Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

«Κανένα θέμα Αναστασίου»

Την απόλυτη στήριξη στον Γιάννη Αναστασίου εξέφρασε ο Βασίλης Κωνσταντίνου. Ο εκ των αντιπροέδρων του Παναθηναϊκού μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 για το χθεσινό στραπάτσο και έδειξε βέβαιος για ανάκαμψη.

«Κανένα θέμα Αναστασίου»
Ψύχραιμα αντιμετωπίζει τον χθεσινό αποκλεισμό απ' την Κλαμπ Μπριζ ο Βασίλης Κωνσταντίνου.

Ο εκ των αντιπροέδρων του Παναθηναϊκού επιβεβαίωσε πως δεν τίθεται κανένα θέμα απομάκρυνσης του Γιάννη Αναστασίου, ο οποίος στηρίζεται απόλυτα απ' τη διοίκηση, ανέλυσε τα αίτια που οδήγησαν στο 3-0 απ' τους Βέλγους, έδειξε βέβαιος για καλύτερες μέρες και ξεκαθάρισε πως δεν θα βγει... έξω ο οικονομικός σχεδιασμός, εφόσον οι πράσινοι καταφέρουν να μπουν στους ομίλους του Europa League.

Αναλυτικά όσα είπε ο Βασίλης Κωνσταντίνου στους 94,6 και τον Βαγγέλη Νεραντζιά

Ερωτηθείς για το αν υπάρχει θέμα προπονητή: «Όχι, όχι. Το μόνο πράγμα που δεν υπάρχει στον Παναθηναϊκό είναι θέμα προπονητή. Το τιμ και ο Γιάννης Αναστασίου στηρίζεται απόλυτα. Είναι νωρίς να βγάλουμε τέτοιου είδους συμπεράσματα. Σίγουρα υπάρχει πίκρα και στεναχώρια στον κόσμο, δε νομίζω όμως πως το τεχνικό τιμ έστησε λάθος την ομάδα ή δεν είχε διαβάσει την Μπριζ, απλώς κάποιοι παίκτες βρέθηκαν σε κακή μέρα. Θα μπορούσε η ομάδα να μην είχε δεχθεί γκολ στο ματς της Λεωφόρου και να ‘χε πάει με άλλο σκορ στον επαναληπτικό. Πλασματικό το 3-0. Δεν υπάρχει σίγουρα θέμα τεχνικής ηγεσίας. Έχουμε πίστη πως αυτή η ομάδα μπορεί να φτάσει αρκετά ψηλά, εκεί όπου του αξίζει να φτάσει».

Για το πώς είδε το ματς χθες: «Κανείς δεν… ξέρει και να αναλύσει τι έφταιξε. Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα είχε αμυντικούς προσανατολισμούς, έκλεισε τους διαδρόμους του αντιπάλου, ήταν πειθαρχημένη. Πήγε το παιχνίδι στο σωστό ρυθμό. Στο πρώτο γκολ που δέχθηκε ήταν λάθη στα οποία η άμυνα του Παναθηναϊκού τα κάνει και από ‘κει και πέρα δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Πανικοβλήθηκε, έδειξε τον κακό του εαυτό και δέχθηκε μετά ένα τυχερό γκολ και εκεί τέλειωσε… Αυτά έχει το ποδόσφαιρο. Το 3-0 είναι πραγματικά ένα πολύ αρνητικό σκορ και μπορώ να πω τον αδικεί τόσο βαρύ. Νομίζω πως θα χρειαστεί αρκετός χρόνος για να μπορέσει ο Παναθηναϊκός να ξεχάσει αυτό το αποτέλεσμα, γιατί είναι ακόμα η αρχή».

Για το τι έφταιξε κι αν ήταν προετοιμασμένος ο Παναθηναϊκός: «Τα ατού του βρέθηκαν σε κακή μέρα. Μπερκ, Καρέλης, ακόμα και ο Ζέκα δεν ήταν καλά. Μετά το 1-0 έλειπε ο παίκτης στο κέντρο να αλλάξει το στυλ του παιχνιδιού και να γίνει πιο επιθετική η ομάδα. Δεν μπορούσαν να περάσουν εύκολα κάθετες μπαλιές. Οι επιθετικοί μας δεν μπόρεσαν απ’ την πλευρά τους να αξιοποιήσουν τις 1-2 ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν. Δυστυχώς δεν είχε τον ηγέτη του ο Παναθηναϊκός όταν δέχθηκε το γκολ για να πάρει πάνω του την ομάδα. Ο χθεσινός Μπεργκ δεν μπόρεσε να δώσει το κάτι παραπάνω με την προσωπικότητα και το παιχνίδι του. Ο Παναθηναϊκός ήταν προετοιμασμένος γι’ αυτά τα ματς. Ήταν προετοιμασμένος για να ‘χει και Εσιέν και Σάντσεθ στην ενδεκάδα, όμως δυστυχώς ο πρώτος λόγω μιας άσχημης συγκυρίας και ο δεύτερος λόγω τιμωρίας έλειψαν και απουσίασαν τα βαρόμετρα του συλλόγου».

Για το οικονομικό σκέλος του αποκλεισμού: «Είναι αλήθεια πως ο Παναθηναϊκός είχε επενδύσει σε αυτά τα παιχνίδια, με τη λογική πως θα εξασφαλιζόταν η συμμετοχή στους ομίλους του Europa League που ήταν και ο φυσιολογικός στόχος. Εκεί στοχεύαμε εξ’ αρχής να μπούμε. Και ακόμα υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Ο Παναθηναϊκός έκανε τον οικονομικό του σχεδιασμό ανεξάρτητα με το αν θα περνούσε ή όχι την Μπριζ. Αν δεν μπει στους ομίλους του Europa, τότε ναι θα υπάρχει πρόβλημα. Αν μπει, θα πάρει περίπου 4 εκατομμύρια και θα προσπαθήσει μέσω της πορείας του να καλύψει και τα περίπου 3 που χάθηκαν απ’ τον χθεσινό αποκλεισμό με την Μπριζ. Είμαι σίγουρος πως θα ‘χουμε διαφορετική πορεία φέτος στην Ευρώπη. Στόχος είναι η πρόκριση και μετά τους ομίλους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: