Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

Μεγάλωσε η ελληνική παροικία της Μπενφίκα!!


Ο Κώστας Μήτρογλου δεν είναι ο πρώτος και φαίνεται ούτε ο τελευταίος Έλληνας παίκτης που εμπιστεύεται η Μπενφίκα. Το sport-fm.gr θυμίζει ποια άλλα δικά μας παιδιά πέρασαν από τους «αετούς».

Μεγάλωσε η ελληνική παροικία της Μπενφίκα
Με τα χρόνια η Λισαβόνα και συγκεκριμένα εξελίχθηκε σε έναν φιλόξενο προορισμό για Έλληνες παίκτες. Ο Κώστας Μήτρογλου δεν είναι ο πρώτος και φαίνεται ούτε ο τελευταίος που θα αγωνιστεί στο «Ντα Λουζ» με την φανέλα της Μπενφίκα.

Η αρχή έγινε το 1999 με τον Τριαντάφυλλο Μαχαιρίδη. Ο Δραμινός μέσος έμεινε εκεί για μια σεζόν και είχε 16 εμφανίσεις. Ελληνική παροικία άρχισε να θυμίζει από το 2003.

Ο Τάκης Φύσσας πήγε τον Δεκέμβρη στη Λισαβόνα κι έμεινε εκεί για μια 1,5 σεζόν. Ο διεθνής αριστερός-μπακ και τωρινός διευθυντής ποδοσφαίρου στον Παναθηναϊκό πανηγύρισε ένα Πρωτάθλημα κι ένα Κύπελλο (σκόραρε στον τελικό με την Πόρτο).

Σειρά πήρε ένας ακόμη πρωταθλητής Ευρώπης, ο Γιώργος Καραγκούνης. Προερχόμενος από την Ίντερ μετακινήθηκε στην Μπενφίκα το 2005. Ξεχώρισε κυρίως τη δεύτερη σεζόν όπου υπό τις οδηγίες του Φερνάντο Σάντος ήταν ένας από τους παίκτες «κλειδιά» των «αετών» κι αγαπήθηκε από τον κόσμο. Η θετική παρουσία του δεν συνδυάστηκε με την κατάκτηση κάποιου τίτλου.

Στην Μπενφίκα ήταν συμπαίκτης για μια σεζόν με τον Κώστα Κατσουράνη. Oι Πορτογάλοι εκταμίευσαν 3,5 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσουν από την ΑΕΚ και πέτυχαν διάνα. Προσαρμόστηκε άμεσα, πήρε φανέλα βασικού, έγινε ηγέτης στη μεσαία γραμμή και την τελευταία σεζόν φόρεσε το περιβραχιόνιο και ανακηρύχτηκε «παίκτης της χρονιάς» στην ομάδα.

Ο 5ος της ελληνικής παροικίας ήταν ο Ανδρέας Σάμαρης. Μόλις το περασμένο καλοκαίρι η μεταγραφή του μπήκε στο Top-3 με τις πιο ακριβές μεταγραφές Ελλήνων παικτών. Ο Ολυμπιακός πήρε 10 εκατομμύρια ευρώ για την παραχώρηση του 26χρονου μέσου, που υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο με ρήτρα 45 εκατομμύρια ευρώ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: