Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Να ξεσπάσει στους Κροάτες

Τη νίκη που θα αποτελέσει βάλσαμο στις πληγές των τελευταίων εβδομάδων θα επιδιώξει το βράδυ της Πέμπτης στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ με αντίπαλο τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ.
Ενδεχόμενη επιτυχία επί των Κροατών θα δώσει στους Θεσσαλονικείς σημαντικό πλεονέκτημα για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League, ενώ παράλληλα θα αποτελέσει και την καλύτερη τονωτική ένεση ενόψει και του μεγάλου κυριακάτικου ντέρμπι με τον Άρη.

Πρώτη φορά με Κροάτες
Ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει για πρώτη φορά στην ευρωπαϊκή του ιστορία ομάδα από την Κροατία και φυσικά άπαντες στο "στρατόπεδο" του "Δικεφάλου του Βορρά" ελπίζουν ότι θα φύγουν με το χαμόγελο στα χείλη ύστερα από το σφύριγμα της λήξης.
Οι παίκτες του Παύλου Δερμιτζάκη έκαναν θετική αρχή με το 1-1 στην έδρα της Κλαμπ Μπριζ και δηλώνουν αποφασισμένοι για το τρίποντο κόντρα στον Άντε Ρουκάβινα και την παρέα του.
Η Ντιναμό, ως Κροάσια, είχε βρεθεί στον δρόμο του Ολυμπιακού τη σεζόν 1998-99 για το Champions League, με τους Πειραιώτες να επικρατούν 2-0 στο ΟΑΚΑ και να αποσπoύν το 1-1 στο Ζάγκρεμπ, που τους έφερε στην οκτάδα της διοργάνωσης.
Στόχος, λοιπόν, του ΠΑΟΚ είναι να επικρατήσει κι αυτός του κροατικού συλλόγου και να βάλει γερά θεμέλια πρόκρισης στους "32" του Εuropa League, κάνοντας παράλληλα και ένα νέο ξεκίνημα ύστερα από τα συνεχή αρνητικά αποτελέσματα στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Επιστρέφει και ξεκινά ο Μουσλίμοβιτς
Σε ότι αφορά τα πλάνα του Δερμιτζάκη, ο Έλληνας τεχνικός προσανατολίζεται στο να χρησιμοποιήσει στην κορυφή της επίθεσης τον επανακάμψαντα από τραυματισμό, Ζλάταν Μουσλίμοβιτς.
 Ο Βόσνιος φαίνεται ότι θα προτιμηθεί από τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη, ενώ στην ενδεκάδα επιστρέφει και ο Μπρούνο Τσιρίλο, που θα είναι ο παρτενέρ του Κοντρέρας στο κέντρο της άμυνας.
Ο Κρέσιτς διατηρείται κάτω από τα δοκάρια, Λίνο και Μπουσαϊντί θα είναι τα ακραία μπακ, με τους Γκαρσία και Βιτόλο σε ρόλο αμυντικών χαφ και τον Ίβιτς να οργανώνει το παιχνίδι.
Τέλος, ο Μουσλίμοβιτς θα έχει δεξιά και αριστερά του τους Βιεϊρίνια και Ελ Ζαρ αντίστοιχα.

Αναλυτικά η αποστολή: Χαλκιάς, Kρέσιτς, Κουτσιανικούλης, Μαλεζάς, Παπάζογλου, Σαλπιγγίδης, Φωτάκης, Μπουσαϊντί, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Ελ Ζαρ, Γκαρσία, Ίβιτς, Λίνο, Μουσλίμοβιτς, Σνάουτσνερ, Βιεϊρίνια, Βιτόλο και Ζουέλα.
Πλήρης η Ντιναμό
Από την πλευρά τους, οι Κροάτες στοχεύουν στο διπλό, το οποίο θα τους καταστήσει αδιαφιλονίκητο φαβορί για την πρώτη θέση του ομίλου, αφού στην πρεμιέρα είχαν επικρατήσει της Βιγιαρεάλ.
Άντε Ρουκάβινα και Ιγκόρ Μπίσκαν επιστρέφουν στο γνώριμο γι' αυτούς ελληνικό έδαφος, αμφότεροι με θητεία στον Παναθηναϊκό και αναμένεται να ηγηθούν των προσπαθειών της ομάδας του Ζάγκρεμπ για ένα θετικό αποτέλεσμα.
Ο Βαχίντ Χαλίλχοντζιτς αναμένεται να παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα, καθώς δεν αντιμετωπίζει προβλήματα και αυτή θα αποτελείται πιθανότατα από τους: Κέλαβα, Βρσάικο, Κουφρέ, Τονέλ, Μπίσκαν, Μπαντέι, Αντέμι, Τόμεσακ, Μοράλες, Σαμίρ και Ρουκάβινα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: