Το άστρο του Μάικ Μπράμος ανατέλλει και σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του gazzetta.gr, ο Ολυμπιακός παρακολουθεί στενά την περίπτωση του θέλοντας να τον αποκτήσει από την Γκραν Κανάρια.
Ο Ελληνοαμερικάνος περιφερειακός αποφοίτησε πριν από δυο καλοκαίρια και αναζήτησε ομάδα στην πατρίδα τω προγόνων του για να κάνει τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα. Είχε προταθεί σε αρκετές ελληνικές ομάδες με λίγα χρήματα, αλλά το ρίσκο να τον εμπιστευτεί το πήρε ο Αργύρης Πεδουλάκης για το Περιστέρι.

Οι εμφανίσεις του ήταν πολύ καλές και ανέβασε την αξία του τόσο ώστε τράβηξε τα βλέμματα της φιλόδοξης Γκραν Κανάρια από την Ισπανία. Αγωνίστηκε σε 36 ματς συνολικά στο πρωτάθλημα και είχε 6,2 πόντους με 38% στα τρίποντα αφήνοντας καλές εντυπώσεις με το διαρκώς βελτιωμένο παιχνίδι του.

Η πρόσκληση του Ηλία Ζούρου στην Εθνική του ανέβασαν την αυτοπεποίθηση και μετά τις πολύ καλές επιδόσεις του στα φιλικά παιχνίδια (είχε 5,4 πόντους σε 11 αγώνες) αποτελεί βασικό στέλεχος της «επίσημης αγαπημένης». Η ικανότητα του άλλωστε, να απειλεί συνεχώς το αντίπαλο καλάθι με μακρινά σουτ, αλλά να είναι και πολύ αξιόπιστος αμυντικά, τον καθιστούν αυτόματα αγαπημένο παίκτη για κάθε προπονητή.

Στο συμβόλαιο του με την Γκραν Κανάρια υπήρχε μικρό buy out, η διορία για την καταβολή του όμως, έληξε. Σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr, ο Ολυμπιακός θέλει να εντάξει τον Μπράμος στο ρόστερ του για να ενισχύσει την περιφερειακή του γραμμή με έναν ρολίστα πολυτελείας που έχει τα φόντα να αναδεχθεί σε πρωταγωνιστή. Άλλωστε, είναι μόλις 24 ετών και αγωνίζεται δυο χρόνια επαγγελματικό μπάσκετ.

Σε μια πρόσφατη συνέντευξη του μάλιστα, στη ισπανική εφημερίδα «La Provincia» δήλωσε ότι οι προσδοκίες του από την νέα σεζόν είναι πολύ μεγαλύτερες θέλοντας να αγωνίζεται περισσότερο. Όπως τόνισε σε ερώτηση του δημοσιογράφου για την καριέρα του στην Γκραν Κανάρια «περιμένω να έχω μεγαλύτερο ρόλο. Πέρσι ήταν η πρώτη μου σεζόν στην ACB και μου πήρε λίγο χρόνο να συνηθίσω στο υψηλό επίπεδο. Έπαιζα επίσης, πίσω από τον Τζέισι Κάρολ, την αξία ου οποίου όλοι γνωρίζουν. Με βοήθησε βέβαια, να βελτιωθώ. Φυσικά, πιστεύω ότι ο ρόλος μου στην ομάδα πρέπει να μεγαλώσει και ελπίζω να κάνω το βήμα παραπάνω».

Αν δεν καταφέρουν οι «ερυθρόλευκοι» να κάνουν το κόλπο γκρόσο και να τον αποκτήσουν το φετινό καλοκαίρι, δεν πρόκειται να εγκαταλείψουν την περίπτωση. Τον έχουν προσεγγίσει και θέλουν να τον «καπαρώσουν» για να πιάσει λιμάνι το επόμενο καλοκαίρι, όταν και λήγει το συμβόλαιο του με την Γκραν Κανάρια.