Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Τα 5 ανοιχτά μέτωπα της ΑΕΚ!!

Παρά την απόκτηση τριών παικτών (Σιαλμάς, Κοντοές και Μπουγαΐδης) οι εκκρεμότητες στην Ενωση είναι σημαντικές. Γράφει ο Βαγγέλης Αρναούτογλου.
Τα 5 ανοιχτά μέτωπα της ΑΕΚ
Τον κ. Μανόλο Χιμένεθ θα περιμένει αύριο (Πέμπτη 16/6) στο γραφείο του ο κ. Σταύρος Αδαμίδης προκειμένου να ληφθούν καίριες αποφάσεις για την προώθηση του μεταγραφικού σχεδιασμού της ομάδας και άλλων θεμάτων που θεωρούνται άκρως σημαντικά για την κιτρινόμαυρη διοίκηση.
Από την ημέρα που ολοκληρώθηκαν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της ΑΕΚ ως και σήμερα έχει κυλήσει αρκετό νερό στο αυλάκι. Εχουν γίνει διαπραγματεύσεις, έχουν αποκτηθεί τρεις ποδοσφαιριστές (Σιαλμάς, Κοντοές και Μπουγαΐδης) αλλά οι εκκρεμότητες είναι περισσότερες και μάλλον πιο σημαντικές. Ιδού τα ανοιχτά θέματα:
1. Οι ποδοσφαιριστές που θα απομακρυνθούν
Το ρόστερ της ΑΕΚ είναι υπεράριθμο καθώς ποδοσφαιριστές που δεν υπολογίζονται αρνούνται να λύσουν τα συμβόλαιά τους (περιπτώσεις Γιάχιτς, Νταντόμο και Γκερέιρο), ενώ για άλλους (Σάχα, Αργυρίου, Γκέντζογλου, Ντρπιτς, Ματεντζίδη, Ιντζόγλου, Αγκιριμπά, Λεονάρντο, Ρίκκα, Μπερνς και Μπαχά) δεν έχει παρθεί ακόμα η απόφαση για το αν θα παραμείνουν ή όχι στην Ένωση.
2. Οι ανανεώσεις συμβολαίων
Η ΑΕΚ περιμένει τις απαντήσεις των Νίκου Λυμπερόπουλου και Τραϊανού Δέλλα ενώ ετοιμάζει την τελική πρότασή της προς στον Κώστα Μανωλά. Υπάρχει αισιοδοξία για αίσιο τέλος και στις τρεις υποθέσεις, ωστόσο πρέπει να προετοιμαστεί και το έδαφος για την περίπτωση που μία, ή δύο ή και τρεις οδηγηθούν σε ναυάγιο.
3. Η ισπανική αγορά
Ο κ. Χιμένεθ είχε την εν λευκώ διαχείριση των μεταγραφικών υποθέσεων στην ισπανική αγορά, άλλωστε αυτός ήταν και ένας από τους όρους που έθεσε ώστε να παραμείνει στην ομάδα. Θέλει να φέρει στην ΑΕΚ τρεις παίκτες από τη Σεβίλλη, συγκεκριμένα τον 21χρονο κεντρικό αμυντικό Χουάν Κάλα, τον 23χρονο εξτρέμ Χοσέ Κάρλος και τον 23χρονο μεσοεπιθετικό Λαουάρο Ακόστα ο οποίος προορίζεται για αντι-Σκόκο. Ο κ. Αδαμίδης περιμένει να μάθει το κόστος δανεισμού ή αγοράς καθενός εξ αυτών ώστε να αποφασίσει τον τρόπο με τον οποίο η κιτρινόμαυρη ΠΑΕ θα προσεγγίσει επισήμως τη Σεβίλλη.
4. Το ξεκαθάρισμα λογαριασμών
Υποτίθεται ότι ο κ. Χιμένεθ συνεχίζει στην ΑΕΚ και την ερχόμενη περίοδο. Κι όμως ο ισπανός τεχνικός, ως άλλος ντελάλης, δεν σταματά να «φωνάζει» και να ενημερώνει τους συμπατριώτες του ότι είναι διαθέσιμος εφόσον προκύψει πρόταση από ομάδα της Πριμέρα Ντιβισιόν. Στο αυριανό ραντεβού ο κ. Αδαμίδης θα του θυμίσει ότι δεσμεύεται με συμβόλαιο και θα του εξηγήσει ότι την επόμενη φορά που θα προβεί σε ανάλογες δηλώσεις , θα του υποβληθεί βαρύ χρηματικό πρόστιμο. «Αυτό το πράγματα πρέπει να τελειώσει, δεν μπορεί να είναι προπονητής στην ΑΕΚ και να αυτοπροτείνεται στους Ισπανούς. Αν θέλει να φύγει, τότε να μας το πει» λένε στην ΠΑΕ.
5. Οι παίκτες από τη β' ομάδα και οι ακαδημίες
Ο κ. Χιμένεθ πρέπει να αποφασίσει για το ποιοι εκ των Κλωναρίδη, Αμπντουραχμάνι, Φροξυλιά, Καλαμιώτη, Νικόλτση, Τσαμουρλίδη, Κ. Μανωλά (ο γιος του Στέλιου), Νούμπερετ, Εγγλέζου και Ρομπς θα ακολουθήσουν την προετοιμασία της ομάδας και ποιοι θα πρέπει να παραχωρηθούν ως δανεικοί για να πάρουν παιχνίδια σε υψηλότερο επίπεδο. Πρόκειται για τους δέκα παίκτες που έχει ξεχωρίσει ο Ισπανός από την ομάδα που προπονεί ο κ. Ντανιέλ Μπατίστα. Παράλληλα ο κ. Χιμένεθ οφείλει να παρουσιάσει και ένα σχέδιο αναδιοργάνωσης των ακαδημιών της ΑΕΚ το οποίο είχε υποσχεθεί ότι θα επιμελούταν κατά την περίοδο των διακοπών του στην Ισπανία.
Πηγή: tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: