Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Προτιμά Ισπανία ο Χιμένεθ

Αφοσιωμένος στην ΑΕΚ μέχρι την λήξη του συμβολαίου του είναι ο Μανόλο Χιμένεθ αλλά δεν κρύβει ότι θα προτιμούσε την επιστροφή στην Ισπανία! Ο Ισπανός τεχνικός της «Ένωσης» μίλησε στην έκδοση «cincodias».

Αναλυτικά η συνέντευξη του:

Σε σύγκριση με το ισπανικό πρωτάθλημα, σε ποιο επίπεδο είναι το ελληνικό;
"Είναι ένα άλλο πρωτάθλημα, διαφορετικό. Οι δύο πρώτες ομάδες έχουν πολύ μεγαλύτερο μέρος μπάτζετ. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός εάν έπαιζαν στην Ισπανία θα τερμάτιζαν πάνω από την μέση. Το παιχνίδι έχει γενικά χαμηλότερη ποιότητα αλλά όλοι εδώ έχουν μεγάλο πάθος για το ποδόσφαιρο."

Πως αποφάσισες αναλάβεις την ΑΕΚ;
"Υπήρχαν κάποιες ελκυστικές προσφορές από την Ισπανία. Η ΑΕΚ που είναι η τρίτη ομάδα στην Ελλάδα, ήρθε και παρόλο που υποφέρει απο οικονομικά προβλήματα, έχει ένα ενδιαφέρον έργο σε μακροπρόθεσμη βάση. Δεδομένο ότι δεν είχα πρόταση στα χέρια μου αποφάσισα να πάω στην ΑΕΚ που θα ήταν μια εμπειρία."

Για τα έργα αυτά χρειάζεται όμως μια μακροπρόθεσμη δέσμευση...
"Αυτή την στιγμή έχω συμβόλαιο και είμαι ενθουσιασμένος να το τηρήσω… Μετά θα δούμε. Στόχος μου είναι να τελειώσει αυτή η χρονιά και στη συνέχεια να αφιερώσω περισσότερο χρόνο και στο έργο των Ακαδημιών."

Θα ήθελες να συνεχίσεις να δουλεύεις στο εξωτερικό ή να επιστρέψεις στην Ισπανία;
"Δίχως καμία αμφιβολία θα προτιμούσα να επιστρέψω στην Ισπανία. Αλλά αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι εδώ περνάω μια μεγάλη εμπειρία καθώς χρειάζεται να προσαρμοστώ σε άλλους τρόπους, άλλη κουλτούρα και είναι εξαιρετικά πολύτιμο για την καριέρα μου."


Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος



 




Δεν υπάρχουν σχόλια: