Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Ο... Σαλονικιός έχει σφυγμό!

Μετά το «Βικελίδης» και την Τούμπα, ο Παναθηναϊκός πέρασε και από το Καυτανζόγλειο. Οι «πράσινοι» καθάρισαν 3-1 τον ελλιπέστατο Ηρακλή με πρωταγωνιστές «Πετρογκόλ»(2), Σισέ και έδειξαν... σημάδια ζωής!
Ενδεκάδα ανάγκης
Έχοντας να διαχειριστεί σχεδόν μια… ντουζίνα προβλήματα ο Γιώργος Παράσχος κατέβασε την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα. Εξάλλου, ο Έλληνας τεχνικός δεν υπολόγιζε τους τραυματίες Κατσαμπή, Κατσικά, Ηλιάδη αλλά και τους τιμωρημένους Χοσέμι, Γιάκομπ, Σολτάνι και Γκαρσία.
Έτσι, λοιπόν, κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Ελευθερόπουλος, δεξιά ο Αραμπατζής, αριστερά ο Λίμα και ο Κυριαζής με τον Παπαστεριανό στο κέντρο της άμυνας. Η τριάδα στον άξονα αποτελούνταν από Μάρα, Κανακούδη και Ντάνι, αριστερό «φτερό» τον Ζερκά, δεξί τον Μαχόπ και στην κορυφή της επίθεσης ο Ζοέλ Επαλέ σε σύστημα 4-3-3.
Πρεμιέρα για 4-4-2
Για πρώτη φορά από την μέρα που ανέλαβε τον Παναθηναϊκό, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα επέλεξε από την αρχή το 4-4-2, αφήνοντας στην άκρη το αγαπημένο του 4-3-3. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Τζόρβας, δεξιά ο Βύντρα, αριστερά ο Σπυρόπουλος και ο Καντέ με τον Σαριέγκι κεντρικό αμυντικό δίδυμο.
Κατσουράνης και Ζιλμπέρτο κεντρικά χαφ, αριστερό ο Καραγκούνης, δεξί ο Μαρίνος και στην κορυφή ο Σισέ με τον Πετρόπουλο. Οι δύο φορ του «τριφυλλιού» είχαν εντολή ανάλογα την φάση να παίζει ο ένας λίγο πιο πίσω από τον άλλον.
«Πράσινη» αρχή, φινάλε με… ροπαλιά!
Καλύτερα αρχή δεν θα μπορούσε να φανταστεί ο Παναθηναϊκός. Αυτό που ακριβώς ήθελε να πάρει από το επιθετικό του δίδυμο ο Φερέιρα το πήρε με το… καλημέρα. Μόλις στο 4’ Σισέ και Πετρόπουλος συνεργάστηκαν άψογα, ο Γάλλος έκανε σούπερ προσπάθεια από δεξιά και ο Έλληνας φορ έκανε καλά αυτό που ξέρει από οτιδήποτε άλλο. Τελείωσε ιδανικά την σέντρα  με κεφαλιά… ψαράκι και άνοιξε το σκορ για τους πρωταθλητές.
Οι «πράσινοι» μέχρι το πρώτο ημίωρο πατούσαν καλύτερα μέσα στο γήπεδο, είχαν κάποιες μικρό-ευκαιρίες πέρα από το γκολ αλλά η αμυντική του τετράδα σε κάποιες στιγμές φαινόταν… ευάλωτη όπως στο τετ-α-τετ που χάνει στο 8’ ο Μάρα.
Από το 30’ και έπειτα οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν, προσπάθησαν να φέρουν το ματς στα ίσια και στο 36’ ο Αραμπατζής εκμεταλλεύθηκε τον τραυματισμό του Σπυρόπουλου(θα μπορούσε να κάνει fair play ο παίκτης του Ηρακλή) και ο Μαχόπ από το ύψος της μικρής περιοχής ισοφάρισε.
Μάλιστα, οι «κυανόλευκοι» έφτασαν μια ανάσα από το να φέρουν… τούμπα το ματς στο φινάλε. Ο Ιωαννίδης που αντικατέστησε τον Σπυρόπουλο έκανε πάσα στον… Επαλέ αλλά ο Τζόρβας έβγαλε το τετ-α-τετ με τον Καμερουνέζο.
«Καθάρισε» με τριάρα
Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός έκανε… copy-paste το ξεκίνημα του ματς. Γρήγορο γκολ, ξανά από συνεργασία Σισέ-Πετρόπουλου. Ο «Πετρογκόλ» σημείωσε το 2-1 στο 51’ και από εκεί και πέρα τα πράγματα ήταν εύκολα για τους «πράσινους» κόντρα σε έναν Ηρακλή που δεν είχε τρόπο να απειλήσει.
Ο Φερέιρα γύρισε το σύστημα σε 4-2-3-1 με τον Λάζαρο αντί του Πετρόπουλου ενώ ο Παράσχος με Καϊτά και Ρόμπλες προσπάθησε να βρει λύση στο δημιουργικό κομμάτι. Προδόθηκε, όμως, ξανά από την άμυνα του. Ο Ελευθερόπουλος… κέρασε το 3-1 στον Χριστοδουλόπουλο και το παιχνίδι επί της ουσίας τελείωσε στο 83’.
MAN OF THE MATCH: Πρωταγωνιστής του Παναθηναϊκού στο αποψινό πέρασμα από το Καυτανζόγλειο δεν ήταν άλλος από τον Αντώνη Πετρόπουλο. Ο Έλληνας στράικερ που παίρνει τις ευκαιρίες με το… σταγονόμετρο λόγω Σισέ, δικαίωσε τον Φερέιρα για το 4-4-2 που επέλεξε. Είχε εξαιρετική συνεργασία με τον Γάλλο, βρίσκοντας δύο φορές τον δρόμο προς τα δίχτυα με υποδειγματικά τελειώματα.
ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Μπορεί το προσωπικό του κοντέρ να έμεινε σταματημένο στα 18 γκολ αλλά ο Τζιμπρίλ Σισέ απόψε έδειξε πόσο καλά μπορεί και να προσφέρει εκτός από το να «εκτελεί». Με δύο… μπούκιες «έφτιαξε» τον Πετρόπουλο. Εξαιρετική σέντρα και προσπάθεια στο πρώτο γκολ, εξίσου καλή ενέργεια και στο δεύτερο. Από τα δικά του πόδια ξεκινά και το τρίτο γκολ.
ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η παιδική αντίδραση της άμυνας του Ηρακλή και στις τρεις φάσεις που ο Παναθηναϊκός βρίσκει δίχτυα. Μάλλον οι αμυντικοί του «γηραιού» είχαν αφήσει το μυαλό τους στο «διπλό» επί του Άρη.
Η ΓΚΑΦΑ:  Μιλάμε για γκάφες ολκής που τελικά, όμως,  δεν στοίχισαν ούτε στον Παναθηναϊκό αλλά ούτε και στον Ηρακλή. Λάθη από αυτά που δεν γίνονται. Ένα του Ιωαννίδη στο φινάλε του πρώτου μέρους με μεγαλοπρεπέστατο… τσαφ που βγάζει μόνο τον Επαλέ απέναντι στον Τζόρβα και ένα του Κυριαζή στο 56’ που πήγε να «γράψει» τον Ελευθερόπουλο
ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Κατά έναν περίεργο τρόπο κατάφερε να εκνευρίσει τους ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων. Κατά τα άλλα δεν αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα ο Τριτσώνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: