Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Δεν υπήρχε γραπτό συμβόλαιο για την οικονομική συναλλαγή Πλατινί-Μπλάτερ!!

Τα χρήματα δόθηκαν από τον Μπλάτερ στον Πλατινί μετά από προφορική συμφωνία που είχαν κάνει οι δύο άνδρες.

Δεν υπήρχε γραπτό συμβόλαιο για την οικονομική συναλλαγή Πλατινί-Μπλάτερ

Το μεγάλο θέμα παραμένει η μεταξύ τους οικονομική συναλλαγή που πραγματοποιήθηκε το 2011 με τον Μπλάτερ να πληρώνει τον Πλατινί με το ποσό των 1.8 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρει ο Guardian, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν το πώς πραγματοποιήθηκε η συναλλαγή και οι δύο άνδρες έχουν καταθέσει στους ερευνητές ότι δεν υπήρχε κανένα γραπτό συμβόλαιο για την οφειλή και η πληρωμή έγινε με βάση προφορική συμφωνία που είχαν κάνει.

Θυμίζουμε ότι Πλατινί και Μπλάτερ υποστηρίζουν τα χρήματα δόθηκαν ως αμοιβή για τις υπηρεσίες του Γάλλου ως συμβούλου στη FIFA την περίοδο 1998-2002.

Ακόμα όμως και αν η κατάσταση έχει ακριβώς έτσι και δεν μπορεί να αποδειχθεί γραπτώς ότι τα χρήματα δόθηκαν γι αυτό το σκοπό, ο ελβετικός νόμος αναφέρει ότι ο εργαζόμενος έχει δικαίωμα να διεκδικήσει τα χρήματα του μέχρι και πέντε χρόνια από τη στιγμή που δημιουργήθηκε η οφειλή.

Φυσικά το διάστημα αυτό είχε περάσει προ πολλού όταν τα χρήματα δόθηκαν τελικά το 2011.

Η Επιτροπή Ηθικής της FIFA ερευνά και αυτή το θέμα με στόχο να εξακριβώσει αν η πληρωμή παραβαίνει τον κανόνα της που θέλει τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου να αποφεύγουν τη σύγκρουση συμφερόντων. Ο Πλατινί έλαβε τα χρήματα λίγο πριν αποφασίσει να μην είναι τελικά υποψήφιος για τις εκλογές της FIFA πριν από τέσσερα χρόνια. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: