Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Φάμπρεγκας, Σάντσες, Βίγια, Κακά και Αγκουέρο σέρνουν τον χορό

Ιστορίες μεταγραφικής τρέλας στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ να διακινούνται μέσω του... ΤύπουΑκουμπάει η οικονομική κρίση το ποδόσφαιρο; Απ' όσο αφήνει ο διεθνής Τύπος να διαφανεί, μάλλον όχι, καθώς για τα ονόματα που πρωταγωνιστούν στο εφετινό μεταγραφικό παζάρι αναμένεται να αλλάξουν χέρια αρκετά εκατομμύρια ευρώ!

Και αν για τον Κριστιάνο Ρονάλντο, οι φήμες που τον στέλνουν στη Μάντσεστερ Σίτι ξεφεύγουν από τα πλαίσια της λογικής (170 εκατ. ευρώ στη Ρεάλ Μαδρίτης και συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές 24 εκατ. ευρώ), δεν συμβαίνει το ίδιο για τον διεθνή ισπανό μέσο της Αρσεναλ Σεσκ Φάμπρεγκας, τον χιλιανό διεθνή ακραίο επιθετικό της Ουντινέζε Αλέξις Σάντσες, τον ισπανό διεθνή επιθετικό της Μπαρτσελόνα Νταβίντ Βίγια, τον βραζιλιάνο επιθετικό μέσο της Ρεάλ Μαδρίτης Κακά και τον αργεντινό διεθνή επιθετικό της Ατλέτικο Μαδρίτης Σέρχιο Αγκουέρο.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης και Ισπανίας Μπαρτσελόνα συνεχίζει να «φλερτάρει» με τον αρχηγό της Αρσεναλ Φάμπρεγκας, ωστόσο όπως ομολόγησε ο εκτελεστικός διευθυντής των «Κανονιέρηδων» κ. Ιβάν Γκαζίδης «ο Σεσκ έχει ακόμη τέσσερα χρόνια συμβόλαιο με εμάς, οπότε θα διαπραγματευτούμε το ίδιο σκληρά όπως και πέρυσι με τη Μπαρτσελόνα. Αν μας ικανοποιήσει οικονομικά τότε θα το εξετάσουμε σοβαρά». Σύμφωνα με τον ισπανικό Τύπο, οι Μπλαουγκράνα προσφέρουν περίπου 30 εκατ. ευρώ και κάποιους ποδοσφαιριστές ως αντάλλαγμα, ενώ η Αρσεναλ ζητάει 40 εκατ. ευρώ.


Εκτός από την περίπτωση του Φάμπρεγκας, αρκετά δύσκολη μοιάζει και η υπόθεση μεταγραφής του Αλέξις Σάντσες, καθώς με τον άσο της Ουντινέζε, η αξία του οποίου αγγίζει τα 35 εκατ. ευρώ, φλερτάρουν η πρωταθλήτρια Αγγλίας Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η κυπελλούχος Αγγλίας Μάντσεστερ Σίτι. Οι «Πολίτες» του Μάντσεστερ μάλιστα, ενδέχεται να μονομαχήσουν με την Τσέλσι και για τον Νταβίντ Βίγια, σε περίπτωση που η Μπαρτσελόνα εξετάσει το ενδεχόμενο να τον πουλήσει!

Αρκετούς μνηστήρες έχει και ο 21χρονος αργεντινός διεθνής επιθετικός μέσος της Παλέρμο Χαβιέ Παστόρε, τον οποίο απέκτησε η ιταλική ομάδα αντί περίπου έξι εκατ. ευρώ πριν από δύο χρόνια και τώρα η αξία του έχει δεκαπλασιαστεί από τη στιγμή που φέρεται να τον διεκδικούν η Ρεάλ Μαδρίτης, η Τσέλσι και η Μπαρτσελόνα.

Τέλος η ομάδα του κ. Ζοζέ Μουρίνιο, φέρεται να έχει δεχτεί πρόταση ύψους 30 εκατ. ευρώ για να πουλήσει τον Κακά στην Ιντερ, ωστόσο οι μαδριλένοι ζητούν τουλάχιστον δέκα εκατ. ευρώ περισσότερα. Παράλληλα περιμένει την απάντηση του επιθετικού της συμπολίτισσάς της Ατλέτικο Μαδρίτης Σέρχιο Αγκουέρο για το αν θα συνεχίσει την καριέρα του στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου». Οι «Ροχιμπλάνκος» έχουν πρόταση για πώληση του αργεντινού διεθνή επιθετικού και από τη Γιουβέντους, ωστόσο όπως λέει ο προπονητής τους κ. Γκρεγκόριο Μανθάνο «πρέπει να ακολουθήσουμε τους νόμους της αγοράς, οπότε αν είναι να πουληθεί, ας πάει στη Ρεάλ για 45 εκατ. ευρώ και όχι σε άλλη ομάδα με 25 εκατ. ευρώ».

Μέχρι στιγμής πάντως, οι «μεγάλες» μεταγραφές παραμένουν σε επίπεδο βολιδοσκοπήσεων και διαπραγματεύσεων. Προφανώς είναι ζήτημα χρόνου να σκάσει η πρώτη… βόμβα και να ξεκινήσει το γαϊτανάκι των ευρωπαϊκών μεταγραφών…

Δεν υπάρχουν σχόλια: