των παικτών. Η φυγή του πρώην προπονητή μας δεν ήταν μια απλή παραίτηση, αλλά κάτι πολύ παραπάνω. Οσον αφορά τα τακτικά ζητήματα αυτό είναι κάτι που αφορά μόνο εμάς. Η Ζενίτ διαθέτει εξαιρετικό προπονητή και πολύ καλή ομάδα, με εξαιρετικές μονάδες. Διαθέτει πολύ καλές αρετές. Δεν πρόλαβα αυτές τις ημέρες να δω τις αιτίες του αποκλεισμού από το Τσάμπιονς Λιγκ. Θεωρώ πως βρέθηκε σε δύσκολη θέση για να αποκλειστεί".

Πάντως απέφυγε να πει το παραμικρό για τις προθέσεις του γύρω από την ενδεκάδα και τόνισε ότι θα συζητήσει με τον Αρναρ Γκρέταρσον αύριο το πρωί και ανάλογα θα αποφασίσουν. "Ουσιαστικά κάνουμε σήμερα μια προπόνηση όλοι μαζί. Εχω την αίσθηση, έχω μια σκέψη, που μετά το τέλος θα τη συζητήσω και με τους Αρναρ και Βαμβακά, ενδεχομένως και με κάποιους παίκτες. Θεωρώ, πως αυτό είναι κάτι που θα γίνει ουσιαστικά αύριο".

Όλα πάντως συνυγορούν ότι θα διατηρήσει το 4-2-3-1 που έχει καθιερώσει ο Μπάγεβιτς από την αρχή της σεζόν. Λογικά στην ενδεκάδα αναμένεται να υπάρξουν και δύο αλλαγές. Η πρώτη θα είναι αναγκαστική και θα αφορά την αντικατάσταση του Κώστα Μανωλά από τον Κριστιάν Νασούτι και η δεύτερη θα είναι τακτικής με τον Παντελή Καφέ να παίρνει τη θέση του Σάββα Γκέντσογλου...

Καταλήγοντας, τόνισε: "Δεν είμαι σε θέση να διαλέξω παιχνίδι. Μιλάμε εκ των προτέρων, τι θα ήταν καλό και τι κακό δεν μπορούμε να το ξέρουμε. Θα φανεί από το αποτέλεσμα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να μπορέσουν οι παίκτες μας να αποδείξουν στους εαυτούς τους πως έχουν τη θέληση και την επιθυμία να περάσουν στο επόμενο βήμα. Αυτό είναι το σημαντικό για εμάς. Στον αγώνα έχουμε να διαχειριστούμε πάρα πολλά, που αφορούν είτε το επόμενο ματς, είτε κάποιους τραυματισμούς...".

Εκ μέρους των ποδοσφαιριστών παραβρέθηκε ο Τραϊανός Δέλλας, ο οποίος δήλωσε: "Υπάρχει αναστάτωση, αλλά είναι καλό που έχουμε παιχνίδι μπροστά μας και μπορούμε να ασχοληθούμε με αυτό. Μπορούμε να ξεφύγουμε από τον προβληματισμό που υπάρχει. Θέλουμε να αποδείξουμε ότι η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα. Πρέπει να βγει ο ποδοσφαιρικός εγωισμός μας και να δείξουμε την αξία μας για να αντιστρέψουμε το κλίμα. Είναι νωρίς ακόμη στο πρωτάθλημα. Υπάρχουν περιθώρια ανάκαμψης. Δεν θέλω να επιρρίψω ευθύνες σε κανέναν. Όλοι μαζί κερδίζουμε κι όλοι μαζί χάνουμε. Όλοι μαζί μπορούμε να φέρουμε την ΑΕΚ εκεί που της αξίζει".

Σχετικά με το αμυντικό πρόβλημα που παρουσιάζει η ΑΕΚ στα παιχνίδια της, ο κεντρικός αμυντικός της "Ενωσης" είπε: "Το θέμα δεν είναι η τετράδα στην άμυνα, αλλά η συνολική αμυντική λειτουργία. Δεχόμαστε εύκολα γκολ, αλλά αυτό οφείλεται στην έλλειψη συγκέντρωσης. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να έχουμε ψυχραιμία και καθαρό μυαλό. Μόνο έτσι θα βγούμε με ψηλά το κεφάλι από το γήπεδο".

Δεν υπάρχουν σχόλια: