Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Πρώτος που παίρνει την ευθύνη είναι ο προπονητής, παραδέχεται ο Νιόπλιας



Την ευθύνη της ήττας από την Κοπεγχάγη ανέλαβε ο Νίκος Νιόπλιας, ο οποίος προσπάθησε να βρει τους λόγους που η ομάδα του δεν πήγε καλά, στο δεύτερο φετινό ευρωπαϊκό της παιχνίδι. Ο προπονητής του «τριφυλλιού» στάθηκε και στη δήλωση του Νικόλα Πατέρα σχετικά με ριζικές αλλαγές στην ομάδα.

«Υποθετικά δεν μιλάμε. Αφού με ρωτάνε αν και υπάρχει θέμα δικό μου, αφού χρησιμοποίησε το όνομα μου και έτσι απαντάω και ο πρώτος που παίρνει την ευθύνη είναι ο προπονητής. Αλλά είναι εντελώς διαφορετικά. Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα. Για 20 - 25 λεπτά δεν ήμασταν κακοί στην αρχή. Είχαμε τον έλεγχο του παιχνίδιου και μετά την επίτευξη του γκολ δεν αντιδράσαμε καθόλου. Μετά την αποβολή δεν θεωρώ ότι υπήρξε καθόλου παιχνίδι μετά».

Για το γεγονός ότι οι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν πατάνε περιοχή, είπε:

«Πώς μπαίνουν τα γκολ... Ποιος τα βάζει... Με αριθμούς δεν μιλάμε στο ποδόσφαιρο. Αν μου πεις ότι η άμυνα σου έχει πρόβλημα θα σου πω ότι φάγαμε 16 γκολ τη περασμένη σεζόν έχοντας τη καλύτερη άμυνα. Για μένα πατάει περιοχή. Εγώ δεν θα συμφωνήσω για την περυσινή χρονιά. Θα πρέπει να συμφωνήσω. Μπορείς να μου πεις για το σημερινό παιχνίδι. Δεν κάναμε κάποια φάση. Κανονικά θα έπρεπε να πατάνε στη περιοχή και ο Νίνης, και ο Γκαρσία και ο άλλος χαφ».

Για τη γενικότερη εικόνα της ομάδας:

«Πάντα προβληματίζεσαι και μια ήττα σε προβληματίζει πάρα πολύ και όταν κάνεις πολλά λάθη ακόμα περισσότερο. Βέβαια και μια νίκη σε προβληματίζει. Εγώ πιστεύω ότι ξεκινήσαμε καλά και πάθος είχαμε και διάθεση από εκεί και πέρα το ματς για εμάς δεν ήταν καλό. Δεν μετράει το πάθος από τα φάουλ, μπορεί να μετρήσει από μια χαμένη μπαλιά. Από το αν κάποιος κάνει ένα φάουλ μπορείς να το θεωρήσεις και βλακεία. Για μένα είναι δύσκολο όπως και για πολλούς προπονητές που έχουν πολλούς παίκτες στο Μουντιάλ.

» Για αυτό και δεν έχουμε καταφέρει να φτιάξουμε ένα κορμό. Υπάρχει και απόκλιση στη φυσική μας κατάσταση. Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν όλες οι ομάδες. Γι' αυτό και γίνονται αλλαγές. Είμαι ένας προπονητής που μου αρέσει να έχει έναν κορμό και να κάνει μια-δυο αλλαγές ανάλογα με το παιχνίδι. Δεν είμαστε στο ίδιο επίπεδο όλοι. Αργεί κάποιος να φορμαριστεί όταν υπάρχει αυτό το πρόβλημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: