Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Διάβολοι έτοιμοι για νταμπλ!

Δεν έβγαλε μάτια με την απόδοση της, αλλά ακόμα και έτσι δεν είχε πρόβλημα! Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επικράτησε εύκολα με 2-0 της Άρσεναλ στο «Όλντ Τράφορντ» και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας, βάζοντας τις βάσεις για το νταμπλ!
Η Άρσεναλ ήταν αυτή που μπήκε πιο δυνατά, έχοντας την κυκλοφορία της μπάλας και φτάνοντας πιο συχνά στην αντίπαλη εστία, όμως η... μουδιασμένη Γιουνάιτεντ ήταν αυτή που είχε την πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι όταν η κεφαλιά του Ράφαελ στο 15' έφυγε άουτ. Οι Λονδρέζοι συνέχισαν να έχουν την πρωτοβουλία και την κατοχή της μπάλας, όντας όμως αρκετά φλύαροι και στο 28' είδαν τους γηπεδούχους να μπαίνουν μπροστά στο σκορ έπειτα από πολύ καλή αντεπίθεση. Ο Ρούνεϊ σέντραρε για τον Τσιτσαρίτο και ο Μεξικανός με κεφαλιά ανάγκασε τον Αλμούνια σε δύσκολη απόκρουση. Το κακό για την Άρσεναλ ήταν ότι ο Φάμπιο πήρε το ριμπάουντ και σε κενή εστία έκανε το 1-0! Το ημίχρονο έληξε με αυτό το σκορ καθώς τόσο η κεφαλιά του Φαν Πέρσι στο 33' όσο και το σουτ του Νασρί στο τέλος δεν βρήκαν στόχο.

Μέσα σε ένα λεπτό, το παιχνίδι έλαβε τέλος! Στο 48' ο Φαν Ντερ Σαρ απέκρουσε το σουτ του Κονσιελνί σε μία σπουδαία φάση για την Άρσεναλ και στην εξέλιξη του αγώνα, η Γιουνάιτεντ έβγαλε αντεπίθεση κάνοντας το 2-0 με φαλτσαριστή κεφαλιά του Ρούνεϊ!

Η συνέχεια είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, με την Άρσεναλ να απειλεί με μακρινά σουτ των Φαν Πέρσι, Νασρί και Ροσίτσκι αλλά και να έχει πολύ καλή ευκαιρία με τον Γουίλσιρ στο 75' και τον Σαμάκ στο 76' να μειώσει, αλλά στην πρώτη περίπτωση η μπάλα έφυγε άουτ και στην δεύτερη «μίλησε» ο Φαν Ντερ Σαρ. Στο 80' ο Τζουρού τραυματίστηκε σοβαρά και αποχώρησε με φορείο μετά από πέντε λεπτά, η Άρσεναλ συνέχισε με δέκα παίκτες καθώς είχε κάνει όλες τις αλλαγές, ενώ ο Ρούνεϊ και ο Τσιτσαρίτο είχαν τρεις πολύ καλές στιγμές για να ανεβάσει το δείκτη του σκορ. Το 2-0 παρέμεινε, η Γιουνάιτεντ γιόρτασε την πρόκριση στα ημιτελικά σε ένα παιχνίδι όπου κέρδισε εύκολα παρότι δεν έβγαλε μάτια και πλέον είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του Κυπέλλου ενώ έχει και το ελαφρύ προβάδισμα και για το πρωτάθλημα.  Στα θετικά, η επανεμφάνιση του Βαλέντσια μετά τον σοβαρό τραυματισμό, με τον Λατινοαμερικανό να παίζει σε όλο το δεύτερο μέρος.

Από την μεριά της, η Άρσεναλ είπε αντίο και στο τρίτο στόχο της σε δύο εβδομάδες! Το Λιγκ Καπ ανήκει στην Μπέρμιγχαμ, η Μπαρτσελόνα πέταξε έξω τους Λονδρέζους από το Champions League, η Γιουνάιτεντ την απέκλεισε από το κύπελλο ενώ μόνο στο πρωτάθλημα είναι ζωντανή, αλλά με τον loser χαρακτήρα που βγάζει, δύσκολα δεν θα πει αντίο και σε αυτό…

Το πρόγραμμα των προημιτελικών του Κυπέλλου Αγγλίας:

Σάββατο, 12/3

Μπέρμιγχαμ-Μπόλτον 2-3
(38’ Ζερόμ, 80' Φίλιπς - 21’ Ελμάντερ, 66’ πέν. Ντέιβις 90’ Λι)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Άρσεναλ 2-0
(28' Φάμπιο, 49' Ρούνεϊ)

Κυριακή, 13/3

Στόουκ-Γουέστ Χαμ (16:00)
Μάντσεστερ Σίτι-Ρέντινγκ (18:45)

Δεν υπάρχουν σχόλια: