Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Μετά τα επεισόδια, έρχονται οι «Αγανακτισμένοι»!

Το δρόμο της επιστροφής στην πλατεία Συντάγματος πήραν από το νωρίς το απόγευμα οι «Αγανακτισμένοι» και αφού είχαν προηγηθεί πρωτοφανή επεισόδια με πρωταγωνιστές ομάδες κουκουλοφόρων και αστυνομικούς που έκαναν χρήση δακρυγόνων.

Μετά τα επεισόδια, έρχονται οι «Αγανακτισμένοι»!
Εν αναμονή των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων, οι «Αγανακτισμένοι» δηλώνουν αποφασισμένοι να περιφρουρήσουν τον ειρηνικό χαρακτήρα της διαμαρτυρίας τους.

Από το πρωί χιλιάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί στο Σύνταγμα με στόχο να περικυκλώσουν ειρηνικά τη Βουλή, όπου θα ξεκινούσε η συζήτηση του Μεσοπρόθεσμου.

Η ειρηνική διαμαρτυρία αμαυρώθηκε από τις γνωστές ομάδες κουκουλοφόρων, οι οποίοι επιδόθηκαν σε πετροπόλεμο με τους αστυνομικούς.

Οι τελευταίοι έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών, με αποτέλεσμα για πολλές ώρες η ατμόσφαιρα στην πλατεία να είναι αποπνικτική.

Η αστυνομία προχώρησε σε 18 προσαγωγές και δύο συλλήψεις. Από τους τραυματισμένους αστυνομικούς ένας έχει χάσει τα δάχτυλά του, ενώ ένας δεύτερος κινδυνεύει να χάσει την ακοή του. Τρία ακόμη άτομα έχουν τραυματισθεί.

Πηγή: Tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: