Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

"Φεύγω και μετάνιωσα που ήρθα στην Καβάλα"...

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο Σταύρος Ψωμιάδης μίλησε μεταξύ άλλων για τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση να αποχωρήσει η οικογένεια του από την Καβάλα και τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τη δικαστική μάχη που δίνουν οι "αργοναύτες" για να παραμείνουν στη Super League.
"Φεύγω και μετάνιωσα που ήρθα στην Καβάλα"...
"Από την Τρίτη το βράδυ έχω παραδώσει με πληρεξούσιο τις μετοχές, τόσο τις δικές μου, όσο και της αδερφής μου στον πρόεδρο του Ερασιτέχνη, κ. Χρήστο Ρέμμο. Από εδώ και πέρα ότι θέλετε θα μιλάτε μαζί του. Από ότι με έχει πληροφορήσει ήδη έχουν μεταβιβαστεί οι μετοχές μας σε άλλον".
Σε ερώτηση για το τι θα γίνει με το υπόλοιπο 80% των μετοχών, μιας και ο ίδιος και η αδερφή του κατείχαν μόλις το 20%, τόνισε: "Δεν τους ξέρω τους άλλους μετόχους, ούτε τους γνωρίζω, ούτε τους έχω δει ποτέ".
Κάνοντας δε ένα μίνι απολογισμό, είπε γι’ αυτά τα τέσσερα χρόνια που βρέθηκε στο τιμόνι της Καβάλας: "Όταν ανέλαβα την ομάδα βρίσκονταν στο χείλος του γκρεμού, χρωστούσε στο ΙΚΑ και παντού. Τότε ο δήμαρχος, μαζί με κάποιους άλλους μου είχαν πει να έρθω και να βοηθήσω. Είχαμε σε αυτά τα χρόνια διαδοχικές ανόδους και δύο παραμονές στη Super League, ενώ χάσαμε την έξοδο στην Ευρώπη στο παρά πέντε.
Δε μπήκαμε στο άρμα κανενός και παίζαμε ομολογουμένως μία από τις καλύτερες μπάλες στην Ελλάδα. Την αξία αυτής της ομάδας δε μπορεί να την αμαυρώσει κανείς. Πλέον η ομάδα δε χρωστάει σε κανέναν, παίρνει φορολογική ενημερότητα σε πέντε λεπτά και είναι από τις ελάχιστες για να μην πω η μόνη κερδοφόρα στην κατηγορία".
Σχετικά με το μέλλον της ομάδας, είπε: "Αυτή τη στιγμή η ομάδα δε χρωστά ούτε ένα ευρώ και δε χρειάζεται κάποιον επενδυτή, αφού με τα χρήματα που θα πάρει από τους χορηγούς και από τα δικαστήρια θα πορευτεί άνετα. Έχω αφιερώσει τέσσερα χρόνια από τη ζωή μου γι’ αυτή την ομάδα για να βρίσκεται στη Super League και δεν έχω δώσει το παραμικρό δικαίωμα. Δυστυχώς κάποιοι μάχονται την ομάδα επειδή εγώ έχω το όνομα Ψωμιάδης. Στο δικαστήριο με έσερναν με τις χειροπέδες και άκουγα πράγματα απίστευτα. Με κατηγόρησαν ότι έπαιζα στοίχημα και εγώ δεν έχω ακουμπήσει ούτε κουπόνι. Σε τόσες χιλιάδες σελίδων δικογραφία ούτε μία φορά αναφέρεται το όνομα μου. Ελάτε στη θέση μου. Έχω θιχτεί σαν άνθρωπος από όλη αυτή τη διαπόμπευση".
Για το εάν πιστεύει πως η ομάδα θα δικαιωθεί, απάντησε: "Πιστεύω στον Θεό και στο δίκιο και εμείς θα κερδίσουμε όλες τις δίκες και θα παίξουμε στη Super League επειδή το δίκιο είναι με το μέρος μας. Θα δείτε πως τους δικαστικούς αγώνες θα τους κερδίσουμε".
Αναφορικά με τους παίκτες που έχουν κάνει προσφυγή ή έχουν αποχωρήσει, τόνισε: "Έχουμε πάει στη FIFA για τον Ντουγκλάο και περιμένουμε την απόφαση. Ο Αμπντούν πάτησε στο ότι για μία μέρα δεν είχαμε πιστοποιητικό συμμετοχής, ενώ όσον αφορά στον Ονουάτσι, πιστεύω ότι θα δικαιωθούμε".
Ερωτηθείς αν θα παρακολουθεί πλέον από τις κερκίδες τα ματς της Καβάλας, αποκρίθηκε: "Μετά από όσα έγιναν, ούτε στο γήπεδο θέλω να πηγαίνω, ούτε να βλέπω ποδόσφαιρο. Έχω μετανιώσει που ήρθα, όχι μόνο στην Καβάλα, αλλά και στην Ελλάδα γενικότερα, μετά τις σπουδές μου".

Δεν υπάρχουν σχόλια: