Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

"Δεν κάνουμε μεταγραφές, δεν υποθηκεύουμε το μέλλον"...

Ο Παντελής Κωνσταντινίδης μίλησε κατά την παρουσία του στη Νέα Μεσήμβρια και ξεκαθάρισε ουσιαστικά πως δεν θα γίνουν άλλες μεταγραφές στον ΠΑΟΚ...
"Δεν κάνουμε μεταγραφές, δεν υποθηκεύουμε το μέλλον"...
Aναλυτικά:
Για το αν είναι όλα έτοιμα στη Μεσήμβρια: «Σίγουρα μετακομίζει οριστικά η ομάδα. Ετοιμοι δεν είμαστε 100% αλλά έχουν γίνει όλα τα απαραίτητα για να μπορεί να λειτουργήσει η ομάδα. Ηταν ένας πολύ μεγάλος στόχος, να μεταφερθεί η ομάδα στη Μεσήμβρια για να νιώθει σαν το σπίτι της, να είναι κοντά στις Ακαδημίες και να γίνεται η δουλειά της. Εχουμε πολύ ενθαρρυντικά μηνύματα για το κτίριο που είναι πολύ καλό. Τα σημαντικότερα πράγματα υπάρχουν. Πινελιές απομένουν για να τελειώσει αυτό το έργο. Υπάρχουν τρία γήπεδα για την πρώτη ομάδα. Είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Στα αποδυτήρια είναι όλα φτιαγμένα, λειτουργικα, ευρύχωρα. Θέλαμε να ερχόμαστε εδώ και να είμαστε σαν το σπίτι μας».
Για τις μεταγραφές: «Γίνεται μεγάλη κουβέντα. Βρισκόμαστε σε πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία. Ξεκίνησε το καλοκαίρι ακούγοντας ότι θα φύγουν και θα πουληθούν παίκτες. Οι παίκτες που είναι απαραίτητοι στην ομάδα, υπάρχουν. Μην ξεχνάμε ότι ο Βιεϊρίνια είχε φύγει για όλες τις ομάδες του κόσμου αλλά είναι εδώ. Θεωρούμε πολύ σημαντικό να κρατήσει η ομάδα τους παίκτες που είναι πολύ σημαντικό να τους έχει στο ρόστερ για να μη χαλάσει η καλή χημεία. Θα ήταν πολύ εύκολο να πουλήσουμε 2-3 παίκτες και κανείς δε θα μιλούσε, αλλά δεν θα είχαμε ία ομάδα με την ομοιογένεια».
Εχουν αλλάξει πολύ τα πράγματα στους ελέγχους που γίνονται και στις αδειοδοτήσεις. Εμείς έχουμε κάνει ένα πλάνο από την αρχή ης χρονιάς και είμαστε μέσα σε αυτό το πλάνο. Θα ήταν εύκολο να πάρουμε 2-3 παίκτες χωρίς να σκεφτούμε το αύριο αλλά αυτό δε γίνεται. Θέλουμε να βαδίζουμε με τη σιγουριά ότι θα έχουμε μέλλον. Είδαμε μία ομάδα να αγωνίζεται τις πρώτες αγωνιστικές με πολλές ελλείψεις και όσοι υπάρχουν στην ομάδα ανταποκρίθηκαν. Είδαμε ότι το ρόστερ μπορεί ανά πάσα στιγμή να αντεπεξέλθει»..
Αυτό δε σημαίνει ότι δεν κινηθήκαμε για κάποιους παίκτες, σύμφωνα πάντα με τα οικονομικά περιθώρια που είχαμε. Δε μπορέσαμε να το κάνουμε, γιατί δεν είναι εύκολο να βρεις παίκτες που να μπορούν να βελτιώσουν την εικόνα αυτής της ομάδας. Όταν μιλάμε για μεταγραφές, όταν υπάρχουν καθυστερήσεις στις πληρωμές, καλό είναι να κοιτάξει του 25-27 παίκτες ευτυχισμένους παρά να φέρει άλλους δύο και να υπάρχει πρόβλημα. Κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να είναι 100% ικανοποιημένοι από το να έχουμε 1-2 παίκτες ακόμα. Πρέπει να βρούμε κάποιον παίκτη ότι ποιοτικά είναι καλύτερος από αυτούς που έχουμε και να μπορεί να ανταποκριθούμε οικονομικά».
Για αυτά που ζητάει ο Μπόλονι: «Συζητάμε συνέχεια με τον προπονητή. Και εμείς και αυτός δεν είμαστε αντίπαλοι. Προσπαθούμε να βρούμε λύσεις που να ταιριάζουν στην ομάδα, αλλά δεν είναι εύκολο και το ξέρει και αυτός. Ψάχνουμε μία-δύο λύσεις που να ταιριάζουν απόλυτα στις ιδέες της ομάδας».
Για τους νεαρούς παίκτες και το βάθος στον πάγκο: «Πάντα σε όλες τις ομάδες του κόσμου, χρειάζεται βελτίωση. Οι βελτιώσεις αυτές θα πρέπει να κινούνται σε τέτοια πλαίσια, ώστε η ομάδα να είναι καλυμμένη στις υποχρεώσεις που έχει στο μέλλον. Ο κ. Μπόλονι μας είχε ζητήσει 25 παιδιά, Αυτά τα παιδιά υπάρχουν. Η ομάδα θα μπορέσει να αντεπεξέλθει και μην πάμε πολύ μακριά. Είχαμε το παράδειγμα της Καρπάτι, που είχαμε απουσίες, αλλά είδαμε αυτοί που έπαιξαν να πηγαίνουν πολύ καλά. Είχαμε πολλές απώλειες, είδα όμως μία ομάδα που με άφησε ικανοποιημένο
Για τους τραυματισμούς: «Συζητάμε και προβληματιζόμαστε. Δε μπορούμε να βρούμε απάντηση. Εύχομαι να τη βρούμε σύντομα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: