Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

«Να ασκήσουμε πίεση στους δημιουργούς της Σολνόκι»

Πρεμιέρα για τον ΠΑΟΚ την Τετάρτη (14/10, 19:00) στο Eurocup που μπαίνει στη διοργάνωση, υποδεχόμενος στο "Παλατάκι" την Σολνόκι Ολάι.

Ο άμεσος συνεργάτης του Σούλη Μαρκόπουλου, Παντελής Μπούτσκος, ανέλυσε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Δικεφάλου την πρωταθλήτρια Ουγγαρίας και όλες τις παραμέτρους του αγώνα.

"Ξεκινάμε το ταξίδι του Eurocup με πολύ ενθουσιασμό αφού θα έχουμε τη δυνατότητα να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας απέναντι σε ισχυρούς αντιπάλους, αλλά και να εκμεταλλευτούμε τους δύο αγώνες την εβδομάδα ώστε να βρούμε πιο γρήγορα τη χημεία μας ως ομάδα και να ενταχθούν άμεσα οι νέοι παίκτες στη φιλοσοφία του προπονητή μας. Στην προετοιμασία μας επιλέξαμε τον δύσκολο δρόμο, πολύ δυνατά φιλικά μακριά από το σπίτι μας, ώστε να δούμε άμεσα τα στοιχεία του παιχνιδιού μας που πρέπει να βελτιώσουμε. Πρωτίστως όμως τα πολλά νέα πρόσωπα να έχουν τον χρόνο να δεθούν μεταξύ τους και να δημιουργηθούν ισχυροί δεσμοί ανάμεσα στα μέλη της ομάδας, γιατί στο "Παλατάκι" ΟΜΑΔΑ σημαίνει, να είσαι έτοιμος ανά πάσα στιγμή να θυσιαστείς για τον διπλανό σου!

Γνωρίζουμε ότι η όλη διαδικασία θα μας σκληραγωγήσει και σωματικά και πνευματικά, αλλά αυτό είναι μια θαυμάσια πρόκληση για να εκπαιδευτούμε και να κρατάμε τη συγκέντρωση, τη συνοχή μας και το πνεύμα του πολεμιστή όπου κι αν παίζουμε. Άλλωστε είμαστε ο ΠΑΟΚ και θέλουμε να τιμάμε τη φανέλα και την ιστορία της ομάδας και στην Ευρώπη. Δεν υπάρχει χρόνος ούτε για πανηγυρισμούς, ούτε για απογοήτευση γιατί ο ρυθμός των αγώνων είναι καταιγιστικός και πρέπει τα αντανακλαστικά μας να λειτουργούν άμεσα, αξιολογώντας το κάθε ματς. Πρέπει να κρατάμε τα θετικά στοιχεία και να διορθώνουμε τα λάθη μας και να τα αφήνουμε πίσω, γιατί δεν υπάρχει κάτι πιο σημαντικό για μας από το επόμενο παιχνίδι.

Πρώτος αντίπαλος η πρωταθλήτρια Ουγγαρίας, Σολνόκι. Πρέπει με κάθε τρόπο να προστατεύσουμε το σπίτι μας ώστε να αγοράσουμε λίγο χρόνο για να βρούμε τις ισορροπίες μας ως ομάδα αλλά και να επανέλθουν οι τραυματίες μας. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα αξιόλογη ομάδα με πολύ ταλέντο στην περιφέρεια όπου δεσπόζει ο δεινός σκόρερ Βοϊβόντα που ξεκίνησε τη σαιζόν ‘’σεληνιασμένος’’, αλλά και η ηγετική παρουσία του αμερικανού Γκριν, που είναι πλαισιωμένοι από ικανότατους σουτέρ όπως οι Μπορίσοφ και Ουίτμαν.

Με την παρουσία του εγκεφαλικού Κραφτ στον άσο δημιουργούν προϋποθέσεις για να περάσoυν την μπάλα στη ρακέτα στον επιβλητικό Νατιάζκο ή στον εκρηκτικό αμερικανό Γκρέγκορι. Κέλερ και Μιλόσεβιτς επίσης με το all around παιχνίδι τους αποτελούν σημαντικά γρανάζια της ομάδας.

Όπως σε κάθε παιχνίδι, θέλουμε να μπαίνουμε με το ισχυρότερο δυνατό κίνητρο και να ασκήσουμε μεγάλη πίεση στην μπάλα αλλά και στις αποφάσεις που παίρνουν οι δημιουργοί τους, ώστε να περιορίσουμε τους χώρους και τους χρόνους που εκτελούν. Επίσης με πολύ συγκέντρωση και πάθος, πρέπει να κερδίσουμε τη μάχη των ριμπάουντ για να κυνηγήσουμε το εύκολο καλάθι στο τρανζίσιον ή αλλιώς να πάμε με υπομονή στις συνεργασίες μας και στους αυτοματισμούς μας σε παιχνίδι μισού γηπέδου.

Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας γιατί όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα! Άλλωστε όπως λέμε και στην ομάδα μας "το μπάσκετ είναι γιορτή’'!
*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: